páté dveře

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra H, pravděpodobně to bude zde.
Werewolf

Re: páté dveře

Příspěvek od Werewolf » 28 pro 2010, 09:19

Nevím, jestli je to stejný jako u GTC, ale já měl zabordelený ten spínač na dveřích a povedlo se mi to až na miliontej pokus. Rozebral, prostříkal a zatím to šlape.

Reklama

vojtavojta

Příspěvek od vojtavojta » 28 pro 2010, 12:02

Sice je mi blbe se přiznat, ale stačilo chvíli foukat fénem na zámek a je to o.k. :shock:
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM

tomas2009
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomas2009 » 30 pro 2010, 00:38

Mel jsem stejny problem. Misto fenu jsem si ale udelal 30 km vylet s topenim na 28 °C :)
Safíra B - 2005 | 1.9 CDTi - 110 kW
můj web: http://www.tajo.cz

JirkaF

Příspěvek od JirkaF » 18 úno 2011, 07:41

Zdravím. Tak jsem v klubu. :x Dnes ráno přijdu k autí, odemknu chci dát věci do kufřu a nic. Žádné cvaknutí ať jsem to mačkal jak jsem to mačkal. Hodil jsem tašku dovnitř, zkusím to znovu a furt nic. Fungovalo to i v mnohem větších mrazech. Nynější -1,5 není žádná hrůza.

Jestli se to neprobere, tak co dál? Jak se dá otevřít když nefunguje odemykání? Je na to nějaký fígl, nebo jen hrubé násilí? :?:

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 18 úno 2011, 08:07

Me to taky blblo cca pred mesicem, neslo mi to otevrit po hodine jizdy v zime, ale pak kdyz jsem popojel kus dal po hodinovem parkovani v podzemnich garazich uz mi to slo, tak nevim, od te doby to jde alep ravda ze ten spinac je na prd ne vzdy jde kufr zavrit na 1 pokus :roll:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

papak13

Příspěvek od papak13 » 18 úno 2011, 08:54

Toho otvarania teda neotvarania by som sa nebal staci aby sa tam dostalo troska vody a ako kazdi vie uz pri -1 to v tom mechanizme zamrzne a neda sa stlacit takze rada bud podzemne garaze alebo fen:)
A Milosh aj mne to obcas nejde zavriet pretoze je tam nejaky kolik teda vyzera to ako kolik ktory je pri otvoreni otvoreny a obcas sa zasekne alebo uplne sa neotvori preto sa mi nedaju zavriet jednoducha rada rozobrat premazat WDckom alebo niecim podobnym a je to:)
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92kW SPORT

Antero

Příspěvek od Antero » 18 úno 2011, 08:58

JirkaF píše:Jak se dá otevřít když nefunguje odemykání?
Kufr otevres zevnitr, po sundani kulate zaslepky uprostred dverni vyplne zasun do diry nejaky ctyrhran (cca 1cm siroky), pripadne vetsi sroubovak, a otoc o 90° (nevim na jakou stranu, ale jde to jenom na jednu).

Jinak doporucuji sundat chromovou listu s tlacitkem (drzi na 8 sroubech - 6 pod vyplni dveri a 2 pod gumovou cepickou na okraji dveri), rozebrat, vycistit a pretesnit silikonem. Me se k tlacitku dosatvala voda, ktera pak zamrzla a neslo tlacitko zmacknout. Od pretesneni funguje perfektne.
Opel Astra H Caravan, Z16XEP, MR 2006

JirkaF

Příspěvek od JirkaF » 18 úno 2011, 10:02

Dík za radu. Čtyřhran nevlastním, ale na ten šroubovák asi dojde. Nejspíš to bude nutnost. Dávám tomu den, max. dva. :mrgreen: Mikrospínač slyším cvakat, ale prd. Šacuju to na eletriku. Háčíček je v tom, že přední ostřikovače ostřikovačujou, takže pojistka to asi nebude, pokud to nemám zase jinak, protože nemám REC a místo něj mám v zadu jen nějaké relé a pár pojistek. Třeba to je tam, ale ...

Dveře asi rozebrat budu muset, protože před časem zase nechodil zadní stěrač. Pak se zase rozmyslel a chodí. Takže ten vnitřní plastovej kryt budu muset sundat a všecko vod elektra prošmejdit zkontolovat, očistit prostříknout kontaktolem.

Že se to podělalo když na to abych se v tom šťoural není počasí..., sakra.

Jo, všude jsou torxy, že?

Antero

Příspěvek od Antero » 18 úno 2011, 10:14

Listu myslim drzi obycejny matky
Opel Astra H Caravan, Z16XEP, MR 2006

JirkaF

Příspěvek od JirkaF » 19 úno 2011, 16:42

Zdravím ve spolek.
Dnes jsme se na to s Perym jukli a je to fakt "super".
Nejdřív kontrola pojistky a ta v byla OK. Byl to další smutný příběh (a tentokrát drahý) o shnilých konektorech, jako dříve u Peryho kol. Nejdřív jsem se díky radě výše zadní dveře otevřel. Potom následovalo odkrytování vnitřku dveří. 2x torx v dírce na trojúhelník a zácvaky, z nichž některé budu muset koupit nové.
Drátečků a konektorů je tam dost. Všechny jsme rozpojili a prostříkli sprejem na kontakty. Nic. Do konektoru pro zadní lištu nebylo vidět. Z konektoru pro zámek vytekla voda a ve sdruženém konektoru nahoře u pantů byly zaschlé mapy po vodě. (asi proto před časem trucoval zadní stěrač) Pak jsme sundali lištu. A hned pohled na konektor s piny plný měděnky byl super. Další zkoumání drátků u spínače přineslo poznání že ta hmota kterou to bylo nedbale zalito je prasklá a odchlíplá. Tak jsem ji nehtem odloupl a pod ní drátečky a zase oxidace. Drátky jsou origo zalité 2x. Poprvé přímo ve spínači asi bezbarvým epoxidem. A po druhé tou žlutou hmotou co praskla a pod ní se dostala voda. Takže mikrospínač ač cvaká, tak s uhnilým/uklepaným drátkem smůla.Samotný mikrospínač by asi vyměnit šel, ale když vezmu v úvahu stav ostatních konektorů, tak by to byla jen otázka času, kdy odejde osvětlení RZ, nebo piny v tom celkovém konektoru. Takže je objednán nový svazek za bratru 2 400KČ. Proč tam soudruzi z NDR nedali taky konektor a nejde tedy vyměnit jen spínač nechápu. O tom proč jsou použity konektory jak do spotřební elektroniky raději nepřemýšlet. :x

Odpovědět