Klapka recirkulace - nezaparkovala. Souhrnný návod na str.13
Klapka recirkulace - nezaparkovala. Souhrnný návod na str.13
Po vypnutí motoru (asi po 5ti min.) jsem šel v garáži kolem auta a jak se průběžně odpojují a usínají klapky ventilace , uslyšel jsem , jak asi některá klapka se nemohla ve své krajní poloze vypnout a jakoby se pořád dokola zapínala a vypínala v krajních polohách Snad 10x dokola najížděla a nemohla se usadit . Až jsem otevřel dvěře a chtěl se podívat k ventilaci , tak to přestalo .
Setkali jste se s něčím podobným a kde to mohlo být ?? Není to předzvěst zase nějaké závady ??
Díky
Setkali jste se s něčím podobným a kde to mohlo být ?? Není to předzvěst zase nějaké závady ??
Díky
Naposledy upravil(a) bubo dne 26 říj 2011, 23:51, celkem upraveno 1 x.
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
- Reklama
Re: Klapky ventilace - nezaparkovaly
Měl jsem něco podobneho na klapce vzduchu do kabiny.
Na klapku je nasazenej pohon přes čtyřhran, je to samozřejmě všechno umělá hmota a ta byla v
tom čtyřhranu rozlomená, takže se pohon neustále protáčel
Na klapku je nasazenej pohon přes čtyřhran, je to samozřejmě všechno umělá hmota a ta byla v
tom čtyřhranu rozlomená, takže se pohon neustále protáčel
Naposledy upravil(a) vlk dne 15 úno 2010, 08:39, celkem upraveno 1 x.
ASTRA H CARAVAN 1.7CDTI r.v.2004
Mne to robí tiež. Veľa krát som si všimol, že odstavené a uzamknuté auto stálo aj niekoľko hodín a zrazu niečo hučí. Podľa mňa je to tiež nejaká pohybujúca sa klapka, ktorá hučí, potom prestane a o nejaký čas sa začne zase pohybovať. Najhoršie na tom je, že nejazdím autom stále, väčšinou cez víkend (cez týždeň používam firemné) a v piatok keď idem štartovať, batéria je vybitá. Skús zistiť, či ti vybíja batériu, keď auto postojí dlhší čas.
Opel Astra H Caravan 1,9 CDTi, 88 kW, 16V, OPC line 1
Tak já jsem s ježděním na tom taky stejně - hlavně přes víkend , ale mě nic baterku nevybíjí !! To by asi za týden stání nemělo být vybito !! Něco to vybíjí , to je potřeba zjistit . Ty klapky to asi nebudou . Budeš muset oslovit autoelektikáře . Ten problém by mě teda taky štval Dej vědět , co ti zjistili .pepcco píše: Skús zistiť, či ti vybíja batériu, keď auto postojí dlhší čas.
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
Pre Peppca,
ahoj, mám podobný problem s vybijanim baterie. Este som nezistil, co to je, ale bol som u elektrikara, magické oko je síce čierne, ale podla meraní je baterka OK. Elektrikár meral aj alternator, tiez OK. Meral aj kludový odber a predstav si, ze po zamknutí auta bol klud. odber 0,9 ampera, po cca. 5 min uz 0,6 amp a tak to klesalo az po cca 15 min bol odber 0 amp. Bateriu mi vybije po 6 dňoch státia.
Takže pátram ďalej.
ASTRA 1,4 benz
ahoj, mám podobný problem s vybijanim baterie. Este som nezistil, co to je, ale bol som u elektrikara, magické oko je síce čierne, ale podla meraní je baterka OK. Elektrikár meral aj alternator, tiez OK. Meral aj kludový odber a predstav si, ze po zamknutí auta bol klud. odber 0,9 ampera, po cca. 5 min uz 0,6 amp a tak to klesalo az po cca 15 min bol odber 0 amp. Bateriu mi vybije po 6 dňoch státia.
Takže pátram ďalej.
ASTRA 1,4 benz
A co třeba si vypůjčit na zkoušku od kamaráda zánovní , nebo 100% funkční baterku ?ivan píše:Pre Peppca,
Bateriu mi vybije po 6 dňoch státia.
Aby jsi mohl vyloučit , jestli neni ta tvoje baterie už dosluhující a na hraně !
Ja tám mám úplne novú baterku Bosch, ešte nemá ani 2 mesiace. Za ten čas čo auto mám (19 mesiacov) už je to 2. baterka. Predtým Banner 74 Ah, teraz Bosch S5 77 Ah. Auto stálo už niekoľko krát u autoelektrikárov, postupne odpájajú spotrebiče a zisťuju odber. Uvidíme. Tak až teraz vidno že niesom sám a je to ťažký oriešok aj pre skúsených autoelektrikárov.
Opel Astra H Caravan 1,9 CDTi, 88 kW, 16V, OPC line 1
Protože se opakoval problém s neparkující klapkou , šel jsem po příčině a zjistil jsem , že to opravdu dělala klapka recirkulace - byl rozeštíplý přechod klapky na hřídelku motoru . Dnes jsem se pustil do opravy - bohužel jsem neměl foťák , tak není dokumentace . Dělal jsem to asi 4 hodiny a je to peklitá práce . Jestli se někdo do toho chce zrovna pustit , tak můžu předat poznatky jak na to - dokud to mám ještě v hlavě Takže oprava se povedla
Tak se pochlub, co jsi s tím provedl a jak jsi postupoval? Stáhl jsi to nějakým páskem, nebo tak něco?
Já jsem sice žádné otvírání a zavírání nezaznamenal, ale mě zase přijde, že se nezavírá, resp. nezavírá úplně a do autí jde smrad ze smraďocha předemnou.
Jirka
Já jsem sice žádné otvírání a zavírání nezaznamenal, ale mě zase přijde, že se nezavírá, resp. nezavírá úplně a do autí jde smrad ze smraďocha předemnou.
Jirka
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
tak si vypni cirkulaci vzduchu aby ti nesel smrad do kabiny..
Opel Astra OPC