Moc nechápu proč řešíte odpor hřídele převodovky. Zkusil s ním někdo otočit rukou? Jde to jenom s použitím dvou prstů. Ovšem s klikovým hřídelem rukou moc nepohnete. Je tedy jasné, že pro starter převodovka není žádný problém. Má daleko víc práce s tím, aby překonal kompresi ve válcích. Nutnost zmáčknout spojku aby se dalo nastartovat spíš chápu jako blbuvzdornou pojistku, aby neopatrný řidič nenastartoval se zařazenou rychlostí.
V kopci se samozřejmě nedoporučuje u dvouhmotých setrvačníků stát se zařazenou rychlostí. Jak už bylo napsáno výše, moment se pak přenáší přes pružinu (jednu ze dvou), která tím trpí.
Jinak já startuji bez spojky, ale myslím že je to úplě jedno.
vymačkávání spojky (pedálu) při startování
Re: vymačkávání spojky (pedálu) při startování
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
- Reklama
Já spojku vždy vymáčknu. Otec má Renault Scénic 2006 a pokud spojku nevymáčkne, tak nenastartuje. Auto vůbec nezareaguje na zmáčknutí tlačítka Start/Stop.
1,7 CDTI, 74kw, rok výroby 2009
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Má to smysl hlavně v zimě, když je olej v převodovce víc ztuhlý - startéru se odlehčí, jinak je to asi jedno.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Meriva B už také nejde bez sešlápnuté spojky nastartovat.
Meriva B Enjoy 1,4T 88kW
Já musím mit nohu na brzdě a nebo spojce, jinak tlačítko start nefunguje. Sešlápnu občas to a občas to. Stejně to auto dřív prodáte, než se projeví nějaká závada s tímto spojená
mnohem víc jí ublížíte, když čekáte na zelenou se zařazenou rychlostí.