To x-father: To mi povídej.... jsem jak bez jedné ruky, holt misto toho budu fackovatx-father píše:To musi bejt des, kdyz nejde klakson.
To se ani neda jet poradne po dalnici
Klakson nehouka ???
Re: Klakson nehouka ???
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.9 CDTi Elegance 88 kW,120 PS, Z19DT (2006)
- Reklama
No zase mi to zaclo, jenze kdyz poklepu na kryt airbagu, tak to zase zacen houkat, tak si myslim, ze to bude spatným kontaktem.
Opel ASTRA Caravan 1.9 CDTI 16 V / 88 kw - chip na 110 kw / 330 Nm
Zdarec, tez si muj klakson zije (teda spis nezije) svym zivotem. Obcas se pridaji i ostatni cudliky na volantu, hlavne hlasitost radia. Zatim jsem s tim zil, ale ceka me STK. Takze rikate odpojit baterku na 10 min.?...Zeptam se blbe; Imbolizeru, radiu ci cemukoliv, kde bych tim smazal pamet to nevadi? To pak vem klakson cert, kdybych se nemel rozjet:) Diky za odpoved...Jo, co je ten CIM?
1.8 GTC
Mě to dělá taky. S rozsvícenými světly to netroubí a nejdou ovládací kolečka na volantu(tlačítka OK), zhasnu a vše jde jak má. Vyřešil jsem to zatím tak, že jsem ztlumil podsvit palubky a jede to normálně. Jakmile podsvit překročí určitou hranici intenzity tak to prostě nejde.
Astra H Caravan 1.7CDTI, r.v. 2005, stříbrná
Dříve:
Astra F 3dv. 1.7TH, r.v. 1995, zelená metla
Fiat Uno 3dv. 1.3D, r.v. 1986, červená štětka
OP-Com - začátečník
Dříve:
Astra F 3dv. 1.7TH, r.v. 1995, zelená metla
Fiat Uno 3dv. 1.3D, r.v. 1986, červená štětka
OP-Com - začátečník
Nesquik, dobry tip. Trochu (vlastne dost) jsem ztlumil osvetleni palubky a uz to troubi. Asi nejaka systemova chybicka. No, na STK to takto poreseno bude stacit:) Diky.
1.8 GTC
skusil bych nechat přeprogramovat CIM.
http://www.danceradio.cz:)
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Problem je v pinoch konektora, ktory vedie do ovladania na volante, vacsinou nejdu tlacitka hlasitosti a klakson, ked su zapnute stretavacky, v UK to zevraj Opel opravuje zadarmo aj po zaruke, vymenou kablovacky s novym konektorom. Lebo je to dost dolezita vec z hladiska bezpecnosti. Bohvie ako by sa k tomu postavilo zastupenie Oplu na SK a CZ.Nesquik píše:Mě to dělá taky. S rozsvícenými světly to netroubí a nejdou ovládací kolečka na volantu(tlačítka OK), zhasnu a vše jde jak má. Vyřešil jsem to zatím tak, že jsem ztlumil podsvit palubky a jede to normálně. Jakmile podsvit překročí určitou hranici intenzity tak to prostě nejde.
Kód: Vybrat vše
Field Remedy: 2262
Subject: Wiring harness, steering wheel - Different electrical failures - intermittent breakdown of the horn when headlamps on / steering wheel remote control sporadically out of function
Models: Engines: Option:
Astra-H 2004...2008,Zafira-B 2005...2008 All,All
Complaint: Different electrical failures - intermittent breakdown of the horn when headlamps on / steering wheel remote control sporadically out of function.
Cause: Bad connection of the steering wheel wiring harness pin´s.
Production: As of MY 2008 an improved wiring harness has been introduced in production
Remedy:
In case of customer complaint replace the wiring harness assembly
(partnumber: 93179285 / catalognummer: 62 92 683).
Note: The wiring harness is exclusively for steering wheels from
supplier Takata Petri.
FunctionalGroup: N - Electrical Equipment
Complaint Group: 04 - Electrical failures
Trouble Code: None
Astra H Caravan 1.7 CDTi (17DTH), 6xABG, ABS, ESP, PDC, Fog Lights, BC + Check Control, CD70+CID
Astra G Hatchback 1.7 TD (1.7TD) 1999-2008 R.I.P.
Diagnostika MDI, OPCOM, LAUNCH X431
Servis mobilných telefónov všetkých značiek
Astra G Hatchback 1.7 TD (1.7TD) 1999-2008 R.I.P.
Diagnostika MDI, OPCOM, LAUNCH X431
Servis mobilných telefónov všetkých značiek
tak to musím vyzkoušet ( momentálně už ne,je 21:30 hod. )Nesquik píše:Mě to dělá taky. S rozsvícenými světly to netroubí a nejdou ovládací kolečka na volantu(tlačítka OK), zhasnu a vše jde jak má. Vyřešil jsem to zatím tak, že jsem ztlumil podsvit palubky a jede to normálně. Jakmile podsvit překročí určitou hranici intenzity tak to prostě nejde.
už nějakou dobu mi klakson nehouká a je to děs !
Astra Caravan Enjoy 1.7 CDTi , 74 kW , Z17DTH
Otváram to tu znovu,
aj to niekto z vás nejak ďaľej riešil, alebo to zostalo len stíšením podsvietenia a je pokoj. Zaujímala by ma odpoveď, pretože robí mi to isté a auto bolo aj na zvolávačke takže predpokladám spona je tam. A zistil som nie konkrétne presne ako to tu bolo popisované mne nešiel niekedy ani pri vypnutých svetlách klakson miesto toho mi šiel hlas na rádiu. Skúsil som pri naštartovanom aute stíšiť podsvietenie a hej funguje ako má. Je to proste problém v CIM alebo neviem. Rád by som vedel čo ma čaká hlavne ma to hnevá keďže auto je model 2010, 11/2009. Vopred ďakujem za reakcie a odpovede.
aj to niekto z vás nejak ďaľej riešil, alebo to zostalo len stíšením podsvietenia a je pokoj. Zaujímala by ma odpoveď, pretože robí mi to isté a auto bolo aj na zvolávačke takže predpokladám spona je tam. A zistil som nie konkrétne presne ako to tu bolo popisované mne nešiel niekedy ani pri vypnutých svetlách klakson miesto toho mi šiel hlas na rádiu. Skúsil som pri naštartovanom aute stíšiť podsvietenie a hej funguje ako má. Je to proste problém v CIM alebo neviem. Rád by som vedel čo ma čaká hlavne ma to hnevá keďže auto je model 2010, 11/2009. Vopred ďakujem za reakcie a odpovede.
EX Opel kadett 1,6D, Opel vectra B 1,6 16V CD, Opel astra H caravan 1,9CDTI 74KW 11/2009 (elegance)
wiki133
uz to tu bylo nekolikrat zminovano staci HLEDAT, oplacke reseni sponou vubec nic neodstrani jsou to kontakty mezi CIMem a kabelazi CIMu takze rozebrat, ja i proletoval dle ruskeho fora, priohnul jehlicky aby sly trochu vic na fest do konektoru a dle zjisteni RomanaK je nejvetsi problem s povrchovou oxidaci a pouzitim nevhodneho materialu na jehlicky co zapadaji do konektoru.....mechanicky ocistit, nejlepe jejmyn smirkem a osetrit nejakym neradem na el. kontakty.....no a bude vse fungovat i bez snizovani jasu podsvetleni
uz to tu bylo nekolikrat zminovano staci HLEDAT, oplacke reseni sponou vubec nic neodstrani jsou to kontakty mezi CIMem a kabelazi CIMu takze rozebrat, ja i proletoval dle ruskeho fora, priohnul jehlicky aby sly trochu vic na fest do konektoru a dle zjisteni RomanaK je nejvetsi problem s povrchovou oxidaci a pouzitim nevhodneho materialu na jehlicky co zapadaji do konektoru.....mechanicky ocistit, nejlepe jejmyn smirkem a osetrit nejakym neradem na el. kontakty.....no a bude vse fungovat i bez snizovani jasu podsvetleni
Opel Zafira 19 CDTi Cosmo, Bi-xenon, panorama, webasto, MKJ, MVK.....