Příspěvek
od marcelli » 03 kvě 2009, 11:14
Zdravim Vas
Aj ja mam problem s klimou,
Mam ASTRA H 1,7 CDTI r. 2004 s elektronickou klimou ,
2 roky klima chladila super, t.r. po zime som ju zapol a nič...
po nastaveni najnižšej teploty vetraky fukaju naplno ale len teply zvduch , kompresor nezapina- remenica sa otaca ale sruba v strede stoji
dufal som ze to bude tym, že je malo chladiaceho media , dal som to naplnit v a precistit v opli za 100 Eur ( udajne to bolo naplnenych na takych 30%) ale klima nefunguje dalej -
-známy elektrikar z oplu mi to napojil na TECH 2 a vyhodilo mu to, chybu v RJ klimatizacie a následne aj chybu cerpadla
-udajne najprv vyhodi hlavnu chybu, a ostatne chyby už možu byť ako nasledok tej prvej, doporučil mi vymenu RJ klimatizacie, ktorou je udajne cely ovladaci panel elektronickej klimy .( cena 15 000 SK ).... ale nevedel mi na 100% povedať ci to chybu odstrani, pretože vadny može byt aj kompresor
- kompresor sa udajne neda preskušat priamo napojenim na 12V , lebo ide o kompresor bez spojky, riadeny roznym napatim z RJ
- inač kompresor predtym nevydaval žiadne zvuky ktore by svedčili o jeho konci, elektricky obvod cez neho prechaza a da savolne otačat rukou za centralnu šrubu
nema niekto skusenosti s tymto problémom - nechce sa mi vyhodit 15 0000 sk len tak na skúšku ci to pojde ci nie ( RJ musia objednat a tym padom ju musim vziať ) , a potom dalšich 25 000 , SK na kompresor , a na druhej strane riadiaci panel klimy funguje- žiadny problem s nastavenim teplty, vetrakov, ofukov :Dik