Interval regenerace DPF filtrů u motorů Z17DTx a A17DTx
Re: Interval regenerace DPF filtrů u motorů Z17DTx a A17DTx
Dnes som bol na základe odporúčania teamleaderky zo zákaznickeho servisu Opel CaS v autorizovanom servise Opel aj napriek tomu, že som dopredu vedel aký bude výsledok t.j., že auto resp. motor je v úplnom poriadku.
Napojili auto na počítač, nejaké snímky odoslali do Nemecka odkiaľ prišla predpokladaná odpoveď, t.j. motor je úplnom poriadku, má nainštalovanú najnovšiu verziu programu riadiacej jednotky.
V servise mi povedali, že oni viac urobiť nemôžu. Je pravda, že vždy boli ochotní, snažili sa mi pomôcť ako len mohli. Všetko je však v rukách automobilky, pretože len oni môžu niečo urobiť s programom riadiacej jednotky tým, že predĺžia regeneračný interval, resp. vrátia mu kladné vlastnosti, ktoré mal do októbra 2009.
Moje posledné poznatky :
Minulý týždeň počas dezinfekcie a servisu klimatizácie ( motor zapnutý s teplotou okolo 90 stupňov, zaradený neutrál ) mi stúplo zanesenie DPF o 9% t.j. takmer o 1/6 pracovného rozpätia filtra (ako viete tak pracuje v rozsahu 30- 90 %) . Prečo tak veľa?
Napojili auto na počítač, nejaké snímky odoslali do Nemecka odkiaľ prišla predpokladaná odpoveď, t.j. motor je úplnom poriadku, má nainštalovanú najnovšiu verziu programu riadiacej jednotky.
V servise mi povedali, že oni viac urobiť nemôžu. Je pravda, že vždy boli ochotní, snažili sa mi pomôcť ako len mohli. Všetko je však v rukách automobilky, pretože len oni môžu niečo urobiť s programom riadiacej jednotky tým, že predĺžia regeneračný interval, resp. vrátia mu kladné vlastnosti, ktoré mal do októbra 2009.
Moje posledné poznatky :
Minulý týždeň počas dezinfekcie a servisu klimatizácie ( motor zapnutý s teplotou okolo 90 stupňov, zaradený neutrál ) mi stúplo zanesenie DPF o 9% t.j. takmer o 1/6 pracovného rozpätia filtra (ako viete tak pracuje v rozsahu 30- 90 %) . Prečo tak veľa?
Zafira 1.7 CDTI, A17DTR, 81 kW, 2009
- Reklama
Kolik jsi s tím autem jel nejdelší trasu?
Najdlhšiu trasu som robil do Chorvátska v roku 2010 - 1100 km, vtedy som to šak ešte nesledoval.
Ďaľšie dlhé trasy mám z domu do Brna t.j. cca 350 km. Takú najdlhšiu trasu mám uvednú na strane 25 v prílohe Vyhodnotenie vypaľovania DPF_1.PNG. Vtedy som išiel do Brna a na spiatočnej ceste cez Bratislavu. Spolu na jednu regeneráciu bolo 523 km.
Ďaľšie dlhé trasy mám z domu do Brna t.j. cca 350 km. Takú najdlhšiu trasu mám uvednú na strane 25 v prílohe Vyhodnotenie vypaľovania DPF_1.PNG. Vtedy som išiel do Brna a na spiatočnej ceste cez Bratislavu. Spolu na jednu regeneráciu bolo 523 km.
Pre informáciu prikladám aj aktualizovaný prehľad najazdených kilometrov na jednu regeneráciu. Prvý program riadiacej jednotky bol zmenený po 12 000 km,takže keď si pozorne pozriete tabuľku (matematika jednoducho nepustí ) musí byť každému jasné (okrem zamestnancov Opla ), že priemer počas prvých 12 000 km musel byť podstatne vyšší, možno aj 700 km prípadne aj viac.
Zároveň prikladám aj poslednú diagnostickú snímku zo včerajšej kontroly v servise.
Pre upresnenie : Vzdálenost od poslední 11567 - je vzdialenosť od druhej výmeny SW riadiacej jednotky (SW verzia 9).
Zároveň prikladám aj poslednú diagnostickú snímku zo včerajšej kontroly v servise.
Pre upresnenie : Vzdálenost od poslední 11567 - je vzdialenosť od druhej výmeny SW riadiacej jednotky (SW verzia 9).
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
No mám , len už neviem čo s tým robiť. Dúfam, že Romanovi sa s tým niečo podarí spraviť. Už sme v kontakte a čakám len na neho kým nájde pôvodný SW.
Dnes som rozprával s taxikárom v Košiciach. Má rovnaký model Zafiry ako ja, aj ročník 2009. Má ju síce len niekoľko mesiacov, dovezená zo zahraničia (myslím, že z Holandska), zatiaľ si nejaké časté vypaľovanie nevšimol. Spotreba potvrdzuje však to, že k veľmi častému vypaľovaniu mu určite nedochádza, pretože robí prevažne mesto so 7 litrami, mimo mesta 5,5. Videl som na palubáku priemernú spotrebu 6,7 l.
Kdesi jsem tady četl , že se regenerace nespustí při rychlosti do 50km/h ale hlavně když je v nádrži málo nafty...včera jsem dojížděl na benzinku s dojezdem na display 10km - MKJ ukazovala stav nádrže 0,5 a ono .... regenerace začala:)
ahoj,
vcera jsem auto prohnal po dalnici a zrovna to vyslo na regeneraci , jizda porad kolem 160 km a po konci regenerace na lcd zaneseni filtru na 16 %
dostal se nekdo nize , nebo ma nekdo stabilne nizsi cisla ? ja vetsinou po regeneraci kolem 30 %
vcera jsem auto prohnal po dalnici a zrovna to vyslo na regeneraci , jizda porad kolem 160 km a po konci regenerace na lcd zaneseni filtru na 16 %
dostal se nekdo nize , nebo ma nekdo stabilne nizsi cisla ? ja vetsinou po regeneraci kolem 30 %
Opel Zafira B sport , 1,7 CDTI , A17DTR , 92 kw , 2008
Mne vcera na dialnici zregenerovalo prvy krat na 27%, stabilne regeneruje na 30% na okreskach. Vyzera to tak, ze sa oplati pretiahnut vyfuk. Cestou do a z HR som mal priemer na regeneraciu 705 km, inak doma po okreskach standardne 300-400.