konec tmavých folií...
Re: konec tmavých folií...
Nevíte jestli se daj někde sehnat takový ty protisluneční síťky do okna na Háčko? Nemyslím takový ty hnusný univerzály na přísavku, ale neco vkusného co řesně pasuje do rozměrů předního okna a drží to tam.
Zákon říká - nesmíš mít zatmavené SKLO pod 70%.
Také zákon říká, že vše co je na autě na pevno musí mít atest.
Taková síťka je až za sklem a sklo zůstává propustné a není napevno, takže nepotřebuje homologaci, tedy vychází mě z toho, že to není zakázané.
Zákon říká - nesmíš mít zatmavené SKLO pod 70%.
Také zákon říká, že vše co je na autě na pevno musí mít atest.
Taková síťka je až za sklem a sklo zůstává propustné a není napevno, takže nepotřebuje homologaci, tedy vychází mě z toho, že to není zakázané.
- Reklama
Mám pocit,že jsem něco takovýho viděl v nabídce Opel doplnků,ale byl to docela ranec a byly tuším jen na zadní,zkus na to mrknout.
Moje Zafirka 1,9cdti 88kw
To me neudivuje. Origo opel budou jen na zadek. Pouziti na predek se nepredpoklada.
Spis nejakou druhovyrobu.
Spis nejakou druhovyrobu.
Taky jsem videl pouze na zadek (+ 5.dvere)
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
Je otázka,jestli by to na předních oknech vůbec mohlo být,osobně si myslím,že ne.
Jak rikam. homologovane to byt nemusi a zakon narizuje propustnost skla, nikoliv okna. Leda ze by nejake narizeni zakazovalo zakryvat vyhled do stran podobne jako tomu je u predniho skla, kde nesmis mit nic ve vyhledu.
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)
STK by to měly hlídat a kašlou na to, takže jsem pesimistickej, že by to těm d....m co se potřebujou schovávat konečně někdo zatrhnul. No uvidíme.
Kluci, zkuste se podívat sem :
http://www.tonovani-autofolie.cz/uvod.html#content-wrap
Kdo jste z Ústí, můžete se domluvit s panem Burgerem, dodá a namontuje vám na vašeho miláčka autofolie s atestem ( ATEST -8SD-2945 ). Technický list - osvědčení pro STK je součástí dodávky.
P.S.
Jakékoliv zatmavení předních oken je zakázáno. Existují pouze originál tónované skla od výrobce např. PILKINGTON, AGC, SEKURIT apod., které tento atest samozřejmě mají.
http://www.tonovani-autofolie.cz/uvod.html#content-wrap
Kdo jste z Ústí, můžete se domluvit s panem Burgerem, dodá a namontuje vám na vašeho miláčka autofolie s atestem ( ATEST -8SD-2945 ). Technický list - osvědčení pro STK je součástí dodávky.
P.S.
Jakékoliv zatmavení předních oken je zakázáno. Existují pouze originál tónované skla od výrobce např. PILKINGTON, AGC, SEKURIT apod., které tento atest samozřejmě mají.
Chilli
ASTRA CARAVAN H 1.9 CDTI 16V (AC) Z19DTH 110kW 2005
ASTRA CARAVAN H 1.9 CDTI 16V (AC) Z19DTH 110kW 2005
Sice na to na stk kašlou,ale jestli se na to policie zaměří a budou důslední,jak se píše,že můžou zakázat další jízdu,tak bude občas třeba na silnicích víc chodců jak aut