vibracie volantu
- Reklama
Re: vibracie volantu
Napisem to znova. Mam Astru Classic II. Od cca 20000 km od novoty mi zacalo triast volantom. Obe sady pneumatik mam na svojich diskoch. Minule leto mi v Opli vyvazili letnu sadu udajne na 100%. Cesta do Chorvatska bola utrpenie, mohol spm ist len do 120. Zimnu sadu mam vyvazenu na absolutnu nulu, takze v zime pohoda. Tuto sezonu som ale nasiel maly pneuservis, kde este maju 1g olovene zavazia. Chlapik sa s tym pohral a dal to na 1g toleranciu. Na dialnici s hocijakym povrchom ziadne vibracie. Pneuservisy toti aspon v SR maju len 5 g zavazia a to Astra nechce. Cize ak si poviete, ze mate nanovo vyvszene kolesa, tak treba zistit s akou toleranciou. Ak sa tie gramy spocitaku a k tomu este aj zla robota, tak vysledok citit na volante.
Pico, s tvym prispevkem si dovolim nesouhlasit. Pokud ti na prednim kole upadne 10g zavazi, tak nic nepoznas. Par g sem a par tam se ztrati. Nehlede na to, ze je to zbytecna prace, staci chytnout do vzorku par kaminku, najet na nejaky kanal a hned je kolo "rozvazene". Dalsi vec je, ze i vyvazovacky maji urcitou toleranci a ta je vyssi nez 1g... zkus nekdy kolo na vyvazovacce (po vyvazeni na 0) povolit, otocit o 1/4 otacky a znovu dotahnout a premerit - malo kdy ukaze stale 0. Tim chci rict ze bys to mohl vyvazovat takto porad dokola...
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Sorry chlape, ale 10g je dost a ve volantě to poznáš... vím to, mám to doma, dělám to.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Jako ze vyvazis kolo, jedes na dalnici a volant se ani nehne. Pak sundas jedno 10g zavazi, znovu jedes na dalnici a volant ti utrhne ruce jo?
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
-
utrhne ruce to urcite nie, ale aj upadnute 5g zavazie moze sposobovat vibracie na volante (jemne vibracie)
a s Picom tak isto nesuhlasim a pisal som to uz aj na Astra-G foru, to ze v pneuservisoch nemaju 1g zavazie urcite nieje dovod toho ze niekomu vibruje volant...
a s Picom tak isto nesuhlasim a pisal som to uz aj na Astra-G foru, to ze v pneuservisoch nemaju 1g zavazie urcite nieje dovod toho ze niekomu vibruje volant...
Peter, daj si do google vibracie volantu, prestuduj si nieco o tom a ked neveris mojej osobnej skusenosti, tak sorry. Sam pises, ze 5 g je na volante citit. Na prednej naprave to je 5+5, pretoze maju najmensie zavazia 5g. K tomu este zla robota a odchylka na vyvazovacke. Podstatna je vsak moja osobna skusenost, ktoru som uz popisoval. Navstivil som niekolko pneuservisov, vcetne oplackeho a vsade mali len 5g zavazia, takze chvenie pretrvavalo, niekedy viacek, niekedy menej. Az po vyvazeni na 1g absolutna pohoda. Citroeny C4 trpia na absolutne presne vyvazenie od novoty. Ale citaj internet... Pre doplnenie, mam najazdenych 34.000 km, nikde som nekolidoval, disky plechove orig. GM. Cital som dokonca u niektorych majitelov aut a je jedno akej znacky potrebu vyvazit kolesa priamo na naprave a udajne az vtedy vibracie prestaly.
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No ruce ti asi trhat nebude, ale poznáš to a to se klidně vsadím. Já když vyvažuju kola, tak přesnost na 3g, ale když je třeba, umím to i do nuly. Stalo se mi, že 3g dělaly bordel.Westler píše:Jako ze vyvazis kolo, jedes na dalnici a volant se ani nehne. Pak sundas jedno 10g zavazi, znovu jedes na dalnici a volant ti utrhne ruce jo?
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
kazdej gram zavazi je dle meho poznat,proto nechavam kazdej rok prevazit kola,jelikoz cast dezenu taky se sjede a pak je potreba zas jine vyvazeni..co taky dost lidem zpusobuje vibrace je neoriginalni kola na aute bez pouziti vymezovacich krouzku,to taky dela neplechu jak svin,protoze kolo nedrzi jen na sroubech ale hlavne na stredu coz plno lidi nevi..
Opel Astra OPC
zdar chlapi, tak jsem to už nevydržel a nechal si kola převážit v jiným autoservise, celou dobu jsem u toho stál a obě přední kola mám vyvážený na "0"
ale na dálnici nad 120 to stejně vibruje dál, takže vyvážením to asi nebude
ale na dálnici nad 120 to stejně vibruje dál, takže vyvážením to asi nebude