Jaké turbo a kolik vydrží spojka u Astry H ?

dark
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké turbo a kolik vydrží spojka u Astry H ?

Příspěvek od dark » 16 čer 2010, 17:27

hombre_71 píše:Nevím čemu se divíš, na blbou otázku - blbá odpověť. Navíc tyhle dotazy bych spíš čekal někde na fóru o Škodě Oktávii I ;) , to je přece ten nejlepší dieselový trhač na světě, jak každý dobře ví, ne ? :D
Je to uplně normální forum o Astře H, na normálních forech se tohle řeší. Mě přijde jak když jsem tu s 60ti letýma dědkama jen. Cokoliv se má upravit tak každej šíli.

Co trpí při chipování ? Netrpí motor, ten trpí v případě že pojedeš furt plnej plyn Praha - Brno, ale trpí turbo. To odchází. Tak co uděláš ? Vemu turbo třeba z 2.3 JTD, dám ho tam a hned snese větší tlak, např. 200 koní. Budou tam větší teploty, protože tam bude větší tlak tak koupim novej intercooler kterej to turbo dostatečně ochladí. Pak nevim kolik vydrží spojka tak dejme tomu. 180 koní max.
A až poté co tam budu tohle vše mít můžu auto chipnout a nevim co by tomu autu teď mělo škodit. Bude mít namáhaný než seriový, protože tam budou součástky motoru, který mají daleko větší rezervy.
Haczek píše:Take o "chipu" uvažuji a velké Káčko (RomanK) z toho šílí radostí :mrgreen:

Mám reference od více lidí o více firmách a nejlépe mně vychází
http://www.profi-chiptuning.cz/

Je to původně jeden človíček co auta čipuje už více než 10let. Nechávali si u něj čipovat "firmy" které pak čipování prodali jako své vlastní.

čipuje asi "nejrozumněji" -schválně se koukněte kolik slibují ostattní čipaři třeba na 1,9CDTi 110kW. On pouze rozumných 19kw a 50Nm navrch a nežene to do závratných výkonů..., ale pokud někdo chce tak tam těch kW a Nm vyčaruje kolik si kdo bude přát.... :P

Cena? 5000kč
a pokud se domluvíme 4 tak budeme mít slevu až cca 50procent :)

Jo a pokud se něco pos.... tak do dílny k Romanovi to jde těch pár metrů odtam odtlačit :mrgreen:
Správně, ten pán tomu rozumí, protože ten motor je už od výrobce pěkně našponovanej, takže ty chip firmy co slibují výkon 190 koní apod. v životě Háčko 110 kW nechipovali. Bavil jsem se s Voleskem (kdo trochu ví něco o chipu tak ho zná) a ten mi řekl, že mi moje tak jak je teď max. 165 koní se zárukou. Prý mi tam dá klidně i víc ale už bez zaruky.

Takže nové turbo, intercooler, spojka (nevim do kolika je) a převodovka by snad měla být ok a neni problém mít třeba 147 kW...(200 PS). Jde o to jen to auto připravit. Protože při chipování netrpí motor ale trpí věci jako turbína, spojka apod. protože přesahuješ tlak, přenášenou sílu na které jsou stavěné.
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem

Reklama

pekki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pekki » 16 čer 2010, 17:49

Aha - takze trpi "jen" spojka, turbo, ... :))
a co trebas pisty? ojnice? mazaci soustava? hlava motoru? tesneni pod hlavou? co naprava? diferencial ? homo klouby?
s tim vsim vlastne Opel (Fiat) pri vyvoji pocital, ze prijde nejakej Dark a bude chtit z te 1.9 vymackat 300 kobyl :)) hochu hochu stoji ti to za to?
Opel Astra H 5D Z16XEP 05 Elegance Black

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark » 16 čer 2010, 17:51

Bože kdo tu mluvi o 300 kobyl zas? Takový jako ty mám rád. Kde tu píšu něco o 300 PS, nikde tak tu přestaň psát takový ko*otiny ! Můj učel je něco kolem 190 koní, max 200.
DPF off, SILENCER off

pekki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pekki » 16 čer 2010, 17:57

No ja takove jako ty zase rad nemam. Domaci radoby tunery.
Ty si vazne myslis, ze vyrobci motoru schvalne delaji soucastky motoru predimenzovane? Ted kdyz je trend velky vykon/male emise(spotreba). Snaha o co nejlehci motory. Setreni kazdeho eura uplne na vsem.

Shodou okolnosti sem na VS delal dipl. praci na tema Vypoctova analyza pistu motoru- sice to bylo benzinove HTP - ale vubec mi neprislo, ze by ten motor byl od vyroby predimenzovan

beavis

Příspěvek od beavis » 16 čer 2010, 17:59

Alespon co se tykalo Skodovek, tak u mich se dalo chipnout snad skoro vsechno. Otazkou je, kdo to chipuje! Mel sem Ficlku chipnutou od Cimbu, coz jsou jedni alespon podle me z nejlepsich. Bohuzel delaji jen Skodovky. Ja si myslim ze treba zrovna u Skodovky bych se toho nebal, ale nikdy jsme poradne necetl a vubec nezaznamenal jak se dari chipovat ostatni znacky. A vubec, jaky to ma vliv na motor. Mrkni na stranky Cimbu a doctes se tam zajimavy veci (jak sem psal vztazeno tak nejak jen ke Skodovce). Druhou veci je to, jestli ma opravdu cenu chipovat naftaka 1.9 se 150 konema. Prijde ti to malo 150 koni? Nebo jen litas po dalnici a vsichni ti pri akceleraci ujizdeji? Jak sem psal, pri tom provozu, kterej u nas panuje, pri tom mnozstvi kamionu, ktery potkavas na silnici a pri tom mnozstvi kokotu, ktery ac maj X3, X5 a podobny nesmyslny obludy a ani s tim neumej jezdit (ooo sorry, na dalnici to umej, resp. po rovnince to umi hnat kazdej) ani neni potreba mit pod kapotou nejaky extra kone. Nebo fakt nejakych tech par koniku pod kapotou postradas? Ja myslim za tvojich 110 kW umi preci uz v zakladu na silnici slusny veci. Nebo ne? ;-)
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark » 16 čer 2010, 18:07

S člověkem co ví o chiptuningu asi tak to, že se pichne nějakej kabílek do auta, udělá ťuk ťuk na pc a je hotovo se už bavit nehodlám, což si mi teďka potvrdil. Nadále opusť moje téma díky ;) (nechápu pointu co tu cpeš o tom, že si někde psal o pístech motoru nějaký 1.2 htp)

Až budu jeden z těch hlupáku co si myslí, že si dají auto do nějaký garáže, nechají ho nachipovat a konec, tak si mě pak označuj titulkama: domácí rádoby tuner. Já se narozdíl od ostatních jak vidíš dost usilovně zajímám jaké komponenty v Astře jsou a co snesou a jaké tam pasujou, abych na výkon, který chci (140-150 kW MAX!!!) byl motor jako celek připraven a chip samotnej se udělá uplně nakonec a bude ho dělat sám Volesko.
Pokud zjistim, že by to z nějakýho důvodu ten motor nezvládl pak hold zůstane zkrátka, ale rozhodně jsem nikdy neměl v umyslu dělat z Astry nějaký monstrum jak jsi to tu ty bez jakýkoliv vědomosti prezentoval.
DPF off, SILENCER off

pekki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pekki » 16 čer 2010, 18:14

:D :D no ja o chipu vubec nic nepsal - a zastavam nazor - pokud mi nekdo neukaze momentovou a vykonovou krivku motoru pred a po chipu tak mu proste neverim.
Naposledy upravil(a) pekki dne 16 čer 2010, 18:16, celkem upraveno 1 x.

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark » 16 čer 2010, 18:14

beavis píše:Alespon co se tykalo Skodovek, tak u mich se dalo chipnout snad skoro vsechno. Otazkou je, kdo to chipuje! Mel sem Ficlku chipnutou od Cimbu, coz jsou jedni alespon podle me z nejlepsich. Bohuzel delaji jen Skodovky. Ja si myslim ze treba zrovna u Skodovky bych se toho nebal, ale nikdy jsme poradne necetl a vubec nezaznamenal jak se dari chipovat ostatni znacky. A vubec, jaky to ma vliv na motor. Mrkni na stranky Cimbu a doctes se tam zajimavy veci (jak sem psal vztazeno tak nejak jen ke Skodovce). Druhou veci je to, jestli ma opravdu cenu chipovat naftaka 1.9 se 150 konema. Prijde ti to malo 150 koni? Nebo jen litas po dalnici a vsichni ti pri akceleraci ujizdeji? Jak sem psal, pri tom provozu, kterej u nas panuje, pri tom mnozstvi kamionu, ktery potkavas na silnici a pri tom mnozstvi kokotu, ktery ac maj X3, X5 a podobny nesmyslny obludy a ani s tim neumej jezdit (ooo sorry, na dalnici to umej, resp. po rovnince to umi hnat kazdej) ani neni potreba mit pod kapotou nejaky extra kone. Nebo fakt nejakych tech par koniku pod kapotou postradas? Ja myslim za tvojich 110 kW umi preci uz v zakladu na silnici slusny veci. Nebo ne? ;-)
Ano souhlasim, ale Astra co mám se mi strašně líbí a vzhledově jsem si jí přizpůsobil svému oku a beru to jako koníček a pokud tu ta možnost je jí chci mít dokonalou ve všech směrech, vzhled výkon. Pokud zjistim, že ten motor jako samotnej by to opravdu nezvládl, tak jdu od toho.
DPF off, SILENCER off

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark » 16 čer 2010, 18:17

pekki píše::D :D no ja o chipu vubec nic nepsal - a zastavam nazor - pokud mi nekdo neukaze momentovou a vykonovou krivku motoru pred a po chipu tak mu proste neverim.

no je pravda nema cenu se s tebou hadat o motorech, kdyz o nich vubec ale vubec nic nevis

jo a s tim HTP - ja o nem jen nepsal - ja ho meril a pocital ;) tak se mej a uzij si tuneni turbodiesla - preju ti aspon 300hp - a bacha na ESP az pojedes do zatacky 70km/h
1, Vše je v rámci záverečné fáze - chip (výkonostní křivka, před a po)

2, Jsi trapáček, ještě nějakej další vtipnej výblitek na to když se někdo nabourá ?

*koukám, že ti to rychle dockvalo cos napsal a smazal to, ale bez obav. Stihl jsem si to přečíst
DPF off, SILENCER off

pekki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pekki » 16 čer 2010, 18:22

ja sem tam chtel jeste neco dopsat ale nejak me to vyhodilo

ale uz nemam naladu ani cas se hadat s nekym kdo motorum vubec nerozumi a mysli si ze kdyz zvedne trbinou tlak ze bude vic namahana jen spojka a turbina

ten HTP byl jen priklad toho , ze pisty (stejne tak ostatni komponenty motoru) nejsou zbytecne predimenzovne...

nerikam, ze to ten motor trebas nesnese otazka - jak dlouho to vydrzi nez se rozsype

edit: neslo o to ze ses vyboural - to se muze stat kazdymu a NIKOMU to nepreju - ja jen ze si vymyslel cim to muze byt, ale jako moznost selhani ridice si naprosto odmital

Odpovědět