Jaké turbo a kolik vydrží spojka u Astry H ?
Re: Jaké turbo a kolik vydrží spojka u Astry H ?
no dovolim si tvrdit ze 1.9SDI a 1.9 TDI PD moc spolecnych dilu mit nebudou - spis nebudou mit spolecneh vubec nic
to jak kdybys tvrdil ze oplacka 1.6 52kkW a 1.6 85kW budou mit neco spolecne
to jak kdybys tvrdil ze oplacka 1.6 52kkW a 1.6 85kW budou mit neco spolecne
Opel Astra H 5D Z16XEP 05 Elegance Black
- Reklama
Tak konstrukcne jsou motory TDI 66, 81kw a TDI PD 74,85,96 a 110kw hodne podobne, ale treba TDI PD od 85kw maji jine pisty (tvrdsi), mozna i ojnice. 96 a 110kw verze maji jine turbo a 110kw verze ma navic FMIC (IC vepredu). SDI a TDI se lisi vic nez absenci turba u SDI...
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
Netvrdim, ze jsou identicke ve smyslu uplne shody a identickych dilu.
Ale varianta s turbem z nej vychazela.
Jinak jsem psal toto:
Chtel jsem tim rict, ze rozdil mezi 66 a 96 kW motorem neni v jine konstrukci, nebo masivnejsim zpracovanim motoru, ale prave jak pise dark v jinem turbu, spojce, IC a podobne.
Ale varianta s turbem z nej vychazela.
Jinak jsem psal toto:
Westler vicemene pise to same co ja.x-father píše:Tedy pokud do toho nebudu zahrnovat jeho trivalcove varianty a varianty bez turba, tak az na drobne upravy stejny motor se montoval s dost velkym rozdilem vykonu. Tedy ta 96kW verze uz mela vetsi spojku a mozna i turbo.
Chtel jsem tim rict, ze rozdil mezi 66 a 96 kW motorem neni v jine konstrukci, nebo masivnejsim zpracovanim motoru, ale prave jak pise dark v jinem turbu, spojce, IC a podobne.
Ty jsi koukám z Ústí, tak kdyžtak až tam pojedu. Pojeď semnou, aspoň uvidíš co tě čeká, motory máme stejný. A pak se v tom i rovnou můžeš svéstApikkk píše:Dík za info. Jen dobře, že by PDF šlo do pryč. Já už jsem s ním měl problémy.
Tak souhlasim i nesouhlasim. Astra je bezpochyby rodinný typ auta, ale na první pohled ti moje Astra už napovídá, že jí vlastní někdo kdo jí má sportovně upravenou jako třešnička na dortu je ten motor. Já to auto mám rád, přivezl jsem ho naprosto holý, na plecháčích. Tak jak ho vidíš dnes, je moje postupná práce. (proč to píšu pochopíš v dalšim textu)hombre_71 píše:Možná jsem hloupej, ale každopádně preferuju životnost a předcházení problémům. Proč si na nějaké zakládat jen proto, že si v rodinném autě (kterým Astra bezpochyby je) budu mastit ego pár koníkama navíc ?
Mám rád rychlou jízdu, což Astra bezpochyby se 150 koňma poskytne, ale beru to jako koníček si jí upravit i co se týče motoru. Ale nejprve jak vidíš se tu snažim zjišťovat co a jak motor a jeho komponenty snese. Moje vize je, že se tam dá intercooler, turbo, brzdy a nakonec chip + popř. nová spojka (nvm jak to snáší) a videl bych to neco mezi 190-200 koňma, ale to je zatim pouze moje viza. Vše se rozhodne až po konzultaci s panem Volesko a ješte s lidma z Dieselpower. Pokud mi řeknou, hele...ten motor je takovej a makovej, tech 170 PS je uplně v pohodě, ale třeba přes těch 180 a víc, už by tam něco mohlo morbidně trpět tak řeknu OK, a prostě tam zustane 170 PS a víc ani ťuk, ale pokud tu je určitá hranice kam můžu bezpečně jít, tak prostě pujdu, protože je to prostě moje auto a já si ho přizpůsobim ke svému gustu.
Já absolutně nemám ponětí co ten motor snese, takže nejsem debil co do toho bude rvát přes 200 koní a snažit se z toho dělat OPC nebo ještě něco víc. Všechno je tu v rámci si myslim rozumnýho měřítka, která stanoví lidi co mají po republice v oblasti upravy dieselových motorů dost silný jméno.
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem
DPF off, SILENCER off
Dark ,neviem ,ale ja by som skôr prestúpil na benzínove turbo ...mám tiež 21 ,od mala chodím na preteky,mám závodnú krv v sebe,tiež sa rád vybláznim,ale podla mňa 110 KW je u Diesla pohodové...a než by som tam mal pokupovať komponenty čo tu píšeš,radšej by som vzal iné auto...treba Hondu Type R to je perfektné vozítko,alebo skúsiť zohnať nejaké staršie EVO či WRX.Taktiež Toyota Corolla Vvtli 1.8 200hp....niesom zástancom diesla ako športového vozidla..keby som nemal Combi nikdy by som Diesla nekúpil,ale mám diesla kvôli praktičnosti a spotrebe...ale ak chceš super športové vozítko,tam sa spotreba nerieši
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
Ještě nikomu nedošlo, že já žádný jiný auto nechci ? Ještě tu vytahuj Hondu
DPF off, SILENCER off
DPF off, SILENCER off
No dark,ta Honda by ti tak nakopala prdel že by si nechápal
Asi tak, kamos ji ma tech 200koniku i ve 4 lidech jede fakt hooodne slusne, kam se hrabe 150 v astre
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Já ti taky se svojí Astrou nakopu prdel jak nic To neni žádnej objev, že jsou tu výkonější auta než 110 kW :c) Nechci benzin a chci Opel Astra H - 1.9CDTI - 110 kW. Tak mi nevcnucujte jiný auta .DAdriano2 píše:No dark,ta Honda by ti tak nakopala prdel že by si nechápal
DPF off, SILENCER off
DPF off, SILENCER off
tak keďže mám 88 KW tak to je jasné že tam tie koňe sa asi ukážu že ,ale koňe nejsú všetko ,rozhodujú serpentíny,zatáčky a hlavne ruky ...ale poviem ti že 110 KW Opel stráca na 110 KW VW...neviem či to je len DPF?alebo len kvôlui pomalšej reakcii plynového pedálu.