vibracie volantu

Odpovědět
x-father
Kontaktovat uživatele:

Re: vibracie volantu

Příspěvek od x-father » 27 čer 2013, 12:46

zralok píše:Jak myslíš dobrý gumy ? mam je nafoukaný na 2,5 možna jsou moc tvrdý
Pokud má guma nižší adhezi, tedy hůř drží (například zimáky oproti letním kloužou jak sviňa - řeči o tom, že pod 10-7 stupňů je zimní guma lepší i na suchu jsou kecy - na suchu bude vždy lepší letní guma), tak při razantním rozjezdu snáž začne klouzat a kola se protáčí (ESP nezachrání vše).

Pokud guma víc drží, tak neklouzne a přední náprava se při takovém rozjedu spíš rozskáče

Reklama

zralok
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zralok » 14 črc 2013, 22:36

Tak vyvážením se nic nevyřešilo... myslíte že pokud mám bouchlý ložisko což je nejpravěpodobnější že by způsobovalo vibrace ?? Jak přijedu z dovolený hned tam ženu zpět na reklamaci ...

X-Zack

Příspěvek od X-Zack » 14 črc 2013, 23:12

Momentalne jsem na tom uplne stejne, kdyz zabrzdim auto se cely roztepe ale ve velkym!! A pokud brzdim vw 120 nebo v 50 je jedno trepe se to stejne. Kotouce i disky mam o.k. Auto ma uz temer 300tis km najeto. Ale i tak dky disky a desky jsou jako novy tak nevym zda to menit nebo ne. Jediny co jsme jeste zjistila je ze pokud brzdim treba v 10km/hod tak se auto netrepe....je to hodne neprijemny a nekdy mam pocit ze nedobrzdim
Astra H Caravan 1,7 CDTi 74 kW r.v. 2005 najeto pres 300 000 km

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 29 črc 2013, 09:55

Tak u mě šlo o jemnou cyklickou vibraci v řízení od cca 130km/h nahoru a asi třikrát jsem pozoroval roztřesení při brždění s nejsilnějším projevem okolo 80km/h. Příznaky jak u zvlněných kotoučů, ovšem ty mají tak 30t najeto a vypadají dobře.

Proběhla kontrola tlumičů a uložení kol, kotoučů a vše OK. V servisu mě řekli, že nebyli moc dobře vyvážený kola. Jedno bylo nevyvážené hodně. Kola jsem moc nepodezříval, protože to dělalo i trochu na zimácích a při přezouvání na letní se vyvažovali v pneuservisu.
Po převážení kol se to zlepšilo. Na předku jsem měl vzorek místama i okolo 2mm, takže jsem koupil na předek nové pneu a zmizelo to úplně.
Vypadá to, že v pneusevisu jsou lemplové, protože nevěřím, že by se stav pneu tak výrazně zhoršil za 3 měsíce a měli si všimnout, že kolo trochu háže a asi to asi ani dobře nevyvážili.

maxnuke

Příspěvek od maxnuke » 21 čer 2015, 20:15

Dnes při 130 km/h jsem pustil volant, že se napiji. Dívám se, jak se volant chvěje. Kmitá to 2 mm po ose tam a zpět. Když jsem se lehce dotýkal. Cítil jsem i ten pohyb. Jak jsem položil ruku celou váhou na volant přestalo to. Je to normální? Den předtím jsem jezdil po lese. Mohlo zůstat na kolech blato. Je pravda, že se to časem zlepšovalo. Stejně se chystá na geometrii a vyvážení kol.
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007

Odpovědět