Prosím o pomoc ,zda se někomu nepřihodilo to co mě. Nejprve motor ztrácel výkon zabíral až tak při 2400 ot/m (asi spadl motor do nouzového režimu). A potom tak po 40 km naskočilo autíčko s klíčkem na tachometru. Postupně už vůbec nechtělo jet. Tak jsme zkusili napíchnout auto na diagnostiku a naskočila nám chyba na sání vzduchu. Tak jsme vyměnili vzduchovej filtr a nic. Tak jsme zkusili trochu profouknout váhu vzduchu a ejhle auto jede už normálně. Na diagnostice žádná chyba auto je v pořádku. Ale po prvním projetí jsem zjistil že mám nějak velkou spotřebu nafty. Do této doby jsem měl zhruba spotřebu v průměru kolem 5,5 l/100km.A teďka tak 7.0 l/100km. Je to porovnání na stejných trasách. A možná ještě nemá ten motor výkon jak by měl být . Ale toto je možná jen zdání. Pomozte zda se někomu nestalo že se mu najednou zvýšila tak rapidně spotřeba. Do této doby jsem měl pruměrnou spotřebu po 10000 km 6,1l/100km. (a to bylo počítáno se zapnutou klimatizací).
Jinak mám ZAFIRU B 2006 1,9 / 88kW. Dík za pomoc.
Zvýšení spotřeby
Zvýšení spotřeby
Opel ZAFIRA B 2006 88kW / 1.9
- Reklama
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zvýšení spotřeby
Zkusil bych jinou váhu vzduchu...může vykazovat jiný hodnoty ŘJ i když jsi ji profouk a zdá se ti být O.K.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
OP-COM k dispozici
No to mě taky napadlo ,ale v neoriginálu není a originál nová stojí přes 10000 ,-.Oťas píše:Zkusil bych jinou váhu vzduchu...může vykazovat jiný hodnoty ŘJ i když jsi ji profouk a zdá se ti být O.K.
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel nemáš v avataru bydliště... třeba by ti někdo z okolí půjčil na vyzkoušení.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
OP-COM k dispozici
O vyfoukani vahy jsem nikdy neslysel, co vim tak vaha se cisti odmastenim ve specialnim roztoku.
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
Čistič ve sreji :
http://www.olejshop.cz/autokosmetika/p/ ... ml-li4066/
http://www.olejshop.cz/autokosmetika/p/ ... ml-li4066/
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
Jo ja to špatně popsal odmaštění a poté vyfoukání. DíkWestler píše:O vyfoukani vahy jsem nikdy neslysel, co vim tak vaha se cisti odmastenim ve specialnim roztoku.