mirontova červená Zafira
Re: mirontova červená Zafira
Cez vikend som modifikoval ovladac okien, aby sa dali vonkajsie zrkadla sklapat/vyklapat aj po vytiahnuti klucika zo zapalovania. Ti, co maju sklapacie zrkadla to poznaju - zaparkujete, vypnete motor, vytiahnete klucik a pred otvorenim dveri este stlacite gombik na sklopenie zrkadiel. Samozrejme pocas sklapania otvori spolujazdec dvere a vy ostanete s napoly sklopenymi zrkadlami. Takze klucik naspat do zapalovania, najprv vyklopit zrkadla a pockat, kym cvakne rele, aby ste mohli zase naspat zrkadla sklopit
Odteraz uz ziadne vystupovanie z auta bez pohladu do spatakov A sklapanie sa dokonci aj pocas startovania
Modifikacia je jednoducha (az sa cudujem, ze toho uz nie je plne kazde Zafiracke forum), stacilo prerusit privod spinaneho napatia (pin 26) pre elektroniku sklapania (na scheme S115.9) a namiesto toho priviest bateriove napatie, ktore je uz pritomne na pine 13 a pouziva sa pre napajanie motorov sklapania zrkadiel. Tym, ze je spinane napatie prerusene az za prepinacmi stahovania okien a podsvietenia, nemusim sa bat, ze by bolo mozne stiahnut okna pri zamknutom aute a takisto nesvieti zbytocne podsvietenie ovladaca.
Odteraz uz ziadne vystupovanie z auta bez pohladu do spatakov A sklapanie sa dokonci aj pocas startovania
Modifikacia je jednoducha (az sa cudujem, ze toho uz nie je plne kazde Zafiracke forum), stacilo prerusit privod spinaneho napatia (pin 26) pre elektroniku sklapania (na scheme S115.9) a namiesto toho priviest bateriove napatie, ktore je uz pritomne na pine 13 a pouziva sa pre napajanie motorov sklapania zrkadiel. Tym, ze je spinane napatie prerusene az za prepinacmi stahovania okien a podsvietenia, nemusim sa bat, ze by bolo mozne stiahnut okna pri zamknutom aute a takisto nesvieti zbytocne podsvietenie ovladaca.
- Reklama
Oplatilo sa ti dorabať tie svetla ?? Nebolo ľahšie aj lacnejšie kúpiť auto uz s xenonami ? A co svetelny ucinok je do dost vidieť ?
opel zafira 1.9cdti
Samozrejme, ze bolo lahsie a lacnejsie kupit auto uz s xenonami. Len mi nikde nechceli predat stroj casu.
Svetelny ucinok bledne zavistou pri aure, ktora vyzaruje z mojho ega po tom, co som tie xenony namontoval. Ale hej, svieti to dobre.
Svetelny ucinok bledne zavistou pri aure, ktora vyzaruje z mojho ega po tom, co som tie xenony namontoval. Ale hej, svieti to dobre.
Ukazka AFL v noci. Miestami bola mierna hmla, v ktorej pekne vidiet natacanie luca do zakruty.
Spisal som pre jedneho madarskeho kolegu navod na dorobenie ostrekov na Zafiru B a nechce sa mi to uz prepisovat a vkladat aj sem. Ked to niekoho zaujima, najde to na nasledujucom odkaze (v anglictine).
Opel/Vauxhall Zafira B headlamp washers retrofit
Opel/Vauxhall Zafira B headlamp washers retrofit
Peckove vlakno,mironto si to prekopal neskutocne
ASTRA H estate Z17DTH 74kw,COSMO
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007
- Radoš92
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Prosímtě, jak fungují vlastně ostřiky na světla? Jako že jen u zapnutých to vím, ale přijde mi že bude nějaký trik na to jak je spustit když já chci, ne že se to spouští občas samo...
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER
Předchozí: Opel Astra G 1.8|X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi|Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC|Z20LET
Předchozí: Opel Astra G 2.0 Di|X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4|Z14XE
Ked su zapnute svetla a podrzis dlhsie ostrekovac celneho okna, tak sa spustia aj ostreky svetiel. Nasledne je tam casove oneskorenie, takze dalsi ostrek svetiel sa spusti az po urcitej dobe (nemeral som to, ale tusim cca. 5min). Vies to obist tak, ze vypnes a zapnes svetla.
- Radoš92
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ok, díky. Neměl jsem ani příručku. Už jswm jí mezitím stáhl, a koukám, že se sepne a pak se na 2 min uzamkne. Díky.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER