Čeština a slovenština v CD70, DVD90, GID a CID displejích

Vše co se týká palubního počítače, navigace, zapojení repro, radia atd..
Odpovědět
PepaS
Kontaktovat uživatele:

Re: Čeština v CD70, DVD90, GID a CID displejích

Příspěvek od PepaS » 08 srp 2009, 22:15

nabízené polské řešení na allegru je velmi amatérské, jedná se o pouhý překlad textů navigace bez diakritiky a hlavně bez zbytku systému, tj. rádia a palubního počítače. Toto řešení si může více méně každý s programem navtweak zkusit. Mimochodem, jak GIDy, tak i CIDy mají FW s polštinou již od výroby, takže se to mohli deleko lépe vymakat....

Tady máte jazykové a SW CD verze 10/10/2007. Je to origo. SW verze, přičemž v jazykové části navi. hlášení (mluvené pokyny) jsem doplnil češtinu, slovenštinu a polštinu, která pochází origo. od VDO a byla určena pro vyšší modely VDO navigací.

Nastavení při pálení máte na obrázku. Pozor!!! Navi. je dost háklivá na typ média… v případě DVD90 mi spolehlivě chodí CD-RW Verbatim, naopak CD-R Verbatim ne!!! Na jazykovém CD je krom hlášení a aktualizace SW, tu ovšem nemusíte dělat (navi. se zeptá, zda-li chcete aktualizovat). Změna SW v navigaci může být velmi riskantní podnik, pokud se aktualizace nepovede, budete mít mrtvou navigaci i rádio…. já poprvé zkoušel s CD-R Verbatim a aktualizace SW neproběhla, nakonec jsem musel proces přerušit vypnutím napájecí ho napětí. Samo že po zapnutí byla navigace mrtvá, ale alespoň stále zkoušela dokončit změnu SW, jenže s CD-R si navi. prostě nerozuměla, takže se celý proces stále opakoval…. po několika dlouhých minutách a propocené košili navi. CD vysunula a já poté nasadil CD-RW Verbatim a vše se zdařilo.

Změnu jazyka hlášení si můžete vyzkoušet i bez nutnosti změny SW. Jo, v menu uvidíte místo čeština pouze " e tina" a míto slovenčina jenom "sloven ina", protože nemáte v displejích upravené fonty.

POZOR!!! případnou změnu SW v navigaci si děláte na vlastní riziko, pokud si nejste jisti svým počínáním, tak se do toho v žádném případě nepouštějte
Přílohy
PAL.jpg
Naposledy upravil(a) PepaS dne 08 srp 2009, 22:36, celkem upraveno 1 x.
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

Reklama

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 08 srp 2009, 22:27

jinak jsem se svou kompletní lokalizací sestavy DVD90 (CD70) & CID tři kroky od vrcholu, ale mám velký problém. Nevím proč, ale mé zkušební DVD90 začalo odmítat veškeré aktualizační CD. Mám několik referenčních CD s SW, které vždy chodily a najednou je DVD90 odmítá s tím, že to nejsou platná SW CD. Stejně se chová i v případě pokusu o změnu jazyka hlášení, zase, neplatné jazykové CD. Jinak navigace s navi. s mapovým diskem DVD chodí jak o medaile, dokonce jsem zkusil použít navi. disk CD pro CD70 a s tímto DVD90 také chodí, takže vlastní DVD/CD mechanika musí být v pořádku. Je to dost velký problém a zatím nevím, co s ním…. Je možné, že DVD90 omezuje počet změn SW (a že jsem jich už udělal) a dosáhnul jsem limitu. Diagnostika EHU (DVD90) nehlásí krom blbostí žádné chyby.
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 08 srp 2009, 22:52

tak jelikož nemám po ruce jiný medium než cd-r verbatim tak jsem to zkusil vypálit a navigace mi akorát napíše sw-cd a pak ho vyhodí...(mam cd70)
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK » 08 srp 2009, 23:51

PepaS: DVD90 má v servisním menu funkci RESET EPROM. Zkoušel jsi to? Nevím co to přesně dělá, ale myslím, že to může mít souvislost s aktualizačním SW.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 09 srp 2009, 07:18

RomanK píše:PepaS: DVD90 má v servisním menu funkci RESET EPROM. Zkoušel jsi to? Nevím co to přesně dělá, ale myslím, že to může mít souvislost s aktualizačním SW.
Romane myslíš servisní stránku Bootloader, kde je mimo jiné i volba Reset radio EEPROM? Nebo? ... ten reset radio eeprom jsem zkoušel, ale nic.

Hoonza

Příspěvek od Hoonza » 10 srp 2009, 11:51

To: PepaS, něco podobného se mi taky stalo, při změně jazyku mi mechanika nenačetla jazykový soubor. Od té doby byla navigace němá a odmítala veškeré jazykové CD i originální. Odstranil jsem to tak že jsem pomocí originálního (ne páleného) CD Radio Software Update Release 10/2007 , přehrál firmware rádia. (Už jsem ho tam měl nahraný z minulosti) Potom mi to začalo zase baštit všechny jazykové CD i pálené!
Astra H Sport, Z18XER 103 KW r. 2008, IDS+, Bi-Xenon, Keyless (Open&Start)

swabel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swabel » 12 srp 2009, 11:29

Chlapi ako to tu pokracuje? PepaS uz si rozchodil tu NAVI???
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK

sekiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sekiller » 12 srp 2009, 13:37

Dalo by sa to SW CD niekde reupnut. Z toho uloz.to uz bolo ocividne zmazane.
dik
Zafira B Z19DT COSMO 88kw
DVD90 navi EU 2009

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 12 srp 2009, 22:19

2 swabel: zatím bohužel NE! Asi mě chce trochu potrápit, ale já se jen tak nedám. Hledat chybu v DVD90 je velmi svízelná věc :shock: důležitá část je téměř nepřístupná (asi se s opravováním moc nepočítalo).
2 sekiller: SW CD s upravenými jazykovými hlášeními jsem raději smazal. Na 99,99% změna hlášení nesouvisí s problémem mé testovací sestavy, nicméně 100,00 % jistotu nemám. Také nevím, zda-li to někdo vůbec zkoušel a s jakým výsledkem... později to zase dám k dispozici

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 12 srp 2009, 22:33

dnes sem si nahrál software update 10/10/2007 z toho co si tady poskytnul a taky češtinu a obojí proběhlo bez problémů... nahrával sem do dvd90
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Odpovědět