Astra H Caravan - nouzové otevření 5.dveří

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
caprighia

Astra H Caravan - nouzové otevření 5.dveří

Příspěvek od caprighia » 06 srp 2008, 12:51

Ahoj, tak mě dnes auto odmítlo pustit do kufru - máte radu ?

Reklama

caprighia

Re: Astra H Caravan - nouzové otevření 5.dveří

Příspěvek od caprighia » 08 srp 2008, 09:50

Odpovím si sám (po zavolání do servisu). Nelze bez destrukce výplně v zadních (kombíkových) dveřích. Ach jo. Zlatá Sierra. Až to opraví, tak si tam udělám nouzové táhýlko, aby to šlo aspoň zevnitř.

caprighia

Příspěvek od caprighia » 11 srp 2008, 15:13

Odpovím si podruhé sám : samozřejmě, že to jde. Ve výplni dveří zevnitř v místě zámku je ulatá záslepka a po sejmutí lze širokým šroubovákem pootočit zámkem a odemknout. Poté následuje rozborka zadního tapecírungu, je to naklapané na úchytkách + 2 šrouby pod trojúhelníkem. Pak je možno demontovat zámek (tři šrouby) a prostrčit ho dovnitř. Je celý v plastovém obalu, sundat kryt (úchytky se snadno lámou) a tam zkontrolovat a) jestli fachá motorek b) jestli fachá mikrospínač na dorazu zamyání. Pokud je tohle o.k. ta sundat stříbrnou lištu, je v ní osvětlení SPZ a spínač zámku. Vysunout žárovky a rozpojit konektor a celý vypínač je venku. Je v něm též velmi mizerný mirospínač a je tam zalitý. Toť vše.

DeepThroat

Příspěvek od DeepThroat » 11 srp 2008, 20:51

Po návštěvě servisu nebo jsi to zkusil sám? jak otvírám kufr tak mně to taky vždycky napadne že tam nemusela být žádná elektronika na otvírání.
Ale jinak dík za návod.

ps: beztak by za to v servisu chtěli minimálně 500.

pps: Taky mám menší problém s ostřikovači,i když mám plnou nádržku tak furt se mi zobrazuje že tam nic není, v ATU mi řekli že prý slepený kontakt v nádržce.
Ve středu jdu na garančku tak jsem zvědavý co mi řekne.
[b]OPEL Astra Caravan H 1.6 16V H Z16XEP 77 kW / 105 HP (2005)[/b]

caprighia

Příspěvek od caprighia » 11 srp 2008, 21:18

V servisu mi řekli, že to nejde a díly objednají. Budou za tři dny a já v pátek odjíždím na dovču, tak jsem chtěl mít záložní řešení. Tak jsem to kuchnul a zatím udělal tak, že jsem přerušil drát k mikrospínači a vyvedl si bajpas. V nouzi tam dám nějaký spínač pod tu gumu, co je za ní vypínač. Funguje to tak, že obvod je uzavřen, při otevírání jej stisknutím přerušíš a tím se sepne motorek v zámku (vypadá jak z autíčka na autodráhu) ten má na osičce plastový šnek, ten pootočí plastovým kolečkem a tím se otevře zámek. Zároveň plastový doraz sepne další filigránský mikrospínač - ten má tu funkci, že jednak rozsvěcuje osvětlení kufru a v opačné poloze, tedy po zamčení dálkáčem vyřadí ten otvírací okruh, aby nešel kufr otevřít v zamčeném stavu. Je tam toho dost, co se může podělat.

feldik

Příspěvek od feldik » 23 zář 2008, 10:50

Ahoj,
tento problém s 5.dveřmi mě také jednoho dne zaskočil. Byl jsem naštvaný, protože jsem do kufru potřeboval a ve zlosti jsem pěstí uhodil do stříbrné lišty v místě madla a řekl pár neslušných slov. V tom elektromotorek zavrčel a dveře se otevřely. Takto jsem to otvíral asi měsíc a dnes to opět funguje bez problémů. Celé 5.dveře jsem rozebral, vše vyzkoušel, vše fungovalo, ale pohromadě ne. Určitě to bude mikrospínač v madle.

Rado77

Příspěvek od Rado77 » 23 zář 2008, 15:21

Ach ta elektronika... :?
Astra H 1,6 16V kombi

Ondra

Příspěvek od Ondra » 04 pro 2010, 21:19

Tak dnes si naložím věci do kufru, popojedu asi 10 km a chci vše vydělat ven a dveře od kufru nic, .. není někde nějaká pojistka na otevírání 5tých dveří??

sladas opc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sladas opc » 05 pro 2010, 00:58

v motorovem prostoru v pojistkove skrini je pojistka na 5te dvere a zaroven i na ostrik predniho skla..me se nedavno stalo ze mi zamrzla smes letni chtel jsem ostriknout ale neslo to prepalila se pojistka a nesli otevrit zadni dvere...dost jsem se natrapil nez jsem na to prisel..
Opel Astra OPC

Ondra

Příspěvek od Ondra » 05 pro 2010, 09:53

Tak opraveno, díky za tip. 8-)

Odpovědět