chyba 050074
Re: chyba 050074
Mě to ted jede normálně, stejně jako před poruchou, ale po ujetí cca 50km v kuse sleduju jako kdyby auto ztrácelo výkon. Se servisem OPEL mam takove skusenosti, že se budu snažit si dělat všechno sám abych je nemusel navštívit. Na příklad, když mi měnili brzdovou kapalinu tak mi neutáhli odvzdušnováky na zadku, takže cca po třech dnech na mě svítila kontrolka - ruční brzda a když jsem byl ted v prosinci tak vodu do ostřikovačů mi doplnili (nebo aspon byla na faktuře ) ale vodu do chlazení, která byla cca 2cm pod ryskou, tak na tu se nehrábli. Ještě se mi stalo že si nafakturovali filtr do kabiny ,ale vyměnit ho zapomněli.
ASTRA H CARAVAN 1.7CDTI r.v.2004
- Reklama
- Camilla
- Kontaktovat uživatele:
tak já sepřidávám do klubu.
Auto mi špatně vyhodnocovalo naftu v nádrži, když mi manžel po pár litrech dolejval do nádrže.
Pak mi auto začalo dělat to, že při rozjezdech v malých otáčkách nemělo výkon a hodně často chcípalo.. Jinak to jede dobře, ale jak se to dostane do nízkých otáček, rychle mačkám spojku, aby mi to nechcíplo.
Po výplatě jedu do servisu.
Auto mi špatně vyhodnocovalo naftu v nádrži, když mi manžel po pár litrech dolejval do nádrže.
Pak mi auto začalo dělat to, že při rozjezdech v malých otáčkách nemělo výkon a hodně často chcípalo.. Jinak to jede dobře, ale jak se to dostane do nízkých otáček, rychle mačkám spojku, aby mi to nechcíplo.
Po výplatě jedu do servisu.
Camilla
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTi 16V (AC) Elegance, 88 kW, zlatá metalíza
Jsem také v klubu 050074, Zafira 1,9 16v, 74 kW, motor Z19DT(údaje opsané z TP), na motoru štítek Z19DT a nalávací hrdlo na olej je vlevo, takže by to podle ohlasů na foru měla byt 8V.
Auto při nízkých otáčkách 1500-2200 netáhne a potom se teprve rozjede. Ranní rozjezdy na 1. stupeň do mírného kopečku jsou s problémem, jako kdybych měl 2. rychlost. Semtam se do kopce rozsvítí kontrolka auta s klíčem a po chvíly zhasne. Hledal jsem táhlo výřivých klapek, ale to jsem nikde nenašel. Nafta od Shelu a OMW. Poraďte.
Auto při nízkých otáčkách 1500-2200 netáhne a potom se teprve rozjede. Ranní rozjezdy na 1. stupeň do mírného kopečku jsou s problémem, jako kdybych měl 2. rychlost. Semtam se do kopce rozsvítí kontrolka auta s klíčem a po chvíly zhasne. Hledal jsem táhlo výřivých klapek, ale to jsem nikde nenašel. Nafta od Shelu a OMW. Poraďte.
-
Zdravím,tak chyba 050074 i klíček s autíčkem je stále aktuální.Testoval jsem Astru a musím říst že je mi divné že ikonka,když už se rozsvítí,tak jen jednou a to na začátku jízdy a vždy když je motor studený.Jezdím do práce 6km,motor nepřetáčím jezdím do cca 2000-2500ot/min,ikonka se někdy rozsvítí,někdy ne.Zkoušel jsem delší trasy cca 100-150km a ikona se potom už nerozsvítí,motor jsem protáhnul po rovince,do kopce,zrychlování do táhlých kopců ze zhruba 70km na 120km n čtyřkua nic,auto jelo jako z praku.Na netu jsem strávil několik hodin hledáním čím by to mohlo být,maily jsem psal a vyšlo mě že by to mohlo být EGR ventil nebo váha vzduchu nebo vstřiky.Nejsem odborník a motorům moc nehovím ale kdyby to něco z toho bylo neprojevovalo by se to stále?Prostě mě mate že se to stane max jednou za celý den,jako by se to studený potřebovalo nějak natlakovat nebo něco a potom teplý už to jede zcela normálně.Např včera jsme byly v Brně na Motosalonu,plný auto,kopce nekopce auto jede OK,podtáčení i trochu přetáčení motoru auto OK,prostě jsem mu dal včery docela slušně zabrat auto OK.Proto se bracím na odborníky RomanK atd jestli by neměli nápad kde je zakopanej pes,pedal test a diagnostika(v neaut.servisu) ukázala jen chybu 050074,jinak nic.Mockrát díky za případné info.
1.7CDTI 74kw
1.7CDTI 74kw
Někde jsem čet, že ta chyba, když tedy neni aktivní, má z tohoto seznamu ( vyvolání chyb brzda plyn ) zmizet asi po deseti nastartování . Když to tak počítám tak jsem nastartoval asi tak sedmdesátkrát ale chybu tam mam pořád, znamená to tedy že je pořád aktivní ? Co vůbec ta chyba znamená ? Samozřejmě píšu o chybě 050074. Kontrolka autíčka s klíčkem se mi rozsvítila jenom jednou ( popis v tomto vlákně ) od té doby mi tato kontrolka zhasíná před nastartováním.
ASTRA H CARAVAN 1.7CDTI r.v.2004
tak mi dnes tá chyba po tom ako som si dal v utorok vyčistiť EGRko zmizla. Predtým mesiac nie a nie sa stratiť. Tak buď je to veľká náhoda alebo jedno možných riešení. Uvidíme čo bude ďalej.
Zafira B Z19DT COSMO 88kw
DVD90 navi EU 2009
DVD90 navi EU 2009
Ta chyba ( po sešlápnutí brzdy....) se bude muset nechat vymazat tech2 , ale že ti zhasne kontrolka s klíčem před nastartováním , tak to má být origoš !! To buď rád , to je OK . Taky budu muset na tech2 svítí klíček a nějaké chyby... Po startu zmizí , ale donedávna zmizel ještě před startem . ( u mě klasika 01616 , 016145 )vlk píše:....od té doby mi tato kontrolka zhasíná před nastartováním.....
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
- Camilla
- Kontaktovat uživatele:
tak já mám Astřičku v servisu. Odjela jsem tam s touhle propadenou chybou 50074. Měla jsem problém při rozjíždění se, při jízdě do kopce se mi snižovaly otáčky a při podřazení nebo při snížení otáček mi šel z výfuku černej dým..
Auto jsem odvezla v sedm ráno, teď jsem tam volala a prý jsou tak v půlce.. Našli zapečenej ventil (ale nevím jakej, něco na E), museli vyčistit vzduchový ventily a prý je něco s turmodmychadlem, ale že zkoumají dál, takže pak písnu, co a jak a kolik mě to bude stát..
Auto jsem odvezla v sedm ráno, teď jsem tam volala a prý jsou tak v půlce.. Našli zapečenej ventil (ale nevím jakej, něco na E), museli vyčistit vzduchový ventily a prý je něco s turmodmychadlem, ale že zkoumají dál, takže pak písnu, co a jak a kolik mě to bude stát..
Camilla
- Camilla
- Kontaktovat uživatele:
tak turbo se nakonec vyndavat nebude, vyměnili zpuchřelý hadice, palivovej filtr a vyčistili vzduchovej filtr a zhruba za hodinu se dozvim, jestli je to hotový a kolik mě to bude stát.
Camilla