Subwoofer a radio CD30

Vše co se týká palubního počítače, navigace, zapojení repro, radia atd..
honza
Kontaktovat uživatele:

Subwoofer a radio CD30

Příspěvek od honza » 01 bře 2009, 09:17

Zdarec jen malí dotaz,chci si koupit do auta nějaký menší subwoofer (asi tubu) nebo něco takového.
Jen tak aby to trošku víc a líp hrálo,jakým způsobem to zapojit? Jde to vůbec k originálnímu radiu (Navi70) ?
počítám samozřejmě se zesilvačem nebo bych koupil už integrováný ve wooferu.
Jde mi o to jestli nemusím rozdělat pul auta nebo kupovat nové radio atd.

Díky moc za info

Reklama

ivan

Re: Subwoofer

Příspěvek od ivan » 20 dub 2009, 19:16

Ano, da sa to napojit. Mam vo svojom H v kufri aktívny Woofer. robil mi to elektrikár. Zapojil to na poistky a signal tahal od reprákov. Je to o uplne inej dynamike hudby. Ja to odporúčam.

Alonso

Příspěvek od Alonso » 03 led 2010, 13:37

Ahoj lidi..Také se chci zeptat na subwoofer.Chci si koupit tubu.A chtěl jsem se zeptat,jestli má rádio (CD30 MP3) výstup na zesilovač..Popřípadě jak to připojit.A jestli by jste mi neporadili nějaký tipy a rady..Také by mi zajímalo,jestli to laik jako já zvládne.Nerad bych si zničil rádio :mrgreen:
Opel Astra GTC 1.6 16v 77kw

tlumex

Příspěvek od tlumex » 27 úno 2010, 20:06

ahoj,

máte někdo malej subwoofer (tubu) s radiem CD30 ? Půjde to vůbec s tímhle typem rádia ?
Astra Caravan Enjoy 1.7 CDTi , 74 kW , Z17DTH

Suk

Příspěvek od Suk » 25 kvě 2010, 15:56

Ahoj,

Já ho tam plánuju taky dát, a pevně věřím, že jsem si tuto blbinu nekoupil zbytečně:
http://www.dobry-obchod.cz/produkt/pc1- ... tavitelna/
Každopádně jak se u Háčka dostanu k rádiu... na předním panelu jsou 4 ďůrky, ale tam asi nestačí strčit nějakej drát co?
Někde jsem viděl, že prodávali dva ks takovýho drátu do účka, ale zaboha si nemůžu vzpomenout kde... neví někdo? Díky

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 25 kvě 2010, 16:02

Tubu nebrat, mel jsem ji v predchozim aute a nic moc zvuk, "kostka" je lepsi.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Westler

Příspěvek od Westler » 25 kvě 2010, 16:54

Me by spis zajimalo na co to zapojujete? Ma CD30 MP3 neco jako AUX nebo vystup na Sub? Z repraku se mi to tahat nechce...
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"

david.tomko

Příspěvek od david.tomko » 25 kvě 2010, 19:45

ivan píše:Ano, da sa to napojit. Mam vo svojom H v kufri aktívny Woofer. robil mi to elektrikár. Zapojil to na poistky a signal tahal od reprákov. Je to o uplne inej dynamike hudby. Ja to odporúčam.

Westler píše:Me by spis zajimalo na co to zapojujete? Ma CD30 MP3 neco jako AUX nebo vystup na Sub? Z repraku se mi to tahat nechce...

To Westler : Máš recht, to že to někdo zapojí přímo na repráky, je z pohledu zapojení nesmysl.

1. Nemůžu ovládat samostaně sílu signálu na subwoofer
2. Nevím jestli někdo přemýšlel o tom, že zesilovač autorádia je postaven na nějakou hodnotu odporu reproduktorů. Pokud mám reproduktor s 8Ω a připojím na něj paralelně další o stejné hodnotě, výsledný odpor je 4Ω což může být za hranicí možností zeslovače a hrozí ve špičkách jeho spálení.
3. Pokud je na takové rozpětí 4Ω - 8Ω zesilovač postavený znamená to využití vyššího výkonu. Což autorádia nejsou.
4. Zesilovat už jednou zesílený signál není určitě nic dobrého z pohledu kvality zvuku
5. Neptám se ani jestli někdo zapojil jednokanálový subwofer na repráky a tím zatížil jen jednu starnu zesilovače.

Jinak co se týče tvaru toho wooferu, myslím si že v tom žádný rozdíl není, už vzhledem k tomu, že jako ozvučnice se chová celý zavazadlový prostor. Tam bude záležet jaký reproduktor ( kvalita a určení ) se budí jakým zdrojem ( jak kvalitním zesilovačem ) a v nesposlední řadě se vrátím k zapojení, pokud zase bude mít někdo zapojený na prasátko, tak te zvuk asi nikdy nedošteluje 8-)
Opel Astra H Caravan N-Joy 1,6 Twinport

tlumex

Příspěvek od tlumex » 25 kvě 2010, 20:31

aktivní subwoofer (tubu) už mám koupenou, jen dokoupím kabeláž,pojistku... a dám pak vědět
bude mi to zapojovat kamarád ( blázen a fanda do elektrotechniky ), dám pak nějaký foto nebo návod jako inspiraci
sice mám jen CD30,ale tuba ten zvuk zvýrazní ,nechce se mi popravdě investovat tisíce a tisíce do autorádia,repro a odhlučnění ,když trávím v autě pár hodin měsíčně
a nejsem zvukofil,mě prostě ta CD30 stačí
známej má ten samej subwoofer,takže jsem nekupoval zajíce v pytli a ten zvuk - výsledek, je rozhodně zajímavej
Astra Caravan Enjoy 1.7 CDTi , 74 kW , Z17DTH

dogee

Příspěvek od dogee » 16 říj 2010, 19:28

ahoj, foto a reference by nebyly? jak to hraje :)??

Odpovědět