Dnes som nenastartoval pri -11°C

Odpovědět
Tereza

Re: Dnes som nenastartoval pri -11°C

Příspěvek od Tereza » 12 led 2010, 13:31

Tak já jsem schválně zkoušela žhavit víckrát, 3krát než jsem nastartovala a bez efektu. Vypadalo to úplně stejně jako start napoprvý :(. Naskočila napoprvý, ale stejný škitání jako vždycky, vůbec se tam neprojevilo to opakovaný žhavení, ach jo :(.
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW

Reklama

jaromirp

Příspěvek od jaromirp » 12 led 2010, 15:42

V servisu mi poradili, abych startoval v mrazech s nohou na plynu a hned po nastartování ho uvolnil. Už tak startuji cca týden a vše v pohodě. Žádné škubání a škytání :)
Ale nesmí se to prý přehnat, tedy nesmí se držet ten plyn moc dlouho, aby nevyletěly otáčky moc, což studenému motoru nedělá dobře....
Tak to zkuste a uvidíte.... mně to alespoň pomohlo.
Zafira 1,9CDTI (110kW) .....

JohnyBA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohnyBA » 12 led 2010, 15:56

to mi pride divne. Astra ma predsa elektricky snimany pedal plynu, takze by som tipoval ze pri starte bude plyn uplne odpojeny a palivo si riadi RJ.
Opel Astra H, 1.9CDTI 74kW, 11/2007
Spotreba: Obrázek

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 12 led 2010, 21:02

2 jaromirp: to ti poradil majitel škody 120?
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

milan7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milan7 » 12 led 2010, 22:18

Tereza píše:Tak já jsem schválně zkoušela žhavit víckrát, 3krát než jsem nastartovala a bez efektu. Vypadalo to úplně stejně jako start napoprvý :(. Naskočila napoprvý, ale stejný škitání jako vždycky, vůbec se tam neprojevilo to opakovaný žhavení, ach jo :(.
Podle mě počet žhavení nemá na startování vliv, pokud to žhaví dobře, stačí jednou. Když to nežhaví, nepomůže ani několik žhavení po sobě....

Tereza

Příspěvek od Tereza » 13 led 2010, 13:20

Tak dneska jsem ale vážně nenastartovala :(. Ráno bylo -8, takže žádná velká tragédie, ale motor škital a škital, až chcípnul. Napodruhý jsem to túrovala asi 10 vteřin a nepouštěla klíček a po hroznym boji teda naskočila, ale asi až za těch 10 vteřin, prostě dlouho. Tohle už neni možný, hned se objednám do servisu, s timhle na hory jet nemůžu. Ještěže už zas můžu do garáže, jinak by se tohle opakovalo every day.
Jo a ještě mi přestali stříkat ostřikovače, vody je dost a zamrzlá neni, na to kouknu do jinýho tématu.

Adriano2

Příspěvek od Adriano2 » 13 led 2010, 13:24

Hmm Terezka,ty máš riadne problémy s Astrou,ťa obidvujem,ja byť na tvojom mieste tak auto už je dávno v bazáre. :D
Mne odišla na mojej Astre len jedna vec ale pre istotu hneď sanie za 20 tisíc Kč,tak ja som dal autu už ultimátum,ešte jedna väčšia porucha a pude z domu :D
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 13 led 2010, 13:41

Tereza píše:Tak dneska jsem ale vážně nenastartovala :(. Ráno bylo -8, takže žádná velká tragédie, ale motor škital a škital, až chcípnul. Napodruhý jsem to túrovala asi 10 vteřin a nepouštěla klíček a po hroznym boji teda naskočila, ale asi až za těch 10 vteřin, prostě dlouho. Tohle už neni možný, hned se objednám do servisu, s timhle na hory jet nemůžu. Ještěže už zas můžu do garáže, jinak by se tohle opakovalo every day.
Jo a ještě mi přestali stříkat ostřikovače, vody je dost a zamrzlá neni, na to kouknu do jinýho tématu.
tak sem zvědav jestli dojde na má slova o výměně všech žhaviček 8-)
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Tereza

Příspěvek od Tereza » 13 led 2010, 16:45

Adriano2 píše:Hmm Terezka,ty máš riadne problémy s Astrou,ťa obidvujem,ja byť na tvojom mieste tak auto už je dávno v bazáre. :D
Ale zas tak strašný to neni, peněz v ní mám dost, to je pravda, ale nejsou to věci, který by zapříčinili, že nejede, je to prostě údržba, i když je jí někdy hodně najednou a člověka to pak pěkně otráví. Kdybych do ní nedala tolik peněz, možná bych jí vyměnila za jinej kus a to v 1.7, ale takhle už ne.
A navíc, já jsem zvyklá, všechny auta co jsme doma kdy měli byli vždycky problémový (kromě těch novejch samozřejmě) dokud jsme nevyměnili kde co, na tohle má celá moje rodina nějakou auru nebo co.

Tereza

Příspěvek od Tereza » 13 led 2010, 16:47

vojta píše: tak sem zvědav jestli dojde na má slova o výměně všech žhaviček 8-)
Ty fakt myslíš, že je to tim? A navíc, já ted ani nepoznám, který jsou nový a který starý :( :roll: . A nemůže to bejt i něco jinýho? Chyba, co to hlásí je 683 02.

Odpovědět