Jak (ne) koupit Astru

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Uživatelský avatar
Danken
Příspěvky: 27
Registrován: 17 dub 2010, 07:28
Bydliště: Moravskoslezký kraj

Jak (ne) koupit Astru

Příspěvek od Danken » 17 dub 2010, 09:07

Zdravím vás všechny kteří vlastníte Astru,
mysleli jsme, že už brzy budeme patřit mezi vás, ale bohužel. Chtěl bych se s váma podělit o to, jak se v českých bazarech Astry nakupují.
Naše kritérium bylo a je toto: Opel Astra Caravan 1.6 16V od r.v.2005, najeto zhruba do 140 000km.
Nejprve nás zaujala Astra na http://www.superauta.cz v Ostravě na Bazalech. Byla modrá, najeto 121 000 a cena byla za 156 000. Vyhlížel jsem jí už celkem dlouho, zdála se, že o ní moc velký zájem není. Když jsme se na ní přišli podívat, tak byla v rohu celá zasypaná sněhem a pod tím ještě i listím z podzimu. Po trochu větší rozmluvě s bazarníkem jsme se dozvěděli, že zrovna tohle auto je jen na leasing a tím pádem reklamovaná cena 156 000 je jen na oko. Když bysme měli hodně velký zájem a chtěli to za hotové, přirážka o 20 000. Další detaily a stav jsme ani nezjišťovali a jeli jsme pryč. Připadá mi, že se bazarnící inspirovali nabídkama cestovních kanceláří, kde taky neuvádějí úplné ceny. Navíc, když jsem se na inzerát podíval o pár týdnů později, tak i když na obrázcích byl záběr na aktuální stav kilometrů, tak v popisku k autu byl stav tachometru na 104 000. Asi když auto dlouho stojí, tak se ty kilometry odepisují samy.
Další vyhlídnutá Astra byla v bazaru U Makra, zase v Ostravě:
http://www.sauto.cz/detail-inzeratu/oso ... ra/7940917. Našemu kritériu vyhovovala, 127 000 km by bylo za cenu 169 000 akorát. Na první pohled vypadala dobře, taky už to byl takový ležák, protože listí od podzimu bylo dokonce i u motoru a když se nastartovala, tak ten prach lítal všude kolem. Ale šlapala. Zkontrolovali jsme karosérii, interiér, jen se nám trochu nezdálo, že na motoru byla všude vykrystalizovaná sůl (víte někdo co by to mohlo být? mysleli jsme, že by to mohl být i vytečený fridex, ale přesně jsme to nezjistili) a že na předním skle, asi nějaký vtipálek do pravého rohu vytepal H. Prasklina na skle byla i ve výhledu řidiče a další prasklina nad oním H. Kontrolní projížďka byla bez problémů, auto jelo, drželo, jen brzdy pořád kopaly, protože byly zrezlé od dlouhého stání. Pro jistotu jsem si vzal VIN kód a s tím, že se brzy ukážeme znovu jsme se s bazarem rozloučili. Když jsem ale trochu hledal, narazil jsem na to, že tohle auto bylo před necelým rokem kontrolováno na Slovensku, ale s trochu jiným počtem kilometrů: 161 000. Trochu jsme to ještě zvažovali a nakonec s heslem: Lepší nějaká historie než-li vůbec žadná jsme se tam ještě jednou vrátili s tím, že s autem sjedem do servisu. Tam nám zjistili, že brzdy jsou úplně na odpis a výměnu a klimatizace nějak teče. Přes brzdu plyn + klíček jsem si vytáhl celý seznam chybových kódů (tady jsou, ať zkusí někdo posoudit jestli to byly blbosti:020100,020200,020300,020400,023002,023571,45070,210300,210400,210870,213970 - a to jsem dobrou čtvrtinu opsat už nestihl). Pořád jsme o auto měli zájem, ale po rozhovoru s bazarníkem jsme se dozvěděli, že on auto jen přeprodává od někoho ze Zlína. Když jsme na něj vyrukovali i s těmi kilometry, tak že on je prý nestočil. Navíc, auto mělo a má pořád slovenský techničák, takže by nás stál ještě něco navíc i přepis. Po tom, co bazarník mluvil s majitelem (taky bazarníkem), tak by sleva byla nanejvýš 5000 plus výměna skla. Když jsem si jen rychle spočítal cenu za výměnu brzd, rozvodů a opravu klimatizace, tak jsem se dostával na cenu 15 000 jen za opravy a to nepočítám opravy toho, co vyjela řídící jednotka. Tak to asi ne :x Sbohem a šáteček.
Další vyhlídnutou Astrou byla tahle i s LPG ve Znojmě:http://www.sauto.cz/detail-inzeratu/oso ... ra/7970257 Cena 178 000. Známý se nám na to mrkl s tím, že vypadá celkem dobře. Mě se od začátku nelíbily ty kilometry, 102 452. Na plyn to bylo moc málo. Nicméně jsme si o autě zjišťovali, co se dalo na dálku, jelikož pro nás byl bazar trochu z ruky s tím, že v jeden den tam sjedem, obhlídnem a případně koupíme. Ale jak se ukázalo i to stačilo. Auto bylo dovezené z Německa, bez servisní knížky, která ani podle vyjádření nebude. Dle slov bazaru ať si historii auta zjistíme sami. Snažil jsem se pomocí VIN aspoň zjistit, jestli není kradené, ale z Německa i tohleto zjistit, je problém. Nakonec jsem alespoň vydoloval informaci o tom, že auto bylo v Německu servisované přesně po dvou letech provozu, tedy v roce 2007 s 81 000 km. No, říkal jsem si, že by ty najeté kilometry mohla být pravda, když by se s autem od té doby moc nejezdilo :) Už jsme byli nachystaní vyjet se na auto podívat, zajistil jsem si rovnou návštěvu autorizovaného servisu Oplu ve Znojmě, kde by se auto píchlo na diagnostiku. Ještě než jsme ale vyjeli jsme zavolali bazarníkovi a zjišťovali něco o smlouvě. Když jsme si jí přečetli, tak jsme se nestačili divit. Jednak majitelem auta, jak jsme se dozvěděli, není bazar, jedná se o komisní prodej nějakého neznámého dovozce (už vidím, jak toho člověka budu nahánět, když mi na autě něco přestane jít), jednak není nikde uvedená garance původu auta, kterou bazar proklamoval a jednak a to mě odradilo úplně, tam byla větička že prodávající upozorňuje na skutečnost, že počet ujetých kilometrů nemusí být shodný s počtem na tachometru (dodatečně jsem zjistil, že podobnou větičku měli i v Ostravě). Do obchodu, kde není záruka vůbec ničeho krom, že kupující nemá právo na nic, jsme odmítli jít :x
A tak Astru (ještě) nemáme.
Tím se vás chci zeptat. Nevíte někdo o tom, kde tu naši Astru alespoň na Moravě koupit tak, aby se člověk po její koupi necítil jak idiot, že koupil zajíce v pytli? Anebo má vůbec cenu kupovat něco v bazaru? Díky všem za radu.
Astra Caravan r.v.2006 1.6/77kW

Reklama
 

dimi

Re: Jak (ne) koupit Astru

Příspěvek od dimi » 17 dub 2010, 09:59

Koukni na toto vlákno. Zajed si do Prahy. Výběr veliký a ta cesta se ti vyplatí.https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... =17&t=1569

Uživatelský avatar
Adriano2
Příspěvky: 1127
Registrován: 23 říj 2009, 13:16
Bydliště: Záhorák :-)

Re: Jak (ne) koupit Astru

Příspěvek od Adriano2 » 17 dub 2010, 10:47

No tak to je sila
Mne sa stalo podobné v jednom nemenovanom bazáre v Bratislave mali krásnu Astru čiernu v TOp výbave,bolo to v júni ...bol to r.v. 2006 ,farbná navigácia,koža všetko a chel za ňu 9000 eur...povedal som že mu za to 8000 dám,maximálne 8300 ale nechcel počuť ani slovo...potom prišlo obdobie daždov,keď asi 2 týždne pršalo a ja som sa potom zastavil v tom bazáre že proste ju chcem.prišiel som k autu a nestačil som sa čudovať zrazu bol odoškriabané ,kapota prehnutá ....neviem či to tá voda zmyla či tie chyby niečim zatreli.....ale samozrejme cena bola 8500,po mesiaci 8000 a v októbri za to chcel 7500 a keď sa mu to nedarilo predať dal to do bazaru na východ.Ďakujem za ľudskú chamtivosť inak by som sa nedoplatil za opravy :D :D
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005

Uživatelský avatar
Midzi
Příspěvky: 2636
Registrován: 29 bře 2010, 09:31
Bydliště: Bratislava

Re: Jak (ne) koupit Astru

Příspěvek od Midzi » 17 dub 2010, 11:34

zaujimave citane. Ja som svoju kupoval v bazare v Malackach akurat ze som mal prisnejsie kriteria. Samozrejme aj sme do nej viac investovali, ale oplatilo sa. Kupoval som ho v bazare. Jednanie prijemne, servisnu knizku sice este stale nemam ale vraj pride. Je sice pravda ze som este nebol v servise na kontrole, iba na taej predbeznej co mi robil kamarat, co sa v nich vyzna a hlavne sa vyzna v motoroch a karoseriach. Auto som kupoval priamo od bazarnika a preto som musel cakat. Kedze v ten den ked som zozil zalohu sa to auto dostalo do ponuky a tak ho doobeda aj prihlasovali na policii a KO. Takze vsetky vady budem riesit s nimi. Bez najmensich problemov mi dali cislo na majitela, jeho spolocnika a este aj dalsieho cloveka ktory ani neviem kto je. Urcite by som od toho cloveka kupil dalsie kedze ich ma za dobre ceny.
Astra H combi 1,9cdti 88kW Cosmo automat

Moja prvá Astra

Obrázek

Uživatelský avatar
couddy
Příspěvky: 496
Registrován: 13 čer 2009, 14:47

Re: Jak (ne) koupit Astru

Příspěvek od couddy » 17 dub 2010, 11:47

Koukám na to a celkem se ani nedivím. Chvilku jsem měl možnost do toho vidět a ani jako kupec se dobře necítím kdykoli... kdy je to potřeba.
Dle mého nézoru je teď astra v kurzu - věkem a tím, že u nás v bazarech je novinkou"" za slušnou cenu. A ať každý koupí jak umí, hlavně ať se neptá. Za dva tři roky už to bude normální jako dnešní astra starší generace. Ale zatím je to jako když byl ford focus 1 novinkou v bazarech. Najit se dalo mezi zlatokopy tezko a dnes uz zase nenajdete "relativne mlade auto".

Myslím, že astru ceka podobny osub. Jinak ja mam osobně taky auto bez servisky, ale co mi kamos rekl, tak bylo pravda a jel jsem s ni do meho servisu a pak jeste do oplu.

Pred tydnem zajimava story: pani co dela v lakovne pro original opel mi tvrdila, ze tam nemam stitek s oznacenim barvy - trosku me zmatl, pak me zmatla, kdyz mi rekla, ze kdyz je to dovoz, ze je prestrikany, pak volala ze podle kodu to auto melo byt zlaty... no a po totalnim sranda kolapsu jsme v oplu zjistili, ze se sekla, vyjeli mi i puvodni spz v italii... takze ja mel stesti.

Verim ze autor vlakna brzo najde fajn. auto - mrkni na www.autoprodejna.cz (pripadne napis sz a dam ti cislo na kamarad, ktery ta auta taky vozi, malo co uz je z venku, ale ma tam obchodacky astry v bile barve...).
Opel Astra H caravan 1.8 103kw
VW T5 9míst, 1.9 TDI, - NOVĚ možnost půjčit třeba na dovolenou.
ex: Opel Vivaro 2.5dti
ex: Astra H caravan 1.7cdti

Sherpaski.cz
lyžařská, snowboardová, telemarková škola Hrubá Voda


Skicamp.cz
Private Ski School


Chcibytinstruktor.cz

Uživatelský avatar
franke_cz
Příspěvky: 65
Registrován: 22 pro 2009, 17:03
Bydliště: Brno

Re: Jak (ne) koupit Astru

Příspěvek od franke_cz » 17 dub 2010, 11:51

Ahoj, já mám auto z http://www.autobazar-budget.cz/, což jsem zjistil po čase. Kupoval jsem totiž v AAA, auto tam odkoupil mobilní výkupčí. S autem jsem moc spokojenej, jenom jezdím a liju benzín, nechal jsem si od nich poslat kompletní servisnmí záznamy, který o autu vedou, kilometry v ŘJ sedí.

Auta podle všeho půjčovali dlouhodobě zákazníkům. To mi vůbec nevadilo, protože po 3 měsícíh hledání to byla bezpochyby nejhezčí a nejzachovalejší tříletka na jakou jsem narazil. A to jsem z Brna a byl jsem kvůli tomu i Praze i v Ostravě.

Takže jak chcete
Opel Astra H Caravan 11/2006, 1.6 16V 77kW Z16XEP (2009-2017)
Volkswagen Touran 04/2017, 1.4TSI 110kW (2017-)

Uživatelský avatar
Šuplik
Příspěvky: 146
Registrován: 02 bře 2010, 20:21
Bydliště: Nekde v EU
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak (ne) koupit Astru

Příspěvek od Šuplik » 17 dub 2010, 12:15

tose špatně radí co hlas to jinej názor ;) Já třeba mam Oplika primo od Opla Znojmo
možna za vic kaček ale sem spokojen a o autě sem dostal koplet dokumentaci .. A mam přehled kde se Oplik toulal.
OPEL ASTRA H/1,7 CDTi/16V/59 KW/Essentia 5dr.

dark
Příspěvky: 862
Registrován: 01 črc 2009, 13:24
Bydliště: Most
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak (ne) koupit Astru

Příspěvek od dark » 17 dub 2010, 13:24

Jeslti ti můžu poradit, vem si EURa a zařidit si někde přespání v Německu. Přijed ráno do nějakýho velkýho města v Německu a vybírej, vybírej, další den to samí. Najdeš spousta pěkných autobazarů kde ti vše řeknou, poradí, jsou ochotní auto nechat zkontrolovat a s něčim přijedeš.
Tak jsem si přivezl Astru já a dělá to tak co znám skoro každej, nějaký čtění informací o autech na dálku a modlit se jestli to je pravda...to je na nic. Vem prachy, hurá do Německa a tam mají bazary i o víkendy od rána do večera. S něčim přijedeš, uvidíš.
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem

martas09
Příspěvky: 80
Registrován: 07 lis 2009, 18:26
Bydliště: Praha

Re: Jak (ne) koupit Astru

Příspěvek od martas09 » 17 dub 2010, 15:05

Dankene, nebud linej a zajed si do nemecka a na cesky bazarniky hod bobek! V CR je tech aut strasne moc a bazary praskaj vesvech a o udavanuch udajich o aute nemuzes moc verit. Kupka v nemecku je fakt o necem jinym. Ve vetsine pripadech je puvod auta jasny. Nemecky silnice a dalnice jsou nesrovnatelne lepsi a auto po 200 000 na nemeckych silnicich muze byt v lepsim stavu nez auto co najede 100 000 po ceskejch. A o kvalite nafty a profesionalnejsim pristupu v autorizovanuch servisech ani nemluve ...

Jo a pokud si dobre pamatuju, tak Hacka caravan v plny palbe rok 2005 a km ne moc pres 100k stavaly 6.500 - 7000 Euro. Ted je to presne rok co jsem takhle Caravan poridil. Dovoz a prihlaseni me prislo na 10 000 korun.
Opel Astra H Caravan 1.7CDTI r.2005

Uživatelský avatar
Danken
Příspěvky: 27
Registrován: 17 dub 2010, 07:28
Bydliště: Moravskoslezký kraj

Re: Jak (ne) koupit Astru

Příspěvek od Danken » 17 dub 2010, 19:01

Díky za rady. Vím, že by bylo nejjednodušší se sbalit do Německa a vybírat tam, ale bohužel nemám koho bych vzal na tuhle cestu sebou, kdo by mi s tímhle pomohl a alespoň řekl, kde si co vyběhat. Navíc bych tam musel jet asi vlakem, což si dost dobře nedokážu představit :) Ale je dost dobře možné, že k tomu dojde. Situace na tomhle trhu v našem státě mi začíná vařit krev v žilách. Evidentně je úplně normální a asi je to český národní sport kamuflovat auta a vydávat je úplně za něco jiného a dokonce ještě nutit lidi ať to podepíšou. Co nákup aut z programu G2? Nemáte s tím někdo zkušenost?
Anebo pokud do Německa, tak kam? Kde a u koho jste třeba koupili vy? Mám obavy, že při mém štěstí kdybych tam přijel, tak narazím zrovna na bazar, kteří vlastní Poláci nebo Turci, kteří po večer omlazují auta.
Díky moc za pomoc.
Astra Caravan r.v.2006 1.6/77kW

Odpovědět