![Smutný :(](./images/smilies/icon_e_sad.gif)
Po každom naštartovaní auta sa zvýši zanesenie filtra o 1% - pri studenom aute do cca 1 km, pri zahriatom o niečo viac okolo 2 km , čiže 5 x štartovanie v jednom dni - cesta do práce, trochu na nákupy, cesta domov a už mám filter zanesený min 5 %, väčšinou je to okolo 10 % naviac.
Teraz mám od poslednej regenerácie najazdených 100 km a filter zanesený na 80%, ostáva už len 10 % a regenerácia je tu opäť. To sú také dve jazdy do práce.
V pondelok som odniesol do opláckeho servisu žiadosť o vrátenie programu riadiacej jednotky do predchádzajúceho stavu t.j. o program RJ , ktorý som mal po zakúpení auta alebo riešenie danej problematiky u výrobcu Zafír, pretože ako na fóre píšu viacerí vlastníci Zafír od r. 2010 majú podobné problémy s vypaľovaním filtra už pri cca 350 km. Reakcia bola taká, že čo s tým majú robiť, preto som im povedal, aby problém konzultovali s technickou podporou Opla. Taktiež som spis s rôznymi podkladmi a skúsenosťami s vypaľovaním filtra zaslal aj na kontaktného pracovníka na oficiálnej stránke Opel.sk, s ktorým som tieto záležitosti riešil už minulého roku.
Takže teraz len čakať čo sa udeje.