Xenony malo sviti - vyreseno (vybojky vymeneny)
Re: Xenony malo sviti - vyreseno (vybojky vymeneny)
tak já s nima něco mám, ale z nikoho ještě nevypadlo co s tím... co vyzkoušet... co zkontrolovat...
přeci nemůže být správná odpověď, abych hned kupoval nový světla, aniž by se vyloučili možný problémy!
přeci nemůže být správná odpověď, abych hned kupoval nový světla, aniž by se vyloučili možný problémy!
- Reklama
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
Jedině rozlepit a vyčistit, ale je to prej hnusná práce.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
OP-COM k dispozici
Návštěva u očního lékaře, silnější dioptrie, možná i nové obroučky a snížení rychlosti při nočních jízdách dle pravidla "jedu tak rychle, abych zabrzdil ve vzdálenost na kterou vidím".dogee píše:...no tak, zkuste něco lepšího
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
Mám za to, že v některých světlech jsou čočky s příměsí kovu a ty se časem vypalují a svítí bídně. Řešení je vyměnit čočku.
Dále se na vnitřku světlometu usazuje na čočce jemný prach a vytvoří se na ní takový film. Když jsem měl jedny světla rozebrané, tak po přejetí prstem po čočce vypadala, jak když přejedeš prstem po zamlženém skle. Čočky sami mají nádech do mléčna ikdyž jsou čisté, tak se to tolik nepozná.
No a za čočkou a bixenonovou clonkou je klasická malá parabola v které sedí výbojka. Nevím z jakého materiálu je to na Astrách, ale u některých aut byla parabola pokovená a mohla zreznout, případně tam také může být prach.
Pokud se nepletu, tak celý segment čočka/clonka/parabola je ve svetlometu přišroubovaná třema, nebo čtyřma šroubkama a jde vymontovat. Pak by to šlo celé zkontrolovat/vyčistit.
Možná by se to dalo i vyměnit, pokud by to bylo ppravdu orezlé. Někde v číně jsem viděl tyhle kity k prodeji. Nevím ale, zda by něco z toho pasovalo na Astru.
Dále se na vnitřku světlometu usazuje na čočce jemný prach a vytvoří se na ní takový film. Když jsem měl jedny světla rozebrané, tak po přejetí prstem po čočce vypadala, jak když přejedeš prstem po zamlženém skle. Čočky sami mají nádech do mléčna ikdyž jsou čisté, tak se to tolik nepozná.
No a za čočkou a bixenonovou clonkou je klasická malá parabola v které sedí výbojka. Nevím z jakého materiálu je to na Astrách, ale u některých aut byla parabola pokovená a mohla zreznout, případně tam také může být prach.
Pokud se nepletu, tak celý segment čočka/clonka/parabola je ve svetlometu přišroubovaná třema, nebo čtyřma šroubkama a jde vymontovat. Pak by to šlo celé zkontrolovat/vyčistit.
Možná by se to dalo i vyměnit, pokud by to bylo ppravdu orezlé. Někde v číně jsem viděl tyhle kity k prodeji. Nevím ale, zda by něco z toho pasovalo na Astru.
Vypada to zhruba takhl, ikdyž Astra ma tušim Hella generace4.
http://www.aliexpress.com/item/HOT-CHA- ... 46914.html
http://www.aliexpress.com/item/HOT-CHA- ... 46914.html
2 x-father: díky za tipy
2 ostatní: co máte za problém?
2 ostatní: co máte za problém?
dnes jsem to opět zkontroloval Op-Comem, na xenony nemám žádnou chybu, tzn. měla by to být některá (případně kombinace) z těchto závada:
1) narušené plexi světla: lze vyleštit a světlo bude ještě nějakou dobu fungovat (možná by šlo po vyleštění potáhnout průsvitnou ocharnnou fólií, púak by to již nepraskalo)
*lze udělat svépomocí, opravná sada stojí cca 500 Kč + práce
*lze udělat někde v servise, cena kolem 800 Kč
2) špatná D2S výbojka (měnil jsem za Philips tento červen, takže u mě to asi nebude hlavní příčina)
3) špína uvnitř světla (čočka, vypálená odrazová parabola, ...)
4) může být ještě jiný problém?
1) narušené plexi světla: lze vyleštit a světlo bude ještě nějakou dobu fungovat (možná by šlo po vyleštění potáhnout průsvitnou ocharnnou fólií, púak by to již nepraskalo)
*lze udělat svépomocí, opravná sada stojí cca 500 Kč + práce
*lze udělat někde v servise, cena kolem 800 Kč
2) špatná D2S výbojka (měnil jsem za Philips tento červen, takže u mě to asi nebude hlavní příčina)
3) špína uvnitř světla (čočka, vypálená odrazová parabola, ...)
4) může být ještě jiný problém?
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
Jelikož máš rv 2005, přiklonil bych se k bodu 3.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
OP-COM k dispozici
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já mám 2008 a tu čočku mám jak mlíko... když stojím vedle nových stejných čoček, tak je to markantní rozdíl, jak je zaprášená.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
To neni podle me o roku vyroby ale kolik ma kdo najeto.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet