Problém Centrál - auto se samo odemyká

Od klimatizace až po xenony
pueblo

Re: Problém Centrál - auto se samo odemyká

Příspěvek od pueblo » 01 úno 2011, 19:32

Ono dokud se dveřma nehejbe, všechno funguje, i kontrolka na přístrojích, vnitřní osvětlení... Ale jakmile s nima hnu, CVAK. Bude tam někde zlomenej drát nebo co. Zítra to rozeberu, nafotím a dám vědět. Tedy jestli nezmrznu :mrgreen:

edit: hmmm, tak nerozeeru, alespoň ne zítra. Zadní tapec je na plastový cvočky a bojím se, že bych je díky mrazu rozlámal :(
Naposledy upravil(a) pueblo dne 01 úno 2011, 19:36, celkem upraveno 1 x.

Reklama

Juray
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Juray » 01 úno 2011, 19:35

Známej mi kdysi taky říkal že mu na astře u zadních dveří přestal fungovat centrál a měl právě skříplej a zlomenej kabel v tom husím krku

janda82

Příspěvek od janda82 » 01 úno 2011, 20:34

pueblo píše:Ono dokud se dveřma nehejbe, všechno funguje, i kontrolka na přístrojích, vnitřní osvětlení... Ale jakmile s nima hnu, CVAK. Bude tam někde zlomenej drát nebo co. Zítra to rozeberu, nafotím a dám vědět. Tedy jestli nezmrznu :mrgreen:

edit: hmmm, tak nerozeeru, alespoň ne zítra. Zadní tapec je na plastový cvočky a bojím se, že bych je díky mrazu rozlámal :(
Tapacir je zbytocne davat dole vo dverach sa nic nehybe, kable z auta idu az na konektor do dveri. Odpoj konektor od dveri, rozcvakni ten plastovy uchyt toho gumeneho husieho krku, potom ho uvolni aj z b-stlpika, vtlac ho trosku dnu az ked neuvidis ci je to polamane, lame sa to tak 2cm od konektora.
Astra H Caravan 1.7 CDTi (17DTH), 6xABG, ABS, ESP, PDC, Fog Lights, BC + Check Control, CD70+CID
Astra G Hatchback 1.7 TD (1.7TD) 1999-2008 R.I.P.
Diagnostika MDI, OPCOM, LAUNCH X431
Servis mobilných telefónov všetkých značiek

pueblo

Příspěvek od pueblo » 01 úno 2011, 20:40

janda82 dík ze cennou radu, tak se na to zítra přeci jen kouknu 8-)

pueblo

Příspěvek od pueblo » 02 úno 2011, 17:03

Tak jsem se do toho dneska pustil a nic jsem nevykoukal. Naopak mám další poznatky a vypadá to, že to fakt nechám na teplejší počasí......

Konektor jsem odpojil, sundal z něj plastovou krytku, stáhnul husí krk a dráty úplně v pohodě. Nikde nic, neprodřený, neprasklý, izolace nikde ani náznak poškození. Samotnej konektor po vytažení byl taky čisťoučkej, nikde oxidace kontaktů nebo stopy po zatékající vodě.
Když jsem auto zamknul a s odpojenym konektorem jsem tím svazkem hejbal na všechny strany, nic se nedělo. Jakmile jsem konektor připojil a zavřel, auto se odemklo.
Mám podezření na jednu věc. Děje se to v poloze, kdy se dveře přehoupnou na druhou polohu toho omezovače. Mám podezření, že jak zajíždí do dveří ta tyčka omezovače, že tam o něco škrtá, o nějakej drát, jinak fakt už nevim :cry:

Zatím dávám k ledu a čekám na teplo, půjdu do dveří..... ;)

Vendelín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vendelín » 03 úno 2011, 17:40

pueblo píše:Tak jsem se s tím nesmířil a pátral dál. Mám další poznatek. Dělají mi to jen levé zadní dveře. Ostatní, i kufr, jsou v pohodě, auto zůstane zamčené. Takže se ponořím do kabelovýho svazku do levých zadních dveří, už se tu několikrát psalo o problému s prodřenými dráty. Uvidím.....
Ahoj, mám ten samý problém. Auto zamčené a zadními levými dveřmi ho otevřu. Už jsem nad tím dumal a přišel jsem na to, že si člověk musí nějak pohrát s dálkovým centrálem a těmi dveřmi. Jenže jak jsem na to přišel, tak jsem hned zkoušel jak k tomu došlo. Přišel jsem na to, že jsem zamknul auto dřív než ty zadní dveře. Jenže já pak už za boha nepřišel na to jak jsem to opravil. :( Takže se dá říct že nechávám otevřené auto zlodějům.
Opel Astra Caravan H 1.7 CDTi 16V Z17DTH 74Kw černá-metal (2006)

sajo

Příspěvek od sajo » 14 srp 2011, 19:56

Mne tak isto nezamkýňa ľavé zadné dvere neviem si s tým rady.Poradte.Ďakujem

pueblo

Příspěvek od pueblo » 14 srp 2011, 20:13

Kluci mě se ale auto normálně zamkne. Když nechám všechny dveře otevřený, tedy kromě řidiče, auto zamknu dálkáčem a pak postupně zavírám ostatní dveře.
Zavřu kufr - OK, auto je dál zamčený
Zavřu dveře spolujezdce - OK, auto je dál zamčený
Zvařu pravý zadní - OK, auto je dál zamčený
Zavřu levý zadní a CVAK, auto se odemkne už během pohybu zavírání dveří, ani nedocvaknou do zámku.

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK » 14 srp 2011, 21:22

Nejspíš bude chyba ve spínači zavřených dveří, který je uvnitř zámku.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301

pueblo

Příspěvek od pueblo » 14 srp 2011, 21:43

Dík za typ, zkusím kouknout 8-)

Odpovědět