Tak konečně závada odstraněna. V sobotu jsem byl vyzvednout auti.
Mechanik mi ukazoval příčinu. Prošoupaná gumová hadička ve tvaru U /hodně širokýho U
![Mrknutí ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
/. Nevím kde přesně byla umístěná, ale tuším, že někde u EGR ventilu. Škoda, že jsem si ji nevzal na nafocení. Součástka za pár korun a jak to zlobí (někde udělali pánové od Fiatu chybku, když se to prošoupalo).
Byly tam špatný tlaky a proto prý všechny ty problémy. Na diagnostice smázli chyby + vypnuly kontrolku emisí a snad už to nebude zlobit.
EGR ventil nakonec nerozebírali, ale tušej, že bude zas... . Mám prej počítat, že bude muset časem ven.
Když jsem jel dom, tak se mi zase rozsvítila kontrolka poruchy, ale naštěstí jen na cca. 3 vteřiny. Pak zhasla. ŘJ žádnou chybu neukazuje, jen kontrolka zhasíná až po nastartování. Tak snad dobrý.
Mimochodem, taky jsem se tu na to ptal - už jsem zaregistroval vypalování DPF filtru. Minulou sobotu jsem přijel domu a jak tak parkuju, slyšim, jak auti hodně "odfukuje". Nechal jsem běžet motor a šel to ven zkontrolovat. Byl to dost nezvyklej zvuk, pravidelný odfukování, nejvíc slyšet u výfuku samozřejmě.
I když se drahé polovičce nechtělo, zavelel jsem odjezd a vyrazily jsem na "výlet" do okolí města. Asi po 10minutách to přestalo /čas odhaduju - bylo to slyšet jen při neutrálu na křižovatce/.
Tak snad jsme vypálily červa pořádně
![Smějící se :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)