Zrychleni Benzin vs. Diesel
- Radovan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zrychleni Benzin vs. Diesel
No jestli tedy závodíte s dieselama, tak bych Vás nakopal do zadele.....
Nějaký vytočení při přejíždecím manévru apod. OK, ale závodit na pevný kilometr..... fakt NEE.
Mám rád svůj motor, resp. celé auto. Slogan Opelu WIR LEBEN AUTOS, beru jinak
Nějaký vytočení při přejíždecím manévru apod. OK, ale závodit na pevný kilometr..... fakt NEE.
Astra H Caravan, 1.9 CDTI (Z19DT), 88 kW, 8V, ESP, tempomat, vyhř. před. sedadla, 12V i v kufru, Flex organizer, r.v. 02/2008,"and much more"-enjoy.
FOTO GALERIE - můj "mazel"
- Reklama
Radovan píše:No jestli tedy závodíte s dieselama, tak bych Vás nakopal do zadele.....
To ako diesel nieje motor?? Prečo potom na Le Mans jazdia Diesle
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
- Radovan
- Kontaktovat uživatele:
blééé, jasně. Ale nemyslim si, že by Adam chtěl Astru jako závodní auto s dieslem. Nebo je snad OPC-čko v dieslu?
Kdo chce, ať motoru dává zabrat, já ne. (i když chápu že kvalitní motor musí nějakou zátěž vydržet)
Kdo chce, ať motoru dává zabrat, já ne. (i když chápu že kvalitní motor musí nějakou zátěž vydržet)
Astra H Caravan, 1.9 CDTI (Z19DT), 88 kW, 8V, ESP, tempomat, vyhř. před. sedadla, 12V i v kufru, Flex organizer, r.v. 02/2008,"and much more"-enjoy.
No nie ale ak má 110 kW, tak sa predpokladá že s ňou nebude jazdiť dôchodca (sory za výraz) pre rožky
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
- Radovan
- Kontaktovat uživatele:
jasný, taky jsem zkusil "jak mi to jezdí". Ale s rozjetým autem a v Německu na dálnici. Ne abych se postavil např. vedle někoho na letišti a "dal si to" s benzínem vedle sebe kdo bude rychlejší. Jinak souhlas, máš pravdu.
To ako diesel nieje motor?? Prečo potom na Le Mans jazdia Diesle [/quote]
to je zaujimava otazka, raz to riesili v top gear - e , dosli tusim k zaveru ze je to hlavne koli spotrebe aby nemuseli tankovat mimo striedania jazdcov . . . ale neviem najst ten diel aby som si to potvrdil, a ze je to v tg, este neznamena ze to je pravda ... ze ?
to je zaujimava otazka, raz to riesili v top gear - e , dosli tusim k zaveru ze je to hlavne koli spotrebe aby nemuseli tankovat mimo striedania jazdcov . . . ale neviem najst ten diel aby som si to potvrdil, a ze je to v tg, este neznamena ze to je pravda ... ze ?
OPEL Vectra C 1,9 88kw 2007
OPEL Astra H caravan 1,6 77kw Z16XEP---- 2006---> ex
OPEL FRONTERA 2.2DTi 85kw ---- 1999 ---> ex
OPEL ASTA G caravan 1,6 74kw ----1999 ---> ex
OPEL VECTRA sedan 1,8 ??kw ----1991 ---> ex
OPEL Astra H caravan 1,6 77kw Z16XEP---- 2006---> ex
OPEL FRONTERA 2.2DTi 85kw ---- 1999 ---> ex
OPEL ASTA G caravan 1,6 74kw ----1999 ---> ex
OPEL VECTRA sedan 1,8 ??kw ----1991 ---> ex
- JohnyBA
- Kontaktovat uživatele:
Nechapem co vadi dieslu ak sa s nim zavodi? Ja som si vzdy myslel ze je to len tym ze je tachsi, takze ma auto horsie rozlozene tazisko a je nedotacave...Radovan píše:No jestli tedy závodíte s dieselama, tak bych Vás nakopal do zadele.....
- Georgeisin
To by mě taky zajímalo. Furt tady někdo píše, že když točíš často diesel, že ho kur.... Nikdy mi ale nikdo nevysvětlil, proč. Chápu, že ručička otáčkoměru nebude na omezovači tak rychle jako u benzínu a možná bude dělat větší hluk. To je asi dáno konstrukčí odlišností.
Já svůj diesel rád vytočím, jede dobře.
Tak třeba nám nějaký mechanik napíše něco kloudného. Když to bude znít rozumně, rád uznám, že svůj diesel kur... a začnu se k němu chovat ohleduplněji ve smyslu vytáčení, jinak si myslím, že můj diesel má vše co potřebuje (15 tis. olej, pouze Verva diesel, čas od času aditivum...).
Jirka
Já svůj diesel rád vytočím, jede dobře.
Tak třeba nám nějaký mechanik napíše něco kloudného. Když to bude znít rozumně, rád uznám, že svůj diesel kur... a začnu se k němu chovat ohleduplněji ve smyslu vytáčení, jinak si myslím, že můj diesel má vše co potřebuje (15 tis. olej, pouze Verva diesel, čas od času aditivum...).
Jirka
Astra H Caravan 2008 1.7 CDTI 74 KW chip 89 KW
- JohnyBA
- Kontaktovat uživatele:
Ja som napriklad pocul ze tymto modernym turbodieslom nesedia nizke otacky kvolu dvojhmotovemu zotrvacniku. Diesel je predsa mohutnejsi motor, ma nizsie otacky ako benzin takze sa menej nici. Co ma este napada tak ma nizsi rozsah otacok oproti benzinu co moze pre sport vadit kedze musia castejsie radit, ale to neriesi problem toho ze by sa mal motor kur...
O minulém víkendu jsme s kámošem trošku vyzkoušeli naše vozítka. Kámoš má naftovýho dvojkovýho focuse combi 1.8tdci, který má stejné kw jako moje 1.6 astra, tedy 85. Krouťák má samozřejmě tdci mnohem lepší. Vyrazili jsme na jednu málo frekventovanou silničku a vyzkoušeli několikrát akceleraci obou vozítek. Jeli jsme každý sám cca dvousetmetrový úsek a přítulka to měřila stopkama. Pak jsme ještě startovali vedle sebe najednou. Musím říct, že jsme ani jeden auto nešetřili, samozřejmě jsme motory před testováním zahřáli.
Výsledek všech testů byl +- stejný, tzn. že při současném startu jsme jeli téměř vedle sebe. A i úsek jsme zajížděli s podobnými časy. Nejvíc se dalo udělat na startu, tzn. nehrabat.
Nor
Výsledek všech testů byl +- stejný, tzn. že při současném startu jsme jeli téměř vedle sebe. A i úsek jsme zajížděli s podobnými časy. Nejvíc se dalo udělat na startu, tzn. nehrabat.
Nor
Škoda Felicia Combi -> Opel Astra G Hatchback -> Opel Astra H Caravan 1.6 85kW voňavka 2011