Anténa
Re: Anténa
Mas navi? Ta ma kratkou antenu ale zase silnejsi zavit.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Reklama
Ne, navi nemám, anténu mám klasickou - co jsem koukal tak ji má stejnou většina aut v ulici napříč značkama
- JohnyBA
- Kontaktovat uživatele:
sice nie som radioamater ale z predmetov z radioelektroniky z vysokej si pamatam ze z principu taka mala antena nemoze mat taky prijem signalu ako klasicka. dlzka anteny je zavysla od frekvencie prijimaneho signalu, respektive od jeho vlnovej dlzky. takze ako vojta povedal tie male plutvicky su dobre len na gps alebo gsm signaly ktore vysielaju na stovkach MHz az jednotkach GHz (vysoka frekvencia -> mala vlnova dlzka -> mala antena -> nizky dosah signalu). pretoze FM radio vysiela tak okolo 100MHz (nizsia frekv.-> vacsia vlnova dlzka-> vacsia antena-> vyssi dosah signalu) tak potrebuje dlhsi drat na kvalitny signal, teda aby mal dostatocny odstup signal/sum. Aj ked taka mala antentka ma zosilovac s vysokym odstupom signal/sum, tak je jej to na prd kedze zasumeny signal do zosiku vchadza ako uzitocny signal z anteny. To je to iste ako ked si niekto kupi k CD prehravacu, ktory ma odstup signal/sum 90dB (z principu CD), repraky za 200 tisic s daleko vyssim odstupom signal/sum a machruje aky ma bohovy zvuk .
Takze ja si myslim taketo nieco, ak jazdis s autom po meste kde je dobry signal, tak nebudes poznat rozdiel, ale ak pojdes po D1 z prahy do brna tak aj za malym kopcekom stratis signal. Kazdopadne by to chcelo vyskusat a porovnat na stojacom aute niekde na mieste kde sa znizuje kvalita signalu.
Takze ja si myslim taketo nieco, ak jazdis s autom po meste kde je dobry signal, tak nebudes poznat rozdiel, ale ak pojdes po D1 z prahy do brna tak aj za malym kopcekom stratis signal. Kazdopadne by to chcelo vyskusat a porovnat na stojacom aute niekde na mieste kde sa znizuje kvalita signalu.
Takže dneska jsem to vyřešil, 18 cm "gumová" anténa za 100,- Kč, pasuje pěkně - je taková "macatější". Rádia hrají parádně (i v garáži), takže doufám že se osvědčí i v běžném provozu.
ja som dnes nasiel nieco taketo. Da sa to na ebay kupit za 50€ ale netusim aky ma vykon. Kedze uvazujem o navigacii tak musim menit svoju povodnu. Je to aj na TV vraj.
Pripadne za kolko viete zohnat orginal, ci ma vobec vyznam pozerat po nahrade.
Pripadne za kolko viete zohnat orginal, ci ma vobec vyznam pozerat po nahrade.
Zdravím.
Chci se jen zeptat, jestli je možné, aby se anténa během jízdy uvolnila, jelikož jsem dnes měl problémy s rádie, nehrálo jak by mělo a po příjezdu jsem zjistil, že mi tam chybí. No pochybuju, že by se mohla uvolnit během ježdění, spíš bych si typl na nějakého kreténa za*raného, co ji vyšrouboval..
Náhodou někdo nemáte tu krátkou anténu na prodej?
Chci se jen zeptat, jestli je možné, aby se anténa během jízdy uvolnila, jelikož jsem dnes měl problémy s rádie, nehrálo jak by mělo a po příjezdu jsem zjistil, že mi tam chybí. No pochybuju, že by se mohla uvolnit během ježdění, spíš bych si typl na nějakého kreténa za*raného, co ji vyšrouboval..
Opel Astra H 1.4 16V, r.v. 04/2008
Naše Astra 1.4, 2008
Naše Astra 1.4, 2008
mně ji taky ukradli, asi se jim líbí že je taková menší než normální
Naposledy upravil(a) Mike.S dne 27 srp 2010, 17:06, celkem upraveno 1 x.
Důvod: necituj prosím poslední příspěvky
Důvod: necituj prosím poslední příspěvky
už není
Měl jsem stejnej problem. Vyjedu, antena na střeše, jsem v cíli a antena v p*či. Během cesty jemny tuknutí, ze zadu střechy a ted vím co to bylo. Sehnal jsem antenu od kamoše ktera tam pasovala. Vypada stejně jako ta co tam byla, ale stejně když jdu kolem auta zezadu tak zkusím jestli je antena na pevno
libca píše:Zdravím.
1.7 cdti 74 kw