Ďakujem Pepa za pochopenie.PepaS píše: V tuto chvíli je to určitě jediná cesta, jak něco zkusit. Pokud bude správně možnost a), může po vrácení starší verze SW s méně častým spouštěním regenerace dojít k ucpání DPF filtru, ale s MKJ by se to stát nemělo.
Pretože autorizovaný servis Opel tvrdí, že nemôže vrátiť SW na staršiu verziu, pouvažujem nad ponukou pokiaľ to bude niekto ochotný zrealizovať. Pretože po odozve na môj spis do Nemecka ma Opel vyzval, aby som mal navštíviť autorizovaný servis, nakoľko údajne len tam môžu zistiť problém, navštívil som tento servis. Napojili auto na počítač a následne poslali niekoľko snímkov z testu motora do Nemecka. Asi po dvoch týždňoch mi bolo oznámené, že motor je v poriadku. Vzhľadom na samé výhovorky mám rozpracovanú normálnu sťažnosť s požiadavkou na vrátenie všetkých vlastností auta, ktoré malo v čase zakúpenia.
Na základe mojich skúsenosti, ktoré uvádzam na strane 22, môžem pokojne tvrdiť, že k upchávaniu dôjde len v prípade, že regeneráciu budem prerušovať v úplnom počiatku. Akonáhle preruším regeneráciu už pri nejakých percentách napr 30, 40, 50%, tak už aj filter je čiastočne zregenerovaný. Aj po prerušenej regenerácií tam vždy naskočia percentá, ktoré sú vždy nižšie ako 90%. Preto by tu nikdy nemalo dôjsť k úplnému zaneseniu filtra. Netvrdím však, že sa nemôžem aj mýliť, ale vychádzam zo svojich poznatkov pri prerušovaní regenerácie za používania MKJ.