NÁVOD::"cvrčci" v přístrojové desce Opel Astra H
Re: NÁVOD::"cvrčci" v přístrojové desce Opel Astra H
Taaakže dneska sem odstraňoval ty hnusný "brouky" z palubovky. Mám 70k najetý a už se to fakt nedalo, jak to vydávalo ty pazvuky. Doma jsem našel pásku na těsnění oken a dveří - taková ta gumová s profilem do D (tu vlnku jsem uřízl, takže zůstal jen tenkej pásek). Protože je pásek tlustej 1 cm, rozstřihl jsem ho ještě napůl a nalepil po obvodu toho plastu, co je za deskou. Pak jsem dal nastřihaný čtverečky na výlisky, co dolíhají na desku. Nakonec překontroloval a sešrouboval. Vršek ještě taky cvrčí, takže jsem dal svisle cca 5 cm pásky a 1 cm od sebe. Napřed jsem se bál, jestli to zvládnu, ale je to fakt jednoduchý. Nejhorší je odšroubovat a zase našroubovat šroubky, který drží budíky- to trvalo nejvíc času. Jinak trvalo to celkově cca hodinku.
Doufám, že sem je všechny "zabil"
Ale mám s tím spojenej problém a to, že při zatáčení mi tam vrže nějakej plast. Jen při zatáčení - točení volantem. Jako kdyby se tam třely dva plasty o sebe. Nemůžu přijít, co to tam dělá. Neví někdo? Je to hrozný :/
Doufám, že sem je všechny "zabil"
Ale mám s tím spojenej problém a to, že při zatáčení mi tam vrže nějakej plast. Jen při zatáčení - točení volantem. Jako kdyby se tam třely dva plasty o sebe. Nemůžu přijít, co to tam dělá. Neví někdo? Je to hrozný :/
- Reklama
Hmm tak i admina to potkalo, ale paradoxne az po roce a pul co mam hacko ale hlavne to zacalo "vrzat" az ted na jare resp. skoro v lete, v zime klidek
Nedelal jste to uz nekdo z UL, ze bychom konecne udelali ten cesky fotonavod pro mene zdatne? Otasi, Pueblo?
Nedelal jste to uz nekdo z UL, ze bychom konecne udelali ten cesky fotonavod pro mene zdatne? Otasi, Pueblo?
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- mazzi
- Kontaktovat uživatele:
Dnes som dopoludnia nemal čo robiť, tak som sa spontánne rozhodol pozabíjať cvrčkov v mojich budíkoch. Keďže tu nie je ešte nejaký lepší popis, okrem ruského prekladu, tak tu niečo šupnem, čo hádam ostatným, čo to ešte nerobili, pomôže.
Je to naozaj jednoduchšie ako som myslel. Šikovnejší a vybavení to musia mať rýchlo spravené.
1. v prvom rade je potrebné vytočiť volant najprv doľava a potom doprava a odskrutkovať skrutky, ktoré sa skrývajú pod umelou krytkou. Tú ide jednoducho odstrániť plochým nástrojom. Ja som použil tenký široký skrutkovač. Na skrutky nám stačí obyčajný krížový.
2. po odskrutkovaní sa dá kryt za volantom nadvihnúť. Mne to najľahšie šlo, keď som volant čo najviac vytiahol k sebe a dole. Pod budíkmi sú ďalšie dve skrutky, na ktoré potrebujeme torx T20.
Tá napravo je na obrázku už odskrutkovaná. Je tam veľmi zložitý prístup. Bez račne s predlžovákom, by to išlo asi veľmi veľmi ťažko. Aj tak tento úkon zabral najviac času.
3. po povytiahnutí budíkov je potrebné odpojiť konektor, ktorý je na obrázku, a to vytiahnutím toho červeného (hnedého) istenia. Predtým by som samozrejme odpojil batériu.
Teraz sa už budíky aj s krytom dajú vybrať z auta úplne.
Takto vyzerajú budíky zozadu. Je to úplne strašný plast, ktorý nestojí za nič.
Na odstránenie vŕzgania som použil pásiky asi 7mm molitánu, ktorý som nalepil na podľa mňa najkritickejšie miesta. Nie je to isto najlepšie riešenie, ale nič lepšie som nemal poruke.
Neviem ešte, či sa cvrčci stratili, lebo som autom nikde nebol, ale dúfam, že mám od nich pokoj.
Je to naozaj jednoduchšie ako som myslel. Šikovnejší a vybavení to musia mať rýchlo spravené.
1. v prvom rade je potrebné vytočiť volant najprv doľava a potom doprava a odskrutkovať skrutky, ktoré sa skrývajú pod umelou krytkou. Tú ide jednoducho odstrániť plochým nástrojom. Ja som použil tenký široký skrutkovač. Na skrutky nám stačí obyčajný krížový.
2. po odskrutkovaní sa dá kryt za volantom nadvihnúť. Mne to najľahšie šlo, keď som volant čo najviac vytiahol k sebe a dole. Pod budíkmi sú ďalšie dve skrutky, na ktoré potrebujeme torx T20.
Tá napravo je na obrázku už odskrutkovaná. Je tam veľmi zložitý prístup. Bez račne s predlžovákom, by to išlo asi veľmi veľmi ťažko. Aj tak tento úkon zabral najviac času.
3. po povytiahnutí budíkov je potrebné odpojiť konektor, ktorý je na obrázku, a to vytiahnutím toho červeného (hnedého) istenia. Predtým by som samozrejme odpojil batériu.
Teraz sa už budíky aj s krytom dajú vybrať z auta úplne.
Takto vyzerajú budíky zozadu. Je to úplne strašný plast, ktorý nestojí za nič.
Na odstránenie vŕzgania som použil pásiky asi 7mm molitánu, ktorý som nalepil na podľa mňa najkritickejšie miesta. Nie je to isto najlepšie riešenie, ale nič lepšie som nemal poruke.
Neviem ešte, či sa cvrčci stratili, lebo som autom nikde nebol, ale dúfam, že mám od nich pokoj.
Opel Astra GTC 1.8 2006 103 kW powered by LPG
OP-COM
OP-COM
Prečo? veď do takého balia aj vajíčkaJe to úplne strašný plast
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
- mazzi
- Kontaktovat uživatele:
A ja, že čo mi to pripomína .
Opel Astra GTC 1.8 2006 103 kW powered by LPG
OP-COM
OP-COM
Kdyz pisete o odpojovani baterky - jak se odpojuje? Jenom plus? Nebo oba poly?
Stačí jeden pól, ale ja som pri tom baterku neodpojoval
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
- destroyer_svk
No podobne som vyhanal cvrckov aj ja pred nedavnom a pre istotu som vymenil aj cele budiky ... odvtedy ziaden problem,cvrlikanie bolo pocut dovtedy najma pri nizkych teplotach.
Astra H Caravan Cosmo 1,9 CDTI OPC Look
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX
aj ja sa hlasim.
tiez mam cvrckov, ale iba ked je chladno. kto sa obetuje a mi ich vyzenie navzdy?
napr.: za basu piva?
tiez mam cvrckov, ale iba ked je chladno. kto sa obetuje a mi ich vyzenie navzdy?
napr.: za basu piva?
MAZDA 3, G120, Titanium Flash, RT, 2014
ex Opel Astra H 1,4 16V 2005
ex Opel Astra H 1,4 16V 2005
corsaczek píše:Kdyz pisete o odpojovani baterky - jak se odpojuje? Jenom plus? Nebo oba poly?
a vždy se odpojuje první mínusový pol a poté +Kesi píše:Stačí jeden pól, ale ja som pri tom baterku neodpojoval
při montáži první + poté -