Příspěvek
od vojta » 26 úno 2013, 21:33
o oplích dieslech se celkově nemluví hezky, ale co teprve 2.5tdi v transporteru T5, tam odchází úplně všechno, ale komplet, turba, vstřiky, hlavy, svody, převodovky a přesto si ty auta drží neskutečnou cenu, o závadách o jakých čtu na transporter foru sem tady nikdy nečet, takže zas tak strašný to s těma oplejma dieslama nebude...
Já sem si T5 koupil a právě kvůli vysoký ceně ojetin a velkýmu nájezdu (většina T5 se prodává se 150-300tis km a ve skutečnosti maj ještě víc), zvolil novou. Už do ní teda nedávaj 2,5Tdi ale 2.0TDI (CR), o nich právě majitelé 2,5 píšou jaký to sou sračky (ještě větší než 2,5tdi? to snad už nejde). Ale proč to píšu, auto má klasickou záruku 2 roky a dají se dokoupit další dva roky asi za 15000kč. Tzn. mám v plánu s tím jezdit ty 4 roky a platit akorát filtry a olej a pak půjde do světa, jelikož si dobře drží cenu a já s ním najedu tak max 100tis., zas tolik neprodělám. Zároveň sem si dal spoluúčast hav. poj na 1000kč/1% a mám jistotu že mě nepřekvapí žádné nečekané výdaje. 1% spoluúčast už se mi vrátila, jelikož sem za rok a kousek stihnul 3 pojistný události.
Pak jsem řešil auto pro přítelkyni, chtěl sem něco malýho s ESP a ideálně na plyn, do 3 let stáří, do 50tis.km, no ale takový auto stojí třeba 180tis (pokud neberu dačii, koreu a pod.). No to přece nejsem blázen, objednal sem novou corsu s plynem už z fabriky, záruka 6 let, ESP, 4x airbag, rádio klima atd. za 247000, půlku sem zaplatil hned a půlku za rok (s navýšením 2500kč!). No není co řešit, pokud to 6 let vydrží tak to pak prodám za 100tis a mám svatej pokoj a klid.
Někdo zase dá přednost ojetině (nedejbože na "výhodný úvěr") a pak řeší po servisech a fórech všeljaký závady, shání levnější díly, objíždí vrakáče atd. A nakonec zjistí že kdyby koupil nový vyjde ho to pomalu na stejno (nezřídka levnějc). Tak se rozhodne ojetinu prodat, ale jako druhej nebo třetí majitel a s autem původem z itálie, bez vyplňovaný servisky a s 200tis na tachu zjistí že je to neprodejný a nakonec jde s cenou tak dolu že se z toho po*ere.
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz