Ja som zaplatil na tento rok v Komunálnej poisťovni sumu 118 eur. (cca 3600 sk)Adriano2 píše:Terezka ja mám 1,9 a povinné platím 180 eur ročne čo môže byť tých 4,500 Kč....a mám generali ,chcel som ísť do Axe, tí majú dokonca až za 150 eur,ale ešte nemám 24
benzin alebo diesel
Re: benzin alebo diesel
Opel Astra H Caravan 1,9 CDTi, 88 kW, 16V, OPC line 1
- Reklama
milouši o tom to neni, kolik najedeš ty že ti nestačí 1.4 v manuálu?milosh píše:Stary pane, kolik najedes rocne jen pro info?
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Ja ted jezdim vic pracovne takze tak tech 15rocne uz to bude, predtim jsem mel tak 12t a byl jsem rad, ale zase mame 2 auta tak to delime, ale hacko jezdi vic precejen
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Moje zkušenost: za necelý 3 roky jsem najel s 1.7cdti 59kW 75tisíc km většinou po dálnici nebo silnicích první třídy. Spotřeba průměrně do 6l/100. Pravidleně měním olej, filtry, apod. Auto jezdí denně 60km na okraji Prahy, půlku já a půlku manželka. Denně ranní starty. baterku jsem zatím neměnil - auto jsem kupoval s 64tis.km, teď má téměř 140000tis. Každý měsíc jezdím na Šumavu a Vysočinu/Jižní Čechy a startuje na první otočení při jakékoliv teplotě. Nejdražší servis v mém případě - výměna destiček a kotoučů . Jinak přeprogramování modulu CIM - na radu z tohoto fóra.Teď má najeto skoro 140000tis.km. Měl jsem benzínová auta, auto s LPG a poslední dvě naftový - Géčko 2.0D a teď tohle Háčko. Háčko je zatím nejspolehlivější. Štve mě jenom malý a špatně tvarovaný kufr - zatím vyřešeno velkým střešním boxem.
Studený motor nevytáčím a před vypnutím a hlavně po dálniční jízdě nechcípu hned motor, ale nechám ho chvilku vydechnout.
Myslím, že většinou jsou potíže s autem a jeho životností způsobené tím, co/kdo je mezi volantem resp.pedály a sedačkou....
Studený motor nevytáčím a před vypnutím a hlavně po dálniční jízdě nechcípu hned motor, ale nechám ho chvilku vydechnout.
Myslím, že většinou jsou potíže s autem a jeho životností způsobené tím, co/kdo je mezi volantem resp.pedály a sedačkou....
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
přesně si myslím totéž jak člověk k autu tak auto k němu...at je to benzin ci diesel
Opel Astra OPC
Ahoj, povinný ručení mám u ČPP přes makléřskou firmu. Ti mají s ČPP vyjednané lepší ceny, než dostaneš u přepážky. To co tady nazýváš no name pojišťovnami jako Slavia apod, by mě zajímalo, jak rozlišíš dobrou od špatné. To že Ti někde něco nezaplatí a zkouší, funguje i u velkých pojišťoven (mohl bych vyprávět, co mi říká kamarád z magistrátu přes dopravní záležitosti, řeší to každý den). Je úplně jedno co je to za pojišťovnu, zkouší to všichni. Kamarád ki radil, vždy volat při nehodě policii, a je jedno kolik stojí a kdo ji zavinil. Některé pojišťovny například zkouší, že jste mohli požít alkohol a vyplatí jen polovinu. A když do toho pak zapojíš právníka, klíďo z nich dostaneš zbytek. Oni to zkouší, a kolikrát jim to prostě vyjde, a je fuk, kolik platíš. Ve smlouvě máš nějaké limity a nikdy nemůžeš dopředu vědět, jak se pojišťovna zachová (změna pravidel, vedení apod.)Tereza píše:Upřímně nechápu, proč tak radikalizovat. Já ten motor mám a neni na něm vůbec nic špatnýho. Osobně by mě zajímalo kde platíš 4500 Kč za 1.9 povinný ručení, to leda u nějaký no name pojištovny Slavia apod, kde ti nehodu pak nebudou chtít zacvakat, to už tady bylo.franke_cz píše: .Zde bych snad jen nikdy nebral diesel 1.3 CDTi.
Můj mechanik říká, maloobjemový motory, a navíc diesely nebrat. Když má za sebou 1.9CDTi (nebo 1.7) 100.000, je to jako kdyby měla 1.3CDTi za sebou 200.000. Ušetří se na povinným ručení (blbost, na 1.9CDTi se dá platit kolem 4.500 ročně), spotřeba je tady vyšší, úniky oleje apod. Nechápu jak mohl tenhle bastard vyhrát auto roku.
Takže po mejch zkušenostech bych to bastardem nenazývala, motor je naprosto ok. Předtim jsem měla 1.2 benzín a to už bych nechtěla, tohle je prostě paráda, jasně zátah jako dvoulitr to nemá, ale jede skvěle. Nesuď, co si nezažil.
Co se 1.3CDTi týče, tak ten motor znám. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že se o zázrak nejedná. Že by to žralo míň si každý může nechat zdát, v každé recenzi na auto tenhle motor nedoporučujou, protože je nejvíc poruchový, závady jsem také nastínil. Ve firmě jsme jich měli na astře H myslím 6, po 2 letech jsem je všechyn jako flotilu prodali, ty problémy ve 100tkm byly neúnosné. Naproti tomu 1.7 i 1.9 co máme jsou do 150tkm úplně v klidu, ale upozorňuji, že máme ročně velký nájezd.
Důvody proč ne maloobjem jsem popsal. Tyhle motory prostě tolik nevydrží, a když koupíš ojetinu, můžeš čekat, že tyhle problémy budeš muset řešit ty. Motor 1.2 ve Fabii byl naprosto v klidu na druhé autí do rodiny, žádný lítaní po dálnici. Ikdyž, když jsme s tím třeba jeli do Itálie do Říma loni, Jeli jsme všude cca 120-130kmh a spotřeba byla 4litry (pořád tomu nevěřím že tak málo, ale když na plnou nádrž najedu 1000km, tak to tak prostě musí být). A pak přišly problémy (ovšem specifické jen pro tento motor, každý má své problémy). Motor šel rozebrat a když jsem to viděl zevnitř, nevěřil jsem vlastním očím, jak je ten motor po 70tkm a pravidelné údržbě s předepsaným orig. olejem SHELL po 10tkm opotřebený. Repase hlavy apod. nepomohlo, motor byl prostě hotovej. A jeden z důvodů proč mimo konstrukce je právě i ten maloobjem. Každý problém se tady vyššími nároky urychluje. Tohle by třeba dvoulitr možná potkalo ve 150tkm, možná ne.
Ten motor byl úplně ok, do doby konce jeho životnosti, u maloobjemu přijde bohužel brzy.
Já si klidně koupil benzím Z16XEP s městskou spotřebou 8.9l/100km a budu každou noc klidně spát, že problémy a-la diesel mě nepotkají. Ano potkají mě jiné, ale ve srovnání s nemocemi dieselu zanedbatelné. A u 1.3CDTi bych rozhodně klidně nespal.
Takže soudím co znám, a asi těch zkušeností mám i víc než ty s 1.3CDTi, a motor 1.2MPi jsem měl 7let.
Opel Astra H Caravan 11/2006, 1.6 16V 77kW Z16XEP (2009-2017)
Volkswagen Touran 04/2017, 1.4TSI 110kW (2017-)
Franke
No, jasný, že velká pojištovna neni záruka, třeba když nás nabourala Allianz, dělali problémy, já mám jedině Kooperativu, s nima mám zkušenosti výborný. Na octávku 1.9 platíme s hodněletym bonusem 7 tisíc, bez bonusů je to přes 12, já za svoje platim 4500 Kč včetně pojištění předního okna.
Jinak, 1.3 se nehodí do firmy, kde se k tomu každej chová hnusně (je to služebák, tak tomu dáme kotel, to je typicky český myšlení) a na velkej nájezd kilometrů. Já neřikám, že je to výkřik moderní techniky, ale fakt nechápu, proč si proti tomu tak strašně vysazenej. Jako jasně, nemáš dobrou zkušenost, tak si to nekupuj, nikdo to ti nenutí, ale chodit sem a psát takový radikalistický agitky, to neni myslim nutný. Myslim, že každej pochopil, že maloobjemy nemáš rád a nikdo tě nenutí si je kupovat. Já si ho třeba koupila a líbí se mi. Takže vážně klidně spim, fakt nemám problém...
No, jasný, že velká pojištovna neni záruka, třeba když nás nabourala Allianz, dělali problémy, já mám jedině Kooperativu, s nima mám zkušenosti výborný. Na octávku 1.9 platíme s hodněletym bonusem 7 tisíc, bez bonusů je to přes 12, já za svoje platim 4500 Kč včetně pojištění předního okna.
Jinak, 1.3 se nehodí do firmy, kde se k tomu každej chová hnusně (je to služebák, tak tomu dáme kotel, to je typicky český myšlení) a na velkej nájezd kilometrů. Já neřikám, že je to výkřik moderní techniky, ale fakt nechápu, proč si proti tomu tak strašně vysazenej. Jako jasně, nemáš dobrou zkušenost, tak si to nekupuj, nikdo to ti nenutí, ale chodit sem a psát takový radikalistický agitky, to neni myslim nutný. Myslim, že každej pochopil, že maloobjemy nemáš rád a nikdo tě nenutí si je kupovat. Já si ho třeba koupila a líbí se mi. Takže vážně klidně spim, fakt nemám problém...
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW
naopak 1.3 je výkřik moderní techniky se všema pro a proti, konstruovanej je na 250tis km
No přátele nevím. Když jsem ho dostal nový a ve 95tkm jsme se ho zbavovali, návštěv servisů apod měl zasebou ažaž. A tak jsme to měli všichni. A vím jak kluci jezdí. Tohle bohužel není ten případ.
Já se nesnažím agitovat, ale pomoci případnému kupci tohohle auta, protože se sekce jmenuje KUPUJEME AUTO.
A jestli je 1.3CDTi takovej výkřik techniky, tak globální zkušenosti tomu bohužel neodpovídají. Jestli tohle dělá 6 aut z 6 různými řidiči, a nechováme se k autům jak hovada ale jako k vlastním, sorry, ale tohle auto vlastní mít nechci.
Ale nechte každého ať si udělá názor. Halvně ty, co si je kupují. Pročtěte si ty recenze, diskuse, poreferujte si v servise. Však uvidíte.
Já se nesnažím agitovat, ale pomoci případnému kupci tohohle auta, protože se sekce jmenuje KUPUJEME AUTO.
A jestli je 1.3CDTi takovej výkřik techniky, tak globální zkušenosti tomu bohužel neodpovídají. Jestli tohle dělá 6 aut z 6 různými řidiči, a nechováme se k autům jak hovada ale jako k vlastním, sorry, ale tohle auto vlastní mít nechci.
Ale nechte každého ať si udělá názor. Halvně ty, co si je kupují. Pročtěte si ty recenze, diskuse, poreferujte si v servise. Však uvidíte.
Opel Astra H Caravan 11/2006, 1.6 16V 77kW Z16XEP (2009-2017)
já neříkám aby si ho někdo kupoval, já bych si ho do háčka nikdy nekoupil, už s corsou má co dělat...
smím se zeptat proč se stim jezdilo do servisu?
smím se zeptat proč se stim jezdilo do servisu?