Spotreba dieselu 1.3, 1.7, 1.9 CDTI
-
Re: Spotreba dieselu 1.3, 1.7, 1.9 CDTI
Hoj.
cdti 1.7/59kW, 150 000km, RV:2005. 50/35/15 - dalnice/mesto/mimo obec, do nafty pridavam vif aditiva.
rocni prumerna 5,8/100
cdti 1.7/59kW, 150 000km, RV:2005. 50/35/15 - dalnice/mesto/mimo obec, do nafty pridavam vif aditiva.
rocni prumerna 5,8/100
- Reklama
tech 20 km je samozrejme prez cely Brno, takze courak mestem, podle me je takova spotreba se studenym motorem naprosto v pohodedogee píše:dnes ráno cesta do práce 20 km se spotrebou 6,8 l/100 km
...beru to jako uspech
po ceste zpet mam prumer dle PP dokonce 6,7 l/100 km
PS: s 1,8 benzinem jsem jezdil skoro za 9,5 l/100 takze 6,7 je naprosto OK
PS2: mozna je neco s motorem spatne, nevim, nejezdim jako prase
může mít na spotřebu vliv to, že mám (nebo nemám) zapnuté topení na vnitřní cirkulaci?
Všechno je elektronický a každá zapnutá elektronika v autě ti zvýší o pár decek spotřebu :c) takže odpověd je: jo má to vliv.dogee píše:může mít na spotřebu vliv to, že mám (nebo nemám) zapnuté topení na vnitřní cirkulaci?
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem
já jsem měl spíš na mysli snížení spotřeby - ohříváš již ohřáty vzduch takže auto vytopíš rychleji a snížíš spotřebu na vytápění...
...možná to tak není
...možná to tak není
No mělo by se o trošičku dřív ohřát auto(tudíš i lepší spotřeba) a dřív začít topit. Ale začne se to po chvilce dost mlžit...teda mě alespoň
řekl bych, že auto při zapnuté vnitřní cirkulaci topí rychleji, ale někdy se víc mlží okna... po nastartování zapnu vnitřní cirkulaci a až to topí tak cirkulaci vypínám, asi ideální kombinace
ale vliv na spotřebu nula, nebo horší, protože mi dlouhodobá teď skočila z 6,8l na 6,9l a aktuální nádrž ze 7,2l na 7,4l
tak mě ta spotřeba opět začíná trochu vadit, co bych mohl mít s motorem špatně, že mám takovou spotřebu?
ale vliv na spotřebu nula, nebo horší, protože mi dlouhodobá teď skočila z 6,8l na 6,9l a aktuální nádrž ze 7,2l na 7,4l
tak mě ta spotřeba opět začíná trochu vadit, co bych mohl mít s motorem špatně, že mám takovou spotřebu?
Ja to mám podobné a vôbec sa s tým netrápim. Na druhú stranu je to asi tým že to ide Koľko by si mal pri svojom jazdnom štýle na 2,0?
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
jenže já nejezdím rychle... na okrsce tak 110 a na dálnici když jedu ráno do práce (studenej motor) tak do 120 a pak po Vídeňské kolem 90
často používám tempomat, ale tím to asi nebude, ne?
a 2 litr benzín bych asi neuživil kamarád má novýho rencka megane v kombiku, 1,4 turbo benzín, kolem 96 kW a po Brně jezdí za 8 litrů, já jezdím za cca 7,5 tak to moc "neušetřím", že bych zvolil špatnej motor pro svoje potřeby?
podle mě má můj motor naprosto zbytečně vysokou spotřebu na 1, 2 a 3 stupeň, nevím nevím co je špatně
často používám tempomat, ale tím to asi nebude, ne?
a 2 litr benzín bych asi neuživil kamarád má novýho rencka megane v kombiku, 1,4 turbo benzín, kolem 96 kW a po Brně jezdí za 8 litrů, já jezdím za cca 7,5 tak to moc "neušetřím", že bych zvolil špatnej motor pro svoje potřeby?
podle mě má můj motor naprosto zbytečně vysokou spotřebu na 1, 2 a 3 stupeň, nevím nevím co je špatně
Všimnul jsem si,že se tady rozběhla debata,kolik že Nám žerou ty diesely v zimě,tak si dovolím přispět troškou do mlýna.Cesta dnes Břeclav-Brno a zpět jen po okrskách plus asi 25km po Brně,v autě jsem byl sám.Ráno při cestě do Brna bylo -8.
Moje Zafirka 1,9cdti 88kw