Spotreba dieselu 1.3, 1.7, 1.9 CDTI
Re: Spotreba dieselu 1.7 CDTI, 1.9 CDTI
no je vidět, že tu s naftou moc lidí jezdit neumí, jezdim 70% Prahu a zbytek dálnice a přez 7 litrů jsem nikdy nešel
příští auťák beru na benál, do osmi litrů jezdí taky
příští auťák beru na benál, do osmi litrů jezdí taky
EX Opel Astra H caravan
- Reklama
- zviratko
- Kontaktovat uživatele:
Věřím tomu že se najdou lidi co s tím budou jezdit určitě za mín , proto taky říkám že 1,9 je lepší než 1,7 co se týče spotřeby. Nevím jak jezdíte , ale já na dalnici většinou jezdím cca 150-180 a v DE jezdím když to jde 180-200 a prostě to za mín nejede , ovšem jak to vidím na silnicích tak většina jede 120 hlavně na spotřebu , tak pak věřím že vám to papá mín. Mě přijde když to papá do 10 na 100km pořád dobrý.
Myslím že by si měl člověk jízdu hlavně užívat a né jezdit na spotřebu. tot můj názor.
Myslím že by si měl člověk jízdu hlavně užívat a né jezdit na spotřebu. tot můj názor.
best shop http://www.vwaudishop.cz
Astra H Wagen 19" BBS , VW Golf MKI Porsche wheels , VW Golf MKIV 19" ....
- zviratko
- Kontaktovat uživatele:
Musím zaklepat že už jezdím 16let a zatím bez nehody a styl jízdy jsem nějak nezměnil , ale vím jak jezdit abych neměl problémy já ani ti co jedou předemnou ani za mnou , a v tom je trošku rozdíl mezi ostatníma kterej ti sedí na prdely a pak se divý že je v tým kufru
Když dodržuješ základní pravidla na silnici tak jsem daleko víc v klidu a hlavně mi cesta utíká víc a pár litrů nafty mě nebude brzdit Hlavně tohle všechno se dá naučit třeba v DE nebo AT , CH , tam prostě taky jezdí rychle , předpisy jsou od toho aby se porušovali , ale oni jsou prostě víc dysciplinovaný a mají trošku respekt vůči ostatním účastníkům silničního provozu , což se tady v CZ říct nedá
V tom je velký a zásadní rozdíl , proto je tady taky víc bouraček , nikde nemůžeš jet bez omezení a to se v lidech nahormadí a pak každej závodí a pak jsou bouračky , viz dálnice na Brno když napad sníh
To je realita u nás a je to víc než smutný
Když dodržuješ základní pravidla na silnici tak jsem daleko víc v klidu a hlavně mi cesta utíká víc a pár litrů nafty mě nebude brzdit Hlavně tohle všechno se dá naučit třeba v DE nebo AT , CH , tam prostě taky jezdí rychle , předpisy jsou od toho aby se porušovali , ale oni jsou prostě víc dysciplinovaný a mají trošku respekt vůči ostatním účastníkům silničního provozu , což se tady v CZ říct nedá
V tom je velký a zásadní rozdíl , proto je tady taky víc bouraček , nikde nemůžeš jet bez omezení a to se v lidech nahormadí a pak každej závodí a pak jsou bouračky , viz dálnice na Brno když napad sníh
To je realita u nás a je to víc než smutný
Tak v tomto s tebou souhlasím, kdykoliv se po delší době (měsíc) vrátím k nám, tak teču z některých zdejších řidičů, kteří si v autě akorát honí svoje ego.
Astra H Caravan 1,6 85kW, r.v.2008
priemer po zhruba 8000 km, 1.7 CDTI (74 - chipnute na 90 kw)
5,7, 60% dialnica 130 - 140,
mne PP vypocitava uplne divy, priemer mi rata okolo 4,2
(auto som uz cipnute kupil, ale myslim ze to bude sposobene tym)
5,7, 60% dialnica 130 - 140,
mne PP vypocitava uplne divy, priemer mi rata okolo 4,2
(auto som uz cipnute kupil, ale myslim ze to bude sposobene tym)
Od začátku nenulovaný PP1 za cca 24000 km průměr 6,9 l/100 km 1,7 cdti 74 kW kombajn
při běžném ježdění mimo ucpanou Prahu okolo 6,5 abych ještě netrpěl plazivostí, pokus o minimální spotřebu zatím rekord na cca 130 km trase ze Šumavy do Prahy (takže víc z kopce než opačně) 5,0 l/100 km veeeelmi plynule skoro bez brzd. Žádný zázrak, při tomhle stylu to umí moje čundrovní Sierra 2,3 d také.
při běžném ježdění mimo ucpanou Prahu okolo 6,5 abych ještě netrpěl plazivostí, pokus o minimální spotřebu zatím rekord na cca 130 km trase ze Šumavy do Prahy (takže víc z kopce než opačně) 5,0 l/100 km veeeelmi plynule skoro bez brzd. Žádný zázrak, při tomhle stylu to umí moje čundrovní Sierra 2,3 d také.
som trocha aj ja sklamany, ked som cital recenzie tak vsetci pisali ze dosahuju 5l spotrebu uplne bez problemov,caprighia píše:Od začátku nenulovaný PP1 za cca 24000 km průměr 6,9 l/100 km 1,7 cdti 74 kW kombajn
ale asi je to zasluha PP, ktory ma tendenciu udavat nizsie spotrebu ako je realna. Ja som mal najnizsiu spotrebu okolo 5.3 na zhruba 600 km, ale to bolo naozaj s velkym sebazaprenim, bez brzd, ziadna prudka akceleracia. Na druhej strane, ked jazdim bez ohladu na spotrebu tak je to 6-6.5, co je vynikajuce. Na mojom starom forde benzin 1.6 to to je aj 11l/100km.
btw: http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... power_e=74 je priemerna spotreba 6.43
- zviratko
- Kontaktovat uživatele:
Zítra budu mít na chipováno , tak jsem zvědavej co to udělá
Nazdarek. Uz pres rok mám 1.7 cdti karavan 74kw. Spotreba za ujetých asi 22 tis km tak 70% po meste zbytek dovolena ve 4 lidech HR a I v plné náloži a mimo mesto je 6.2 L podle moji evidence co si píšu do sveho sesitu. Neni to podle PP(Pripomínám jen že mám celoročne na střeše příčníky,Gumy 205 - Bridgestone a v létě mám 3 držáky na kola a v zimě box) Podle PP mám ted z hruba po 12tis Km spotrebu 6.3 taky s príčníkama a tema blbostma na střeše. Jinak nejsem zadnej skudlil na naftu.mam to tak na pul firemni. a mutu rict ze jsem se nikdy nad 6.5 L nedostal a to jsem jezdil hodne razantne.
Ješte k tumu 4 převodovemu stupni. Je pravda ze na 4 se da v poho jet okolo100KM a spotreba je opravdu znatelne nizsi nez na 5ku.ale zase jak kdy. kdyz jedes do kopce tak je lepsi dat 5 kolem 1800-2000 nez 4ku a mit tam 3000tis. Po rovine je to zase naopak. 4 kdyz ma ot okolo2300-2500 tak zere min nez ta 5. Ja mel pred tim benzin a naucit se jezdit sparvne s naftou me trvalo nekolik mesicu.Protoze zatah na startu, prdjizdeni a razeni je uplne jine. Na dalcici jezdim malo kdy- jen dovolene. A ne vic jak 150KM v hod.
Ješte k tumu 4 převodovemu stupni. Je pravda ze na 4 se da v poho jet okolo100KM a spotreba je opravdu znatelne nizsi nez na 5ku.ale zase jak kdy. kdyz jedes do kopce tak je lepsi dat 5 kolem 1800-2000 nez 4ku a mit tam 3000tis. Po rovine je to zase naopak. 4 kdyz ma ot okolo2300-2500 tak zere min nez ta 5. Ja mel pred tim benzin a naucit se jezdit sparvne s naftou me trvalo nekolik mesicu.Protoze zatah na startu, prdjizdeni a razeni je uplne jine. Na dalcici jezdim malo kdy- jen dovolene. A ne vic jak 150KM v hod.
1,7 CDTI 81 KW, Caravan. Najeto cca. 9000 km, dle PP 6,4 l/100km. Jezdim skoro denne do prace 80 km, ve 4-5 lidech, 75% procent po dalnici. Kdyz jedu sam tak jedu tu samou trasu za 5,6 l/100km.
Astra H, 1.7 CDTi, 81 kW, Z17DTJ, 2008