Problém - za jízdy mi přestala fungovat všechna elektronika
Problém - za jízdy mi přestala fungovat všechna elektronika
Ahoj
Ráno jedu do práce a najednou mi přestane hrát rádio, přestanou svítit světla, otáčky motoru se drží stále na stejné úrovni. Dojedu kousek do města a tam zjistím, že nejde ani posilovač. Zaparkuju na najbližším parkovišti, vypnu motor a zkouším znova nastartovat. V autě místo startování jen tiše cvaká. Nefungujou kontrolky, jediné co svítí je čas, datum a místo stanice rádia tuším písmeno f. Auto nejde ani zamknkout.
Před tím než to nechám odtáhnout do servisu, je něco, co bych mohl zkusit jen sám?
Díky
Ráno jedu do práce a najednou mi přestane hrát rádio, přestanou svítit světla, otáčky motoru se drží stále na stejné úrovni. Dojedu kousek do města a tam zjistím, že nejde ani posilovač. Zaparkuju na najbližším parkovišti, vypnu motor a zkouším znova nastartovat. V autě místo startování jen tiše cvaká. Nefungujou kontrolky, jediné co svítí je čas, datum a místo stanice rádia tuším písmeno f. Auto nejde ani zamknkout.
Před tím než to nechám odtáhnout do servisu, je něco, co bych mohl zkusit jen sám?
Díky
Astra H caravan, 1.7 CDTI, 2006
- Reklama
Re: Problém - za jízdy mi přestala fungovat všechna elektron
Alternator kaput
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Bez alternátoru nejde auto znovu ani nastartovat? Nejdou mi ted ani kontrolky a ani to nejde zamknout.
Jo vlastne baterie se me mohla vybít, tak jsi to asi Miloshi myslel. Díky, podívam se na to.
Je zde tema lidi co maji diagnostiku, zkus najit nekoho z tveho okoli (pokud uz bys toto mel vyplneno ve svem profilu uz jsem ti mohl nekoho poradit). Mno jak to vypada tak i ta baterie muze byt ko, ale asi poradi nekdo zkusenejsi.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Ted jsem se na to byl znovu podívat a po otočení klíčkem už všechny kontrolky svítí, všechno funguje ale když chci nastartovat, tak jen cvaká startér.
pokud cvaká tak není dost proudu v baterii, nabít a nebo koupit novou pokud je staršího data, počítej s tím, že po 6ti letech může být KOLibor14 píše:Ted jsem se na to byl znovu podívat a po otočení klíčkem už všechny kontrolky svítí, všechno funguje ale když chci nastartovat, tak jen cvaká startér.
EX Opel Astra H caravan
Jo vypadá to na baterii, jen mě vyděsilo to "seknutí" elektroniky za jízdy a pak ze bezprostředně po zastavení to vůbec nenaběhlo. Ted po cca 2 hodinách to motorem jednou otočilo, při dalším pokusu už znova jen cvak cvak cvak. Auto je staré 4 roky a s baterií zatím problém nebyl. Dokonce světla svítí dost (pocitově při pohledu na protější kmen stromu). Nevím, jestli to má nějakou ochranu, že při menším proudu to motorem prostě neotočí a jen cvaká starér. Zkusím sehnat nějakej měřák. Mechanik je na dovolené, asi to budu muset nechat odvezt do autorizovanýho servisu.
no ale když ti zajízdy vše vypadlo tak zřejmě nedobíjel altík, dej si tam na zkoušku jinou baterii a nastartuj
EX Opel Astra H caravan