Stresni nosice (pricniky) II.
Re: Stresni nosice (pricniky) II.
Mám 4900 a patky jako takové se nezamykají, zamyká se ta tyčka, která je v příčníku a patka se s ní utahuje. Odemkneš, popotáhneš a povoluješ..
- Reklama
Ahojte,
při koupi auta jsem dostal origo hliníkové příčníky. Včera jsem na ně chtěl namontovat staré držáky na kolo a zjistil jsem, že ty příčníky jsou moc široké a nenasunu na ně ty kotvící "u"čka drýáků na kolo se závitem. Ty příčníky mají nahoře T drážku, do které se dá určitě vsunout "něco" z čeho bude trčet šroub, přes který bych ty držáky mohl kotvit. Můžete mi poradit, jestli se dá to "něco" koupit?
Díky
při koupi auta jsem dostal origo hliníkové příčníky. Včera jsem na ně chtěl namontovat staré držáky na kolo a zjistil jsem, že ty příčníky jsou moc široké a nenasunu na ně ty kotvící "u"čka drýáků na kolo se závitem. Ty příčníky mají nahoře T drážku, do které se dá určitě vsunout "něco" z čeho bude trčet šroub, přes který bych ty držáky mohl kotvit. Můžete mi poradit, jestli se dá to "něco" koupit?
Díky
Dá, všude, kde prodávají střešní nosiče. Já kupoval v Holešovický tržnici u Neumanna..
Díky za odpověď, ale včera jsem zjistil, že příčníky co mám mi na kombika nepasujou. Dostal jsem je k novému autu přímo u prodejce a prostě nepasujou. Ty kotvící patky, i když je posunu úplně k sobě jsou pořád asi 3cm dál od sebe než mám kotvy na střeše. Jsem dost nasr..., protože jsem chtěl jet s rodinou o víkendu na kola... ...5randočepice...
Tak mě to také láká si to pořídit, použil jsem konfigurator a vyšlo mi to uplně jinak než Vám ostatním. Zadal jsem Auto s hagusy, rok 2007.
Vyšlo mi:
Thule intracker 4903
Aerotyč 861
montážní kyt 4919
Navíc kolega DAVYT před pár příspěvky napsal že klasické držáky kol nejdou na tu tyč namontýrovat tak jsem nějak nalomený.
Vyšlo mi:
Thule intracker 4903
Aerotyč 861
montážní kyt 4919
Navíc kolega DAVYT před pár příspěvky napsal že klasické držáky kol nejdou na tu tyč namontýrovat tak jsem nějak nalomený.
Opel Astra H Caravan 2007 1,6 77 kW (105 k) a 150 Nm modrošedá metalíza
http://lukinb6.rajce.idnes.cz/Opel_Astra_H/
Prodej motopříslušenství - http://www.motoprislusenstvi.com
http://lukinb6.rajce.idnes.cz/Opel_Astra_H/
Prodej motopříslušenství - http://www.motoprislusenstvi.com
Co myslíš pod pojmem "klasické držáky kol" ? Pro mě jsou naprostá klasika Thule ProRide a ty si s aerotyčemi rozumí náramně Je to sice trochu investice, ale každému je doporučuji. Kdo je vyzkouší, těžko na nich hledá mouchy a neměnil by !
Na aero tyče jdou i nosiče kol z hobbymarketu.. Nesmíš tam prát klemy na čtyřhranné tyče, ale použít T šrouby do drážky..
No nevím,
měl jsem na starém autě ty nejsprostější držáky kol, které byly s obdelníkovým příčníkem prošroubovány tou "U" spojkou se závitem. Rohhodně bych měl obavy použít ten T šroub a stáhnout s ním tu plechvou kolejničku nosiče, ve které stojí kolo (myslím tu zadní část, v té přední jsou dvě "U" spojky prošroubované přes plechovou základnu, na jejíž konci je to výkolopné rameno, kterým se uchycuje rám kola). Ta kolejnička je vyrobena z tak tenkého plechu, že bych měl dost obavu, aby se to nevytrhlo. Ale to je na každém...
Já jsem byl u prodejce, ten mi potvrdil, že příčníky nepatří na Háčko (byť byly zabalené v kabici a štítek říkal, že je vše v pořádku), koupil jsem nové, o x řádů lepší nosiče od thule (i když jsou to ty nejlevnější, je to úplně jiná třída) a jsem maximálně spokojený.
měl jsem na starém autě ty nejsprostější držáky kol, které byly s obdelníkovým příčníkem prošroubovány tou "U" spojkou se závitem. Rohhodně bych měl obavy použít ten T šroub a stáhnout s ním tu plechvou kolejničku nosiče, ve které stojí kolo (myslím tu zadní část, v té přední jsou dvě "U" spojky prošroubované přes plechovou základnu, na jejíž konci je to výkolopné rameno, kterým se uchycuje rám kola). Ta kolejnička je vyrobena z tak tenkého plechu, že bych měl dost obavu, aby se to nevytrhlo. Ale to je na každém...
Já jsem byl u prodejce, ten mi potvrdil, že příčníky nepatří na Háčko (byť byly zabalené v kabici a štítek říkal, že je vše v pořádku), koupil jsem nové, o x řádů lepší nosiče od thule (i když jsou to ty nejlevnější, je to úplně jiná třída) a jsem maximálně spokojený.
Ta kolejnička je vyrobena z tak tenkého plechu, že bych měl dost obavu, aby se to nevytrhlo. Ale to je na každém...
A proto se vyrábí podložky..
Na občasné převezení kola to stačí. Pokud budeš vozit kolo častěji než dvakrát do roka, pořiď si pořádný nosič třeba ProRide od Thuleho.. Nosiče mají vždy rychlostní limity a myslím, že ten od Thuleho má 130km/h
A proto se vyrábí podložky..
Na občasné převezení kola to stačí. Pokud budeš vozit kolo častěji než dvakrát do roka, pořiď si pořádný nosič třeba ProRide od Thuleho.. Nosiče mají vždy rychlostní limity a myslím, že ten od Thuleho má 130km/h
Rozhodně musím souhlasit s Pepínem. Mám je a mám svatej klid a jisotu, že kola neztratím. Vyzkoušeno při 150km/h