vymačkávání spojky (pedálu) při startování
- Radovan
- Kontaktovat uživatele:
vymačkávání spojky (pedálu) při startování
Ahoj všem, nejprve jsem tady hledal a nenašel. Tak snad nedostanu sprdnuto, že zakládám dotaz...
Když startujete vymačkáváte spojku?
Dnes jsem na netu našel, že je to přežitek ještě z dob ČSSR a celá Evropa kromě ČR nevymačkává spojkový pedál při startování auta. Prý dostávají zabrat axiální ložiska. Co vy na to??
Když startujete vymačkáváte spojku?
Dnes jsem na netu našel, že je to přežitek ještě z dob ČSSR a celá Evropa kromě ČR nevymačkává spojkový pedál při startování auta. Prý dostávají zabrat axiální ložiska. Co vy na to??
Astra H Caravan, 1.9 CDTI (Z19DT), 88 kW, 8V, ESP, tempomat, vyhř. před. sedadla, 12V i v kufru, Flex organizer, r.v. 02/2008,"and much more"-enjoy.
FOTO GALERIE - můj "mazel"
- Reklama
Re: vymačkávání spojky (pedálu) při startování
To jsem četl taky, ale nevím co je na tom pravdy. Při startování vymačkávám spojku dál.
Naposledy upravil(a) Nerez dne 19 črc 2011, 21:27, celkem upraveno 1 x.
Já zase četl, že je to lepší vymáčknout, že nedostává altík takovej záběr atd. Taky by mě to zajimalo
- Radovan
- Kontaktovat uživatele:
zítra jedu na montáž tempomatu do Opelu tady v Plzni, tak se na to schválně zeptám.
Astra H Caravan, 1.9 CDTI (Z19DT), 88 kW, 8V, ESP, tempomat, vyhř. před. sedadla, 12V i v kufru, Flex organizer, r.v. 02/2008,"and much more"-enjoy.
ja raz vymacknem raz nie.
to je tak- ak vymacknes trpi lozisko, ak nevymacknes trpi nieco ine-napr alternator.
na to sa neda jednoznacne oodpovedat.
teraz je otazka co by mohlo odist skor a tiez bez odpovede
to je tak- ak vymacknes trpi lozisko, ak nevymacknes trpi nieco ine-napr alternator.
na to sa neda jednoznacne oodpovedat.
teraz je otazka co by mohlo odist skor a tiez bez odpovede
neberte zivot vazne aj tak z neho nevyviaznete zivy
astra 1.7cdti 74kw
kadett Gsi
astra 1.7cdti 74kw
kadett Gsi
joo teď sem si vzpomněl, učili nás to tak i v autoškole cca před 4ma rokama. Vymáčknout spojku, nastartovat...
Já myslim, že je to podobný, jako brzdit motorem, tzn podřazovat a nebo brzdit brzdama. Buď ojedeš spojku a nebo brzdy. Takže bych byl asi pro zlatej střed. Někdy sešlápnout a někdy ne
Já myslim, že je to podobný, jako brzdit motorem, tzn podřazovat a nebo brzdit brzdama. Buď ojedeš spojku a nebo brzdy. Takže bych byl asi pro zlatej střed. Někdy sešlápnout a někdy ne
- Radovan
- Kontaktovat uživatele:
jojo, občas si tak říkám, že když byly povozy - jestli nebylo líp.
a když brzdíte --> brzdíte i motorem?, zase jsem poslouchal jednoho technika (domácího kutila) že odchází setrvačník.....
a když brzdíte --> brzdíte i motorem?, zase jsem poslouchal jednoho technika (domácího kutila) že odchází setrvačník.....
Stejně při běžným provozu odchází pomalu a jistě úplně všechno na autě. Akorát něco dřív a něco později
na aute je vsetko spotrebny material,vsetko ti raz odide.
ja brzdim motorom ak stiham pred krizovatkou-mam nulovu spotrebu a cistim valce. a trochu setrim kotuce a platnicky a nespinim tak disky
ja brzdim motorom ak stiham pred krizovatkou-mam nulovu spotrebu a cistim valce. a trochu setrim kotuce a platnicky a nespinim tak disky
neberte zivot vazne aj tak z neho nevyviaznete zivy
astra 1.7cdti 74kw
kadett Gsi
astra 1.7cdti 74kw
kadett Gsi
Přidám také něco na přečtení:
http://audiklub.cz/forum/tema/126293-ak ... vat-diesel
http://audiklub.cz/forum/tema/126293-ak ... vat-diesel
Opel Zafira 1,9CDTI 110KW