Bionafta / topný olej?
- Reklama
Re: Bionafta / topný olej?
no tak jestli to chceš lejt do astry tak na to asi rovnou zapomen.. ted nedavno jsem řešil s kamošem že nějaka jeho kamoška natankovala bionaftu a po cca tydnu jezdění tahal vstřiky . byli zalepeny.u motoru Z17DTL..
http://www.danceradio.cz:)
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Jo,bionafta čistí palivovej systém a musí se přecházet postupně a měnit častějc filtr-aby se ten bordel neutrhnul najednou a nestalo tohle.
1.7 DTH Caravan 2006 6° teď 93kw
Jak někoho může vůbec napadnout to lít do common railu?
Ále tak každý svého štěstí strůjce žéano
Ále tak každý svého štěstí strůjce žéano
V manuálu a tuším že i na víčku nádrže je upozornění co lze tankovat. Bionaftu mají zakázanou i Škodovky s CR..
Naposledy upravil(a) Pepino_GH dne 14 zář 2012, 09:14, celkem upraveno 1 x.
Tohle bych se nebal nalejt tak max. do staryho naftovyho Pazouta 205 nebo staryho SDIcka od VW
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)
A víte něco o LTO?
Jako jestli se liší složenim,nebo jen barvou a daňovou zátěží...
Jako jestli se liší složenim,nebo jen barvou a daňovou zátěží...
1.7 DTH Caravan 2006 6° teď 93kw
Do Astry bych to nedaval. Znamy dava bionaftu kdyz jede dlouhou trasu a vi, ze vyjede celou nadrz. Pokud se to pry nevyjede, tak to zasmoli motor. A vubec, nafta stoji 35,50 a bio stoji 33,50. Pri mem jezdeni 1500-2000km mesicne by byla uspora necelych 300kc. To bych se na to vys*al.
1,7 CDTI, 74kw, rok výroby 2009
tak 1/2 roku zpátky jsem googlil a sjížděl youtube a zjistil jsem zhruba toto:
1) domácí výroba kvalitní bionafty je možná
2) je nutná investice do zařízení + chemie
3) nutná několika násobná výměna palivového filtru na začátku přechodu na bionaftu
4) chce to hledat a řešit...
MŮJ ZÁVĚR:
pokud to bereš jako "green project" tak se do toho pusť a myslím že to fungovat bude, ale na každodenní ježdění běžného uživatele to není...
1) domácí výroba kvalitní bionafty je možná
2) je nutná investice do zařízení + chemie
3) nutná několika násobná výměna palivového filtru na začátku přechodu na bionaftu
4) chce to hledat a řešit...
MŮJ ZÁVĚR:
pokud to bereš jako "green project" tak se do toho pusť a myslím že to fungovat bude, ale na každodenní ježdění běžného uživatele to není...