Snížení podvozku
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
Re: Snížení podvozku
problem je taky pri dopravni nehode co jsem od vice lidi slysel ze kdyz dojde k nehode a pojistovna pak podle zaznamu zjisti ze na aute byly gumy ci kola ktere nejsou zapsane v TP nezaplati skodu,stejne tak treba jako kdyz jsou na aute xenony ktere tam nejsou od vyroby...
Opel Astra OPC
- Reklama
Da se to spocitat, napis presny rozmery pneu co mas ted a pneu jaky bys chtel pouzit.bubo píše:Ještě k té odchylce , jak by to proměřovalo ? Např. že bych měl na tacho 50ku a ve skutečnosti jel už 60 ? Možná by to mělo i vliv na BC při měření spotřeby a dojezdu .
Takže verdikt je použít jen ten rozměr , co je psaný ve velkém TP ?
Takže s případným změkčením změnou profilu pneu nashledanou
Jinak samozrejme pokud se bavime o rozdilu 215/45/17 a 225/45/17 tak je naprosto minimalni, jinak by je nepsali do technicaku. Nicmene i ten minimalni rozdil by se projevil. U 215/45/17 by jsi jel treba 120kmh tachometrovych a v realu 107kmh, zatimco s 225/45/17 by byla skutecna rychlost 114kmh. Uvedene hodnoty jsem si vymyslel
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
rozdíl mezi 215 a 225 by nebyl znát na rychlosti, jde přece jen o šířku gumy né o průměr...
Juray - Profil gumy se udava v % z sirky gumy, tudiz malej rozdil tam je, uz jsem to tu jednou psal, projdi si stranu 3 tohoto tematu
Konkretne v pripade 215/45/17 a 225/45/17 je rozdil obvodu cca 3cm.
Konkretne v pripade 215/45/17 a 225/45/17 je rozdil obvodu cca 3cm.
Naposledy upravil(a) Westler dne 02 čer 2010, 18:29, celkem upraveno 1 x.
dark píše:Neřeší to nikdo pokud nepřijedeš například s Fáčkem a nemáš na ní 16ky, prostě něco co je extrémně veliký.
No ja mel na Astre F 185/60 R14 samozrejme, ze v TP nebyly a na technicke me vyhodili jo a jeste mi pri prohlidce prestala svitit mlhovka (kontroloval sem to vecer pred technickou)
Opel Astra H 5D Z16XEP 05 Elegance Black
Westler - ahá to jsem nevěděl, tak beru zpět
Jen mě prosím nekamenujte , je to jen nápad !!! Kvůli změkčení a zkomfortnění přejezdů po dírách a nerovnostech jsem chtěl z původních 205/55/16" nasadit (až po ojetí ) vyšší profil 205/60 - 65/16" na origoš Opel hliníky ( samo ty rozměry nejsou v TP ) . Ale zajímají mě ty odchylky a jestli to na ty hliníky půjde bez problémů nasadit ?Westler píše:...Da se to spocitat, napis presny rozmery pneu co mas ted a pneu jaky bys chtel pouzit.....
Je to jen myšlenka , ale pravda je že čím vyšší profil , tím lepší přejezdy a komfort .
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
Tady jsou odkazy na vypocet rozdilu v obvodu, rychlosti,.....:
http://www.tuning.sk/converter_wheels.php
http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php?P ... l5WaDGV013
http://www.tuning.sk/converter_wheels.php
http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php?P ... l5WaDGV013
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)
bubo - v pripade 205/60/16 by byl obvod vetsi cca o 5cm, u 205/65/16 pak uz o 11cm (zaokrouhleno). Po prepoctu na prumer celeho kola je to +2cm u profilu 60 a +4cm u profilu 65. Dat tam kola 205/65/16 tak bych se bal ze muzou skrtat o neco v podbehu.
Co se tyka komfortu, tak krom zmeny velikosti pneu (coz bych nedoporucoval kvuli zminenym problemum pri STK nebo tahani s pojistovnou, ktera odmitne proplatit skodu pri nehode) zbyvaji jeste 2 moznosti. Jednou je zvyseni podvozku, tj. vyssi (mekci) pruziny, ale nevim jestli se neco takoveho na Astru primo dela (ve stylu Octavia 2 Scout). Druhou moznosti je pouzit 15ky kola s pneu 195/65/15, ale zalezi jak mas velky brzdy, 15ky se na nektery typy brzd nevejdou. Dale by 15ky mirne degradovaly schopnosti podvozku Astry.
Co se tyka komfortu, tak krom zmeny velikosti pneu (coz bych nedoporucoval kvuli zminenym problemum pri STK nebo tahani s pojistovnou, ktera odmitne proplatit skodu pri nehode) zbyvaji jeste 2 moznosti. Jednou je zvyseni podvozku, tj. vyssi (mekci) pruziny, ale nevim jestli se neco takoveho na Astru primo dela (ve stylu Octavia 2 Scout). Druhou moznosti je pouzit 15ky kola s pneu 195/65/15, ale zalezi jak mas velky brzdy, 15ky se na nektery typy brzd nevejdou. Dale by 15ky mirne degradovaly schopnosti podvozku Astry.
Díky všem za výpočty a ty odkazy . 15" s tím rozměrem mám u zimáků na plechu a jdou tam . Ale na léto mám a nechám hliníky 16" . Podle té tabulky už opravdu 65 profil není ani v toleranci kvůli radaru , ale profil 60 tam píšou , že v toleranci je . A o 2 cm to není zas taková výška navíc proti původním , takže budu přemýšlet jestli to provést . Tak ještě jednou Dˇ ...Westler píše:...moznosti je pouzit 15ky kola s pneu 195/65/15, ale zalezi jak mas velky brzdy, 15ky se na nektery typy brzd nevejdou...
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,