Dnes som nenastartoval pri -11°C
Re: Dnes som nenastartoval pri -11°C
Neřešil bych to, podle mě motor Fiat, není až taková volba.
Jezdil jsem s Fiatem 4roky a byl jsem rád, že bod kapotou bylo srdce Iveco.
I když u dnešních punt, 500, brav má fiat s novým motorem úspěch.
Jezdil jsem s Fiatem 4roky a byl jsem rád, že bod kapotou bylo srdce Iveco.
I když u dnešních punt, 500, brav má fiat s novým motorem úspěch.
Opel Astra H caravan 1.8 103kw
VW T5 9míst, 1.9 TDI, - NOVĚ možnost půjčit třeba na dovolenou.
ex: Opel Vivaro 2.5dti
ex: Astra H caravan 1.7cdti
Sherpaski.cz
lyžařská, snowboardová, telemarková škola Hrubá Voda
Skicamp.cz
Private Ski School
Chcibytinstruktor.cz
VW T5 9míst, 1.9 TDI, - NOVĚ možnost půjčit třeba na dovolenou.
ex: Opel Vivaro 2.5dti
ex: Astra H caravan 1.7cdti
Sherpaski.cz
lyžařská, snowboardová, telemarková škola Hrubá Voda
Skicamp.cz
Private Ski School
Chcibytinstruktor.cz
- Reklama
Presne takcorsaczek píše:Myslím, že nemáš tak úplně pravdu. Motory 1.3 CDTi a 1.9 CDTi byly vyvinutý ve spolupráci GM Powertrain a Fiat v rámci společnýho projektu. Těžko říct, kdo se na nich podílel víc, ale teoreticky je to 50 na 50%. Zrovna Terezky motor byl v roce 2005 vyhodnocen jako motor roku, cenu dostal GM společně s Fiatem. Nejedná se tedy o klasický nákup motorů od jiného výrobce.
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
oldman píše:Ahoj Terezko,Jak jsem postřehl,tak Tvůj předchozí vůz byl Fiat-zda-li víš,že motory v Oplech jsou Fiat?Přeji Ti hodně úspěchů ve studiu i v životě,veselé Vánoce.šťastný Nový rok a mnoho kiláků bez nehod a poruch.
Ahoj Oldmane, díky za přání. Jasně, že vim, že je to částečně Fiat. Ale ono jde taky o to, že to moje předchozí autíčko bylo už starý a někdo s nim asi nezacházel moc hezky, takže ten motor nebyl v nejlepšim stavu. Ale jinak já proti Fiatovi moc nemám, chtěla jsem ho znova .corsazek píše:Myslím, že nemáš tak úplně pravdu. Motory 1.3 CDTi a 1.9 CDTi byly vyvinutý ve spolupráci GM Powertrain a Fiat v rámci společnýho projektu. Těžko říct, kdo se na nich podílel víc, ale teoreticky je to 50 na 50%. Zrovna Terezky motor byl v roce 2005 vyhodnocen jako motor roku.
Motor roku, jo? To jsou mi věci..super!
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW
- Vendelín
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, pročítám vaše příspěvky a klepu na dřevo za svou Astřičku.
Mám ji už rok a půl a startování bez problému. Jen loňská zima mi na pět minut udělala nějaké překvapení.
V noci bylo něco pod -25, ráno kolem 9hodiny sednu do auta otočím klíčkem, auto chytne, ale chová se divně. Kontrolky blikají jak na diskotéce a sem tam se spustíly výstražné blinkry. Auto se zahřálo o už bez problému. Potkalo taky někoho něco podobného? Dál jsem už to nějak neřešil. Jinak auto bez větší údržby, jen provozní kapaliny. Snad mě teď jen čeká asi výměna stabilizačních tyčí. Něco mi ve předu klepe ale nezjistil jsem ještě co. Jinak přejí šťastné km.
Mám ji už rok a půl a startování bez problému. Jen loňská zima mi na pět minut udělala nějaké překvapení.
V noci bylo něco pod -25, ráno kolem 9hodiny sednu do auta otočím klíčkem, auto chytne, ale chová se divně. Kontrolky blikají jak na diskotéce a sem tam se spustíly výstražné blinkry. Auto se zahřálo o už bez problému. Potkalo taky někoho něco podobného? Dál jsem už to nějak neřešil. Jinak auto bez větší údržby, jen provozní kapaliny. Snad mě teď jen čeká asi výměna stabilizačních tyčí. Něco mi ve předu klepe ale nezjistil jsem ještě co. Jinak přejí šťastné km.
Opel Astra Caravan H 1.7 CDTi 16V Z17DTH 74Kw černá-metal (2006)
Tak mojí Astře se dneska nechtělo při -4...ale je fakt, že stála 3 dny venku před garáží (octávka jí vyšoupla ), bez hnutí, pokrytá souvislou vrstvou ledu. Blafala, ale nakonec chytla napoprvý. Asi to teda bude chtít vyměnit i něco jinýho než jen žhavící svíčky, když se chystám na hory...
A žhavíš motor viac krát...nažhaviť,vypnuť klúčik a zase odznova,aspoň 3x?? mne to aspoň pomáha keď auto dlho stojí alebo je väčšia zima a chytá bez problémov
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
Adriano, to nedělám, přece jen bylo jen -4 a věděla jsem, že naskočí, jenom potřebovala chviličku. Už jsem vyšoupla octávku a je v garáži . Ale až bude fakt krize někdě na horách, tak to udělám, díky za nápad!Adriano2 píše:A žhavíš motor viac krát...nažhaviť,vypnuť klúčik a zase odznova,aspoň 3x?? mne to aspoň pomáha keď auto dlho stojí alebo je väčšia zima a chytá bez problémov
Neni začTereza píše:Adriano, to nedělám, přece jen bylo jen -4 a věděla jsem, že naskočí, jenom potřebovala chviličku. Už jsem vyšoupla octávku a je v garáži . Ale až bude fakt krize někdě na horách, tak to udělám, díky za nápad!Adriano2 píše:A žhavíš motor viac krát...nažhaviť,vypnuť klúčik a zase odznova,aspoň 3x?? mne to aspoň pomáha keď auto dlho stojí alebo je väčšia zima a chytá bez problémov
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
Ja robím presne to isté a ide mi to krásne. Minimálne dva krát by som doporučoval. Predtým som to nerobil a sem tam som mal "dlhé" štarty. Teraz po dvoch žhaveniach v pohode,
Opel Zafira B 2007 1.9 CDTI Z19DTH 150 koníkov,chipnutá na 176koní/ 387Nm
Opel Zafira A 1999 1.8 125 koní
Opel Zafira A 1999 1.8 125 koní
Dneska jsem se hecnul a šel odzkoušet vytáhnuté žhavící svíčky z motoru. No už se ani nedivím, že to nestartovalo. Jedna nehřála vůbec, dvě tak, že byly teplý, ale v ruce šly udržet. A jen jedna šla do ruda. Takže si nechám jen jí pro horší časy.