Skrolant píše:…pokud máš TIP i na parkovací kamerku + video zdroj signálu třeba tedy "Raspberry Pi" určitě na mne mysli.
základní model couvací kamery je jasný – NTSC pro OPEL z e-bay.com. Jednu za $ 20 mám na stole a funguje. Jaký obraz bude dávat v reálných podmínkách a zda-li se bude dát podle něj couvat v tuto chvíli nemohu posoudit. Jak jsem psal, jako zdroj audio-video signálů je jednoznačně v poměru cena/výkon nejlepší RaspbberyPi.
Ještě musím vyřešit zástavbu vlastního 5 V napájecího zdroje pro RaspbberyPi do standardní krabičky od EMKA. Jde o to, že Raspberry Pi potřebuje 5V, takže je potřeba doplnit zdroj 12V/5V a to takový, který bude chodit od cca. 6V a bude mít v klidovém stavu minimální odběr. U MVK jsem dosáhnul klidového odběru 0,7 mA (stav spánku, kdy je vše vypnuté) / 80 mA při běhu na plný výkon, a rád bych, aby to Raspberry Pi nekazil – od MVK poběží k Raspberry Pi zdroji jeden drát, kterým se bude měnič 12V/5V vypínat – v tomto případě bude klidový odběr Raspberry Pi << 1 mA.
Skrolant píše:Toužím po variantě bez canon konektoru, napájím si kablík přímo do desky
to bude asi problém (ovšem ne v Tvém případě) – jednak bych na modul nemohl dávat záruku (pájku má doma leckdo, ale…) a také bych bez osazených konektorů nemohl modul vůbec vyzkoušet.
Oton píše:Já to nechápu? To video je to stejný co má Roman v Zafiře a Astře?Akorát nějak vylepšený??
V porovnání s videem, co má RomanK v Zafiře, je moje řešení v jednom aspektu zásadně odlišné. Já využívám přirozené schopnosti CIDu skládat video zobrazované v pozadí s ostatními okny zobrazovanými palubním počítačem, navigací, UHP; je to jako když máte ve Win na ploše tapetu a přes ní se zobrazují další okna. Konkurenční řešení funguje tak, že se displej TFT odpojí od řízení CIDu a připojí se na externí video vstup, tzn. že vidíte pouze to externí video a nic jiného – v analogii s Win na displeji uvidíte pouze tu tapetu, ale už ne ikony, okna; když např. uteče voda z chladiče a CID zobrazí příslušné varování a máte zrovna přepnuto na zobrazení videa - smůla, nic se nedozvíte. Druhý zásadní rozdíl je v tom, že MVK se ovládá z menu MKJ, stejně jako rádio či navigace.