Čtvrteční stávka

Co se jinam nehodí pište sem
Stan.
Příspěvky: 1519
Registrován: 16 pro 2010, 18:58
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Čtvrteční stávka

Příspěvek od Stan. » 15 čer 2011, 06:37

Vencator, špatně jsi to pochopil. Já jsem nepsal v kolika letech tyto profese chodí do důchodu nyní, ale v kolika by měli chodit do důchodu dle nové důchodové reformy, kterou se vláda snaží za každou cenu prosadit. Navíc který zaměstnavatel si je ponechá, když již dnes nechtějí lidi ve věku 45-50 let zaměstnávat, že jsou již údajně staří. Právě proto to bude mít dopad na mladé, kteří si dnes myslí, že jich se to netýká. Bohužel čas se nezastaví a každý jednou zestárneme.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993

Reklama
 

Uživatelský avatar
emvee
Příspěvky: 687
Registrován: 20 úno 2009, 10:14
Bydliště: HK

Re: Čtvrteční stávka

Příspěvek od emvee » 15 čer 2011, 08:52

Stan.: Ano, dneska zaměstnavatelé už nechtějí lidi mezi 45-50. Ale za 30 už je budou muset chtít, nic jiného jim nezbyde. Ono totiž díky demografickému vývoji, prostě už nebude tolik mladých. Teď jsou v produktivním věku silný ročníky ze 70. let, ale za 30 let už to tak dávno nebude, v produktivním věku budou daleko slabší ročníky, takže bude dost práce i pro ty padesátníky...
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek

Uživatelský avatar
irmscher
Příspěvky: 1226
Registrován: 15 říj 2010, 17:20
Bydliště: Praha 10, Praha 22
Kontaktovat uživatele:

Re: Čtvrteční stávka

Příspěvek od irmscher » 15 čer 2011, 09:13

ostrava a budějovice nestávkují,vysočina,hradec pardubice,tam prej jenom vlaky,jenom Praha všechno...je zajímavé,jak se přidávaj další a další instituce(státní).A dle právníků jestli nedorazim do práce,nedostanu plat nebo musim dovolenkovat :-( timto všem odborářum děkuji..
http://www.astraopc.estranky.cz/ Astra OPC
na peklo se zvoní tlačítkem SPORT

Uživatelský avatar
Pepino_GH
Příspěvky: 2024
Registrován: 22 črc 2008, 18:46
Bydliště: Praha

Re: Čtvrteční stávka

Příspěvek od Pepino_GH » 15 čer 2011, 10:34

Jak říká Mike.. Daně by se nemusely zvyšovat, kdyby stát uměl vybírat stávající daně. Vidím to ve svém okolí, samý podnikatel, auta na firmu za milióny ale neustále ve ztrátě a ještě si chodí na sociálku pro přídavky na děti, nebo jak se to dnes jmenuje. Netvrdím, že to tak dělají všichni, ale bohužel je jich stále dost..

Dotaz pro Vencatora, kde jsi vzal, že budou stávkovat policajti? Ti to mají zakázané zákonem, jediné co mohou, je demonstrovat a to ve svém volnu.. Jinak Ti přeji, aby jsi měl stejné názory za padesát let, až dosáhneš nového důchodového věku..

Plivete na státní sektor, ale tuneláři a gauneři jsou i u soukromníků. Znám osobně člověka, který vlastní min. tři firmy, které slušně prosperují a musel se rozloučit s jedním z ředitelů, který si dovedně přišel k pár miliónům, které mu neříkaly pane..
A také znám několik i malých firem, které drží nebo držely nad vodou zakázky právě od toho hnusnýho státního sektoru..

Vadí Vám, že řidiči a ostatní pracovníci se hlásí ke svým právům, že nechtějí dělat do sedmdesáti. To, že poslanci zvažují zrušení svých náhrad, které jsou trnem v oku národu a udělat si super mzdu ve výši cca 230 tisíc.. Po snížení platu o "10%" ve státní správě to je opravdu plivanec národu.. Jasně, dostali jsme se tam co jsme, musí se šetřit (většina tímto postižených to asi i pochopila), ale proč by měl růst plat těm, kteří za stav státní kasy nesou hlavní zodpovědnost a šetřit budou zase ty na konci řetězce. Tuším, že Jan Kraus prohlásil: "Lidi, to není jejich republika, ale naše. A oni jsou jen pověřeni ji spravovat. A jestli to dělají špatně.."

To jste tady byli zticha, když vlády a parlament rozhazovaly, umožňovaly tunely a já nevím ještě jaké levárny, co? Teď budete mít jeden den problém s cestou do práce, a už ti zasraní "dělníci" hážou klacky pod nohy Vám a naší skvělé vládě, která přece chce jen naše dobro.

Pořád se naši politici ohání jak to funguje jednou v Německu, podruhé v USA.. Co takhle to jednou udělat třeba podle Islandu? Tam přeci politici špatně hospodařili a skončili před soudem. A asi i bez zlatého padáku..

Nechtěl jsem se do téhle "politické" diskuze zde zapojovat, ale nedalo mi to. Je to můj poslední příspěvek k politice na tomto fóru, příště už jen o autech.

P.S. S blokádou komunikací také nesouhlasím, stačí když bude neprůjezdné místo kde bude stávka, ostatní se zablokuje stejně samo. Doufám, že sanitky a hasiči se dostanou všude bez komplikací a včas..
Opel Meriva B 1.4 88 kW Obrázek
Opel Astra G HTB 5D 1,2 16V 48 kW X12XE - Supersport + historie
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI 74 kW Z17DTH

Uživatelský avatar
Mike.S
Příspěvky: 722
Registrován: 08 črc 2009, 22:36
Bydliště: Slovácko - Podluží
Kontaktovat uživatele:

Re: Čtvrteční stávka

Příspěvek od Mike.S » 15 čer 2011, 21:20

Pepino: 8-)
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

vencator
Příspěvky: 722
Registrován: 18 úno 2011, 01:18
Bydliště: Hradec Králové

Re: Čtvrteční stávka

Příspěvek od vencator » 15 čer 2011, 21:25

Ja nerek ze budou stavkovat ale ze je budou podporovat :) mozna sem to spatne formuloval......

Vis me o to nejde tak moc v kolika pujdu do duchodu i kdyby v 70ti pri mi praci je to jedno vypocty duchodu prave zaviseji od povolani nebudou rovny teda tak to aspon rikaj nevim jaka bude skutecnost....

Jinak tento vek se tyka moji generace mozna tak o 5 let starsich nez sem ja....
Opel Vectra B 1,6 16V 74kw 1999
Opel Zafira B 1,9 8V CDTI 88kW 2006

Uživatelský avatar
Werewolf
Příspěvky: 1042
Registrován: 30 zář 2010, 22:57
Bydliště: Loket - Karlovy Vary

Re: Čtvrteční stávka

Příspěvek od Werewolf » 15 čer 2011, 21:59

x-father píše:Bandě flákačů se nechce makat a hodlají s tím vopruzovat slušný lidi. A ještě maj tu drzost napsat si na letáčky, že to dělají pro nás.

Slušnej člověk, když se chce mít líp a víc si vydělat, tak kouká jak by zvýšil svojí hodnotu a maká na tom. A pak je skupinka lidí, kteří se snaží dosáhnout stejného cíle tím, že makat nebudou. A to můžeme bejt rádi, že nejsme ve francii, nebo nedej bože v řecku.
Promiň, ale tvá poznámka je naprosto mimo. Mám pocit, že píšeš o cikánech a ne o bílých.
To, že člověk něco bude dělat, aby se měl líp, není o slušnosti, ale inteligenci. Bohužel těch "blbějších" je drtivá většina a dělaj takový práce jako třeba řidiči a třeba pošťačky apod. (když už jsem tady o tom čet) Ale i takové práce je zapotřebí, aby někdo vykonával a pokud tito lidé nemají inteligenci a ambice dostat se někam dál, nechť toto dělají. Je dost lidí, kteří potřebují využívat takovéto služby.

O stávce si myslím, že je k ničemu, ale schvaluju ji. Politici tunelaří a jen vymýšlejí, jak nás víc oholit a pořád přitláčejí a přece jednou musí nastat okamžik, že přetečou hranice. Kdyby se rozhodli nastavit 100let důchod a 50% daně, bude se ti to líbit? Je potřeba se jim nějak psotavit a dát najevo, že si tohle k lidem dovolovat nemůžou. Dneska jsem v TV slyšel, už nevím od koho, že prý kvůli tutěm lidem na to doplatí slušný lidi. Ne, doplatí na to kvůli politikům.

Pokud politici špatně vládnou a my lidi s tím máme být spokojeni? Když už lidi serou na volby, tak aspoň nějaký protest.
Chceš mi snad tvrdit, že to takhle může jí donekončna? Nebo snad souhlasíš s tím, jak se tu vládne???

Uživatelský avatar
myshaak
Příspěvky: 34
Registrován: 23 bře 2010, 20:39
Bydliště: Brno/Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Čtvrteční stávka

Příspěvek od myshaak » 15 čer 2011, 22:19

Mike, Pepino: A to je právě ten problém - stát z principu nikdy nemůže být tak efektivní jako podnikatel. Nikdy nebude dokonale vybírat daně, protože to dělají lidi (státní úředníci), kterým to je relativně jedno. Nejsou to jejich peníze, tak se nemusí tak moc snažit. Když to řeknu jinak - z každé koruny, která proteče státním aparátem, musíte vzít 50 haléřů na celou administraci (platy úředníků, kontroly, kontroly kontrol..). Čím víc budete chtít točit přes stát, tím to bude jen horší.
Proto třeba jak píše Pepino o dávkách - klidně bych zrušil všechno slevy na dani z příjmu (na poplatníka, manželku, studenta...) a plošně snížil daň. Systémově by tak ubylo možností, jak podvádět a dostali bychom stejně.
Co neubrzdíš, to neukecáš.
Opel Astra Caravan 1.9 CDTI 88kW
Obrázek

Uživatelský avatar
Mike.S
Příspěvky: 722
Registrován: 08 črc 2009, 22:36
Bydliště: Slovácko - Podluží
Kontaktovat uživatele:

Re: Čtvrteční stávka

Příspěvek od Mike.S » 15 čer 2011, 22:27

chápu kde je problém, ale právě proto, že to nejsou moje peníze, tak na ně mám dávat dvojnásob bacha a když to poseru, tak bych za to měl nést plnou odpovědnost a to je to co se u nás v politice nenosí - bohužel :cry:
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Uživatelský avatar
milosh
Administrátor
Příspěvky: 6143
Registrován: 02 kvě 2008, 21:03
Bydliště: Ústecko

Re: Čtvrteční stávka

Příspěvek od milosh » 15 čer 2011, 22:33

Ale klasika, Praha a samozrejme Usti :lol: Mam to do prace pres mesto 5km tak jsem zvedav, normalne to jezdim max. 10m :?:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Odpovědět