POPIS::Nastavení trysek ostřikovače
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: POPIS::Nastavení trysek ostřikovače
V oplu v Brně!BS auto Brno
- Reklama
Takže jsem dnes úspěšně absolvoval výměnu trysek Celé operaci asistovali 2 mekánici a i technik co sám má Astru H. Takže závěr je takový, že to opravdu funguje a všichni přihlížející co mají Astru H hned trysky objednali. Pěkně se to rozpráší po celém skle. Takže hned jak to otestuju v praxi dám vědět. Udělal jsem i pár fotek z mobilu jak postupovat a na co si dát pozor. I sami mechanici se báli, aby neprasklo sklo ! Takže zítra se pokusím udělat stručný návod doplněný fotografiemi z mobilu na co si dát pozor a kam přesně šáhnout šroubovákem. Takže velké díky mechanikům Fandovi , Ondrovi , Bohoušovi a skladníkovi Honzovi a samozřejmě Corsaczkovi Všem mechanikům se to velice líbilo a dokonce jsou i tací co se to budou snažit narvat i do Astry F …
Opel Astra H SEDAN - Enjoy 1.6XER 85 kW, Silver lighthing, Tempomat atd ....
Jako malej, to sem býval dost namyšlenej. Ale teď, teď už nemám žádnou chybu....
sori sa chibi a hrupki ...
Jako malej, to sem býval dost namyšlenej. Ale teď, teď už nemám žádnou chybu....
Gratuluji jsem zvědavý na osvědčení se v praxi, jestli se můžu ptát, kde mají tak šikovné mechaniky?
Takže stručně k tomu jak mekánici včera postupovali. V první řadě sundat komplet celé stěrače. A teď sundat ten černej umělohmotnej kryt. To byla asi ta nejtěžší operace. Tento kryt je uchycen na čtyřech umělohmotných kostkách, které jsou rovnoměrně těsně podél předního skla. Za pomoci dlouhého šroubováku velice opatrně tyto 4 kostky uvolnit. Hrozí zde prasknutí skla! Po odejmutí krytu s původními tryskami je třeba pomocí zapalovače trošku nahřát hadičky a vytáhnout je. Ty původní trysky jak ukázala praxe jdou nejlépe vytáhnout pomocí kleští za použití hrubější síly. Jsou tam takové umělohmotné zarážky a odehnout je pomocí šroubováku se moc neosvědčilo. Ty nové trysky jsou naprosto stejné takže stačí namáčknout a nasadit hadičky. Nasadit bílé kostky na ten černý kryt a opatrně ho namáčknout. Rozhodně nepoužívat moc velkou sílu pokud nějaká kostka nepůjde namáčknout !!! Jinak by mohlo prasknout sklo. Samotné testování stříkání trysek proběhlo až po nasazení a dotažení ramen stěračů, aby se nerozhodila pozice stěračů. Takže toť asi vše. Posílám pár fotek z mobilu ....
Nemáš zač, rád obšťastňuju mechaniky opla i místní komunitu
Hele podle toho co píšeš bych skoro řekl, že existuje přátelský, vstřícný a všemu otevřený opel servis. Je to ten nový motolsko-brněnský servis co máš na SPZ?
Hele podle toho co píšeš bych skoro řekl, že existuje přátelský, vstřícný a všemu otevřený opel servis. Je to ten nový motolsko-brněnský servis co máš na SPZ?
No jestli je to v Motole jezdim okolo do prace a jestli uz jsou kluci i zaskoleny... Mas tam na nekoho z nich kontakt?
Tak jestli to Ferda servisuje tam, co koupil, tak je to tohle http://www.bsauto.cz/.
A udělátko na štelování trysek..
Naposledy upravil(a) jamborek dne 27 led 2009, 22:04, celkem upraveno 3 x.
Opel Astra H, Caravan, 1,9 CDTi, 110kW
No, ale tyto videa už sem vložil Corsaczek na třetí stránce tohoto topicu
EDIT: To že mám na podložce napsáno BS Auto neznamená přece vůbec nic Já třeba viděl podložky "opel-astra-h" a taky sem si tam auto nekoupil. Teda aspoň prozatím
EDIT: To že mám na podložce napsáno BS Auto neznamená přece vůbec nic Já třeba viděl podložky "opel-astra-h" a taky sem si tam auto nekoupil. Teda aspoň prozatím
Naposledy upravil(a) FerdaXXL dne 27 led 2009, 22:25, celkem upraveno 2 x.
sorry, nevšiml jsem siFerdaXXL píše:No, ale tyto videa už sem vložil Corsaczek na třetí stránce tohoto topicu
Opel Astra H, Caravan, 1,9 CDTi, 110kW