ADITIVUM do nafty
Re: ADITIVUM do nafty
Zjistil jsem, že AutoŠtangl prodává VIF za přijatelných +/- 170,- Kč...
- Reklama
Dnes jsem dostal doporučení, že mám přidat při tankování celé nádrže nafty litr benzinu a aditivum které běžně dávám. Jaký na to máte názor popř. zkušenost?
kdo ti to doporučil, benzín přece vysušuje, to musí bejt čerpadlo nadšený
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Ako píše príručka pre Astru F - "Pridať pri teplotách 0 až -9 20% a -10 až -14 30% bezolovnatého benzínu alebo kerosénu".fisch píše:Dnes jsem dostal doporučení, že mám přidat při tankování celé nádrže nafty litr benzinu a aditivum které běžně dávám. Jaký na to máte názor popř. zkušenost?
U nás vo firme dávame v zimnom období kerosén a funguje to skvele. Ale neviem načo v lete?
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
Benzín se přidával u starých dieselových motorů, u common railu se toto nedoporučuje, benzín sice zlepší starty, ale nemaže!!
Kesi, motor v F a v H je jako srovnávat Tatru 148 se MB Actros. Já osobně přidával benzín do Citroënu BX 1,9 D. VIF myslím zajistí vše co je třeba...
Kesi, motor v F a v H je jako srovnávat Tatru 148 se MB Actros. Já osobně přidával benzín do Citroënu BX 1,9 D. VIF myslím zajistí vše co je třeba...
Ja som len citoval príručku že prečo mu to asi radili. Osobne to tiež do nových motorov nedoporučujem.Pepino_GH píše:Benzín se přidával u starých dieselových motorů, u common railu se toto nedoporučuje, benzín sice zlepší starty, ale nemaže!!
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
- nedy666
- Kontaktovat uživatele:
Mám takovou otazečku:)
Vím že se to tu mele často ohledně lití VIF a jiných řediček a čističek, auto používam skoro 2 roky vše ok, přemyšlím jen zda do toho lít ty aditiva (četl jsem si spoustu věcí na netu) když beru naftu z 99% u Shelu buď klasiku a nebo celkem často Power-Diesel nitro. Je nutno tam ty aditiva dávat?? Páč dle specifikace o této naftě je již s aditivy. Zvuk normální, ale jde mi o to když to koupím a naleju při tankování, zda není riziko že se tam nějakej bordel třeba neuvolní a nezanese to vstřik či čerpadlo?! (nevím jsem asi hroznej pesimista), nebo je to riziko vyloučené.?!
Auto má normální pravidelný servis.
Díky za případnou reakci.
Vím že se to tu mele často ohledně lití VIF a jiných řediček a čističek, auto používam skoro 2 roky vše ok, přemyšlím jen zda do toho lít ty aditiva (četl jsem si spoustu věcí na netu) když beru naftu z 99% u Shelu buď klasiku a nebo celkem často Power-Diesel nitro. Je nutno tam ty aditiva dávat?? Páč dle specifikace o této naftě je již s aditivy. Zvuk normální, ale jde mi o to když to koupím a naleju při tankování, zda není riziko že se tam nějakej bordel třeba neuvolní a nezanese to vstřik či čerpadlo?! (nevím jsem asi hroznej pesimista), nebo je to riziko vyloučené.?!
Auto má normální pravidelný servis.
Díky za případnou reakci.
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...
Ahojte,chcem sa opytat ci pouzivate Vifko do nafty.Ak ano,tak je tam vidiet neaku zmenu?menej hlucnosti,mensia spotreba atd?Nemoze to uskodit motoru?niekde som cital ze po naliati vifka zacal motor viac hucat atd.Je to mozne?Ake mate s nim skusenosti?Dakujem.
Opel Astra Combi
1.9Cdti 74kw
R.V:2007
1.9Cdti 74kw
R.V:2007
Ahoj,
používam VIF od kedy som kúpil Astru (necelé 2 roky), žiadne takéto veci som nepostrehol a podľa mňa ani postrehnúť nejdú. Ide skôr o prevenciu, aby sa ti nezasrali vstreky a nezamrzla nafta.
Kolega mal problém s mrznutím nafty, po pridanávaní VIF všetko ok.
Ale určite by som VIF používal. Pri kvalite nafty akú tu máme.
používam VIF od kedy som kúpil Astru (necelé 2 roky), žiadne takéto veci som nepostrehol a podľa mňa ani postrehnúť nejdú. Ide skôr o prevenciu, aby sa ti nezasrali vstreky a nezamrzla nafta.
Kolega mal problém s mrznutím nafty, po pridanávaní VIF všetko ok.
Ale určite by som VIF používal. Pri kvalite nafty akú tu máme.
Astra H caravan,
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
Před loni jsem v zimě jezdil na letní naftu,do které jsem lil VIF a nikdy mě nezamrzla a to byla celkem zima,teplota i-20st a to nemám vyhřivanej filtr,takže ten VIF proti tuhnoutí funguje A jak se tady asi 3 příspěvky nademnou kolega ptá,jestli to lít do nafty ze shellky,tak já bych to tam lil,protože jak vyšly testy naft ve svět motoru,tak ta jejich nafta nic moc.Taky jsem u nich dlouho tankoval v domění,že to jejich palivo je echt,ale ted jezdím už jenom k Benzině na TopQ.
Astra H Caravan 1,7 CDTI 74kw r.v.2007 po face