velkosť nádrže a presnosť PP
Re: velkosť nádrže a presnosť PP
dnes jsem na Benzine nabral 47,01 litru a spocital jsem spotrebu na 7,38l/100
BC mi ale ukazoval spotrebu 43,7 litru a 6,9l/100...
uvidim co dalsi nadrz ale to je sakra rozdil
BC mi ale ukazoval spotrebu 43,7 litru a 6,9l/100...
uvidim co dalsi nadrz ale to je sakra rozdil
- Reklama
Me se nejakej cas taky zdalo, ze jsou tam i dost velky rozdily, tak sem si to zacal psat na papirek a pak si to zprumeroval, tak to docela sedelo.
Poslední cca měsíc se mi začala postupně začala zvyšovat spotřeba na PP. Po naprogramování PP mi to ukazovalo celkem reálně 4,8 a na dálnici 5,2. Začalo se to zvyšovat na 5,8 pak 6,2 a nyní mám BC1 (1000km) 6,7 a BC2 (7000km) 6,1. Když si spotřebu spočítám plná-plná tak mi vychází furt 5,1 - 5,3. Už jste se s tím někdo setkal? Myslíte že by stačilo "přeprogramovat" a jde to vůbec nebo se to na techu jen zapne/vypne? Zdá se mi že je o dost vyžší i okamžitá spotřeba než dřív.
Astra H Caravan 1.7CDTI, r.v. 2005, stříbrná
Dříve:
Astra F 3dv. 1.7TH, r.v. 1995, zelená metla
Fiat Uno 3dv. 1.3D, r.v. 1986, červená štětka
OP-Com - začátečník
Dříve:
Astra F 3dv. 1.7TH, r.v. 1995, zelená metla
Fiat Uno 3dv. 1.3D, r.v. 1986, červená štětka
OP-Com - začátečník
Zdravim chcel by som sa spytat niekoho kto si pise spotrebu trebars na spotreby.cz alebo na sprintmotor.de, ze ak netankujete do plnej, ale trebars len 20 litrov a pozerate si udaj v servisnom menu kde sa zobrazuje stav nadrze stalo sa vam ako mne ze som mal pred tankovanim stav nadrze 10litrov a po dotankovani 20litrov som mal stav nadrze 35litrov. Otazka znie kde sa nabralo tych 5litrov? Je to rezerva ktora sa nezobrazuje alebo co je to?
Dakujem za vsetky postrehy!!
Dakujem za vsetky postrehy!!
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92kW SPORT
Mně palubák zatím ukazuje vždy + - 0,2 l/100km, ale většinou o ty dvě deci méně než po propočtu. A odebraný benzín ukazuje o litr méně, než po dotankování.
Nesquik píše:Poslední cca měsíc se mi začala postupně začala zvyšovat spotřeba na PP. Po naprogramování PP mi to ukazovalo celkem reálně 4,8 a na dálnici 5,2. Začalo se to zvyšovat na 5,8 pak 6,2 a nyní mám BC1 (1000km) 6,7 a BC2 (7000km) 6,1. Když si spotřebu spočítám plná-plná tak mi vychází furt 5,1 - 5,3. Už jste se s tím někdo setkal? Myslíte že by stačilo "přeprogramovat" a jde to vůbec nebo se to na techu jen zapne/vypne? Zdá se mi že je o dost vyžší i okamžitá spotřeba než dřív.
mám podobný problém, také se mi zdá spotřeba nějaká vyšší...
Chce to tankovať stále rovnako. Najlepšie ten istý stojan na tej istej pumpe. Pištole na pumpách vypínajú rôzne a rozdiel môže činiť aj liter a viac.
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
Da sa to spravit s Op-com? Nesedi mi spotreba s realnou, rad by som to napravil.RomanK píše:Do řídící jednotky motoru se zadává absoluní spotřeba paliva v litrech (podle BC) a skutečně natankované množství (vypočítané). Maximální hodnota ani jednoho údaje nemůže být vyšší než 99,9 litru (TECH 2 nemá možnost zadat údaj o více jako dvou číslicích před desetinnou čárkou). Pokud se zadají rozdílná čísla, jednotka motoru se zkalibruje na zadaný údaj. Pokud stejná čísla, TECH 2 napíše že kalibrace není nutná.
Uz nemam Opel, zostal mi op-com a kniha Jak na to.
Tak som sa trochu hral s Op-Comom a nasiel som moznost korekcie spotreby:
ECU
EN: Programming Fuel Consumption Correction Value: 0,0 Program New Value
DE: Programmierung Kraftstoff Verbrauchs-Korrektur Wert: 0,0 Neue Wert Programmieren
Otazka znie: Ako spravne nastavit (vypocitat) hodnotu korekcie?
Uz som to nasiel, ale je to nemecky http://www.motor-talk.de/forum/verbrauc ... 22023.html
p.s.treba mat spravne nastaveny rozmer pneumatik, co predpokladam bude spravne nastavene od vyroby
ECU
EN: Programming Fuel Consumption Correction Value: 0,0 Program New Value
DE: Programmierung Kraftstoff Verbrauchs-Korrektur Wert: 0,0 Neue Wert Programmieren
Otazka znie: Ako spravne nastavit (vypocitat) hodnotu korekcie?
Uz som to nasiel, ale je to nemecky http://www.motor-talk.de/forum/verbrauc ... 22023.html
p.s.treba mat spravne nastaveny rozmer pneumatik, co predpokladam bude spravne nastavene od vyroby
Uz nemam Opel, zostal mi op-com a kniha Jak na to.
Je potřeba při výměně 17" za 15" přehodit rozměr pomocí diag. když mají stejný obvod? před přehozením kol mi pal. pc ukazoval průměr 6,1 a sedělo to i po natankování a od přehození mi pal. pc. kecá tak 0,3 až 0,5l. Navíc před přehozením sedělo i "spotřebované" množství paliva s dotankovaným a po přehození kol už ne tak o 3-4L.