Zvuk dieselu(nebo možná spíš chopperu) u benzinu 1.6 77kW
- DeepThroat
Re: Zvuk dieselu(nebo možná spíš chopperu) u benzinu 1.6 77kW
Tak nove svody u Opla asi 28 000kč s katem,nevim jistě.
Neznačkové ,ale uplně stejne 12 000kč a pak ja jsem koupil v Katowicich jeté v přepočtu za 3500kč.
Pakse daji ještě svařit. Asi za 4500kc.
Více info i zde https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... ilit=svody
Neznačkové ,ale uplně stejne 12 000kč a pak ja jsem koupil v Katowicich jeté v přepočtu za 3500kč.
Pakse daji ještě svařit. Asi za 4500kc.
Více info i zde https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... ilit=svody
[b]OPEL Astra Caravan H 1.6 16V H Z16XEP 77 kW / 105 HP (2005)[/b]
- Reklama
Tak jak se dívám, mám po dobré náladě. Snad můžu ještě doufat, že to nebude ono a budou to jen uvolněné šroubky. Nové svody rozhodně kupovat nechci. Snad to přinejhorším půjde svařit. Uvidím, co se objeví až se k těm svodům dostanu.
Astra Caravan r.v.2006 1.6/77kW
Ten problém jsem měl také a pokud zvuk vychází z motoru jedná se o vířivé klapky v sání oprava stála 20 tis ve Steigeru,
Vířivé klapky? A jak se ti to jinak projevovalo? Kromě teda toho zvuku.
Tak, konečně se nám podařilo dostat pod kryt a koukli na svody. Bohužel se ukázalo to, čeho jsem se obával. Popraskané svody asi na třech místech. Viz. obrázky. Takže oprava. Uvidíme jak si s tím kamnářský tmel poradí. Snad to vydrží. Jen mě trochu štve, že Opel tuhle vadu nějak neuznává jako výrobní a účtuje si za případnou výměnu takovou pálku . Každopádně všem moc díky za rady. Aspoň jsem šel na jisto.
Ja jsem mel taky problem se svodama, resp. s katalyzatorem, kterej je jejich soucasti. V Oplu v Plzni mi na novy dil nabidli slevu na nejakych 20t Kc misto tech 28t Kc. Takze kdyby u tebe doslo na variantu novyho originalniho dilu, tak se da ukecat sleva.
Snad klep klep klep to nebude potřeba. Radší do toho navalím tubu tmelu, případně nechám svařit než dát i těch 20 tisíc. Rozumná cena by podlě mě byla tak do 10 tisíc. Přinejhorším snad najdu vrakoviště s tímhle dílem. Navíc, jediné co mě na tomhle štvalo byl ten zvuk při prudčím přidání plynu. Jinak nic.
Naposledy upravil(a) Danken dne 07 srp 2010, 21:32, celkem upraveno 1 x.
- DeepThroat
Ja jsem to vyresil tak ze nez davat treba 15 az 20 ticic, tak jsem zajel do Katowic do prodejny s pouzityma dilama na Opel,koupil svody s katem za 3000
Nechal namontovat a uz 2 roky jezdim a vpohode.
Bral jsem to tak ze. Pokud mi prasknou zase treba po dvou letech tak to neni tak hrozne, nez davat 20 tisic zase za ty litinove ktere stejne prasknou po trech letech.
Koukam ze jsi nekde tady z kraje tak zkus na netu najit, nebo tady na foru prave na ty polaky a uvidis.
Nechal namontovat a uz 2 roky jezdim a vpohode.
Bral jsem to tak ze. Pokud mi prasknou zase treba po dvou letech tak to neni tak hrozne, nez davat 20 tisic zase za ty litinove ktere stejne prasknou po trech letech.
Koukam ze jsi nekde tady z kraje tak zkus na netu najit, nebo tady na foru prave na ty polaky a uvidis.
Tak za tu cenu to by už šlo. Nemohl by si mi aspoň dát tip na místo, odkud si kupoval ty?
Nevím jestli se neptám tak trochu blbě, ale nešlo by, aby ten nový díl s katalyzátorem byl už železný, jak už se podle informací tady na fóru montuje do Aster po faceliftu? Je to v novějších Astrach už úplně pozměněný díl oproti těm starším?
Protože to už mi připadá jako úplná zhýralost pokud bych zajel do Oplu s tím, že mám prasklé litinové svody a oni řeknou dobře, za 28 000 spravíme a spraví to tak, že mi zase namontujou litinové svody, které mi do půl roku znovu prasknou. Já vím, že se ekonomika musí oživit, ale né snad z kapes majitelů Aster
Nevím jestli se neptám tak trochu blbě, ale nešlo by, aby ten nový díl s katalyzátorem byl už železný, jak už se podle informací tady na fóru montuje do Aster po faceliftu? Je to v novějších Astrach už úplně pozměněný díl oproti těm starším?
Protože to už mi připadá jako úplná zhýralost pokud bych zajel do Oplu s tím, že mám prasklé litinové svody a oni řeknou dobře, za 28 000 spravíme a spraví to tak, že mi zase namontujou litinové svody, které mi do půl roku znovu prasknou. Já vím, že se ekonomika musí oživit, ale né snad z kapes majitelů Aster
- DeepThroat
No myslím si že by ty železné svody už měli dávat,pokud pasují na ty naše starší ročníky.