Zvýšení výkonu 1.6 16V
Re: Zvýšení výkonu 1.6 16V
Instaloval mi to RomanK a nutno říct, že opět skvělá práce... Jde o to, že se stisknutím tlačítka aktivuje druhá mapa v ŘJ. Nemám pocit, že by se zvýšil nějak výkon, ale auto pocitově lépe táhne z nižších otáček a reakce na plyn je bezprostřední.
- Reklama
- jour
- Kontaktovat uživatele:
davea: oficialne zastupenia na SK alebo CZ asi nie su, ja mam vyhodu, ze som blizko Rakuska a kolega co ma J-cko s 1,4 TURBO sa tam chysta dat si tiez "vypinatelny chip" a preto to oslovilo aj mna.
Co sa tyka vykonu atmosfery, ako som uz pisal vyssie, najma vyssi tocivy moment a najma v spodnom spektre otacok hovoria pre mna v prospech tiez si chcem auto nechat aspon 5-6 rokov a potom kupit turbo. tak zatial sa mu aspon trochu priblizit
taktiez chcem tlacitko SPORT od RomanK, ale nejak mi neodpisuje cely tyzden...
Co sa tyka vykonu atmosfery, ako som uz pisal vyssie, najma vyssi tocivy moment a najma v spodnom spektre otacok hovoria pre mna v prospech tiez si chcem auto nechat aspon 5-6 rokov a potom kupit turbo. tak zatial sa mu aspon trochu priblizit
taktiez chcem tlacitko SPORT od RomanK, ale nejak mi neodpisuje cely tyzden...
Melanie - Astra Classic III. 5-dv. A16XER
- irmscher
- Kontaktovat uživatele:
a proč mu píšeš,místo abys mu zavolal ?
http://www.astraopc.estranky.cz/ Astra OPC
na peklo se zvoní tlačítkem SPORT
- irmscher
- Kontaktovat uživatele:
[quote="jour"]Trochu ozivim tuto temu. Poslednu dobu som si odsledoval dve stranky, jedna je dbilas dynamic a druha EDS. Obidve firmy sa zaoberaju zvysovaniu vykonu vsetkych OPEL motorov. EDS upravuje najma mapy RJ a dbilas preferuje skor mechanicke upravy.
No a zaujimalo by ma co je toto za suciastku "flowtec manifold" a ako po technickej stranke moze pridat atmosferickemu motoru vykon?
http://www.dbilas-shop.com/Products/Flo ... P::81.html
Cena je 1000 EUR
to je prostě celé nové sací potrubí,ono se to dělá nejen k atmosférám,ale i k turbomotorum.Optimalizuje to sání,zvětšuje se množství přítoku vzduchu a snižuje se víření .U atmosféry to také pomáhá,ale je dobré to kombinovat se změnou vaček.nevýhodou je,že v nízkých otáčkách to je mrtvé .když chceš aby to dalo potřebný výkon,obvykle se pohybuješ na 5500ot/min a více.Tim pádem sice jedeš,ale spotřeba je as o 2 litry větší
Takže pokud to opravdu nehoníš jako závodní vůz,je ti to k ničemu,protože při normálnim provozu to naopak celé jede hůře.
No a zaujimalo by ma co je toto za suciastku "flowtec manifold" a ako po technickej stranke moze pridat atmosferickemu motoru vykon?
http://www.dbilas-shop.com/Products/Flo ... P::81.html
Cena je 1000 EUR
to je prostě celé nové sací potrubí,ono se to dělá nejen k atmosférám,ale i k turbomotorum.Optimalizuje to sání,zvětšuje se množství přítoku vzduchu a snižuje se víření .U atmosféry to také pomáhá,ale je dobré to kombinovat se změnou vaček.nevýhodou je,že v nízkých otáčkách to je mrtvé .když chceš aby to dalo potřebný výkon,obvykle se pohybuješ na 5500ot/min a více.Tim pádem sice jedeš,ale spotřeba je as o 2 litry větší
Takže pokud to opravdu nehoníš jako závodní vůz,je ti to k ničemu,protože při normálnim provozu to naopak celé jede hůře.
http://www.astraopc.estranky.cz/ Astra OPC
- jour
- Kontaktovat uživatele:
irmscher: dik za vysvetlenie, tym padom viem, ze to nechcem uspokojim sa s tlacitkom SPORT a placebo efektom
Melanie - Astra Classic III. 5-dv. A16XER
Což o to já bych si do Rakouska klidně výlet udělal, ono je to z Brna třeba do Vídně co by kamenem dohodil. Jinak Romanovi bych určitě zavolal, poněvadž při jeho vytížení sa asi na nějaké odepisování vy... A až ti tlačítko sport nainstaluje, uvidíš, že nejde jen o placebo efekt, já už bez toho prakticky nejezdím. Sice mi stoupla spotřeba alejour píše:davea: oficialne zastupenia na SK alebo CZ asi nie su, ja mam vyhodu, ze som blizko Rakuska a kolega co ma J-cko s 1,4 TURBO sa tam chysta...
Zdarec Dave
Prosim tebe kolik tě ta montáž tlačítka SPORT stála a co všechno ti Roman měnil. Dik.
Prosim tebe kolik tě ta montáž tlačítka SPORT stála a co všechno ti Roman měnil. Dik.
SPORT není rozhodně jen placebo-mám to a jde to líp za plynem-i kdyby to byla jen jinak přepočítaná dráha potenciometru plynu, tak to je příjemný.
Astra H Z16XEP
6,3 l/100km :)
OP-COM k dispozici-Praha.
6,3 l/100km :)
OP-COM k dispozici-Praha.