Zimne pneu - mate nejake odporucania, odkazy?
Re: Zimne pneu - mate nejake odporucania, odkazy?
Tak tak, ale mas na to jeste 3 tydny bez zimaku
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Reklama
takze buduci tyzden nemusim no dalsia cesta uz musim. To mozno aj tu uz bude zima.
- david.tomko
Já tady asi budu bílá vrána, dnes jsem si připravil na disky Bridgestone LM32, jinak souhlasím s GY UG7+, Conti TS830
Opel Astra H Caravan N-Joy 1,6 Twinport
konci zimni sezona, tak se muzeme pustit do hodnoceni pneumatik
Kleber Krisalp HP 205/55 R16 91H
- na snehu drzi velmi dobre, brzda draha take velmi dobra, zataceni dobre, neprokluzuji, dobry zaber
- na hodne ujezdenem snehu prekvapive dobre, zatackach se trosku sune do strany, brzdna draha dobra
- na vysolene vozovce (cvachta, mokro) prokluzuje, nedrzi smer a v zatackach se sune hodne do stran (hodne spatne)
- na suche vozovce je ta guma velmi prumerna, skoro bych rekl horsi nez letnaky, hodne prokluzuje a nedrzi smer, v zatackach se auto cele sune
- co se tyce opotrebeni, gumy vydrzeli 4 sezony a jdou pryc
- hluk se mi zda prumer, tiche pneumatiky neznam a hlavne Astra neni buhvijak odhlucnena
- provoz v teplotach nad nulou je take spatny, guma hodne prokluzuje, nedrzi smer a auto se cele na vozovce posouva
- pokud je vozovka lehce mokra nebo prsi, tak autou klouze hodne, dlouha brzdna draha a v zatackach ujizdi do stran
Asi by bylo dobre dodat, ze jezdim velmi svizne, nekdy az ostre a v zime predjizdim, coz mnoho lidi nedela. Takze gumy jsem poradne potrapil a znova na auto urcite nepujdou.
Muj nazor: nedoporucuji
T.
Kleber Krisalp HP 205/55 R16 91H
- na snehu drzi velmi dobre, brzda draha take velmi dobra, zataceni dobre, neprokluzuji, dobry zaber
- na hodne ujezdenem snehu prekvapive dobre, zatackach se trosku sune do strany, brzdna draha dobra
- na vysolene vozovce (cvachta, mokro) prokluzuje, nedrzi smer a v zatackach se sune hodne do stran (hodne spatne)
- na suche vozovce je ta guma velmi prumerna, skoro bych rekl horsi nez letnaky, hodne prokluzuje a nedrzi smer, v zatackach se auto cele sune
- co se tyce opotrebeni, gumy vydrzeli 4 sezony a jdou pryc
- hluk se mi zda prumer, tiche pneumatiky neznam a hlavne Astra neni buhvijak odhlucnena
- provoz v teplotach nad nulou je take spatny, guma hodne prokluzuje, nedrzi smer a auto se cele na vozovce posouva
- pokud je vozovka lehce mokra nebo prsi, tak autou klouze hodne, dlouha brzdna draha a v zatackach ujizdi do stran
Asi by bylo dobre dodat, ze jezdim velmi svizne, nekdy az ostre a v zime predjizdim, coz mnoho lidi nedela. Takze gumy jsem poradne potrapil a znova na auto urcite nepujdou.
Muj nazor: nedoporucuji
T.
Opel Astra H hatchback 1.6 Twinport 77kw
Opel Astra J Sports Tourer 2.0 CDTI BiTurbo 143kW (ex)
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI Cosmo 88kW (ex)
Opel Astra J Sports Tourer 2.0 CDTI BiTurbo 143kW (ex)
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI Cosmo 88kW (ex)
Ahoj, má někdo z vás zkušenost s pneu Sava Eskimo HP 205/55/R16 91H a nebo ve stejným rozměru Dunlop SP Winter Sport 3D?
Opel Astra H Caravan, 1.9CDTI 88kW, 10/2005
Jen doplním, že mě jde hlavně o tu Savu. Je to docela novej vzorek a na netu jsem nenašel téměř žádnou osobní zkušenost.
Opel Astra H Caravan, 1.9CDTI 88kW, 10/2005
Já mám zkušenost s těmi Dunlopy,loni jsem je kupoval a nemám jim v podstatě co vytknout,max.spokojenost.
Moje Zafirka 1,9cdti 88kw
Ahoj chlapi, potřeboval bych poradit od zkušenějších. Sice jsem si pročetl celé toto téma, ale moc moudrý z toho nejsem, navíc se v této oblasti moc nevyznám. Na zimu musím koupit čtyři plechové disky s pneu. Nevím, ale jaký rozměr disků a pneu zvolit. Díky za radu Nor
Škoda Felicia Combi -> Opel Astra G Hatchback -> Opel Astra H Caravan 1.6 85kW voňavka 2011
- JohnyBA
- Kontaktovat uživatele:
zalezi ake velke mas predne brzdy (280mm alebo 308mm) a kolko mas srobov na kolese (4 alebo 5), ja mam 308mm a 15" kolesa nenasadim, takze klasicke 16" ET37 5-dierove, roztec 110mm, pneu 16" 205/55
ja mám ťiež 1.6 85Kw a na zimu tam dávam 195x65 R15 a na leto 205x55 R16...takže kľudne tam dáš aj 15ky a myslím že na zimu je guma s vyšším profilom výhodnejšia...toť môj názor
Opel Astra H 10/2007 1.6 16v-85kW