Dodatočná montáž hmloviek?
Re: Dodatočná montáž hmloviek?
Na vnitřním zrcátku je vidět zvenčí i zevnitř malé okénko (světelné čidlo), které pak také samo ztmavuje proti osvětlení zezadu. U zrcátka bez čidla je pouze páčka pro sklopení proti oslnění zezadu.
Položka č.1 bez světelného čidla a dešťového senzoru, položka č.2 se světelným čidlem a položka č.3 bez světelného čidla s dešťovým senzorem https://opel.7zap.com/cs/car/a05/c/19/1-0/
Položka č.1 bez světelného čidla a dešťového senzoru, položka č.2 se světelným čidlem a položka č.3 bez světelného čidla s dešťovým senzorem https://opel.7zap.com/cs/car/a05/c/19/1-0/
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
- Reklama
- vasekpetr1
Samostmívací zrcátko mám...
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 185 tkm
...a bydlím v Hospodě (Červené )...
Ked mas dazdovy senzor, tak mas aj senzor vonkajsieho osvetlenia. Je to vsetko spolu.
- vasekpetr1
Takže ovladač přehozen, na tom původním skutečně chyběl osazený odpor 1k8 pro přední mlhovky (na obrázku zakroužkovaná část). Po osazení jsem odzkoušel funkci AUTO a zdá se, že funguje - s autem v garáži můžu navolit trvalé svícení dálkovými světly a zadní mlhovky, což s původním ovladačem v poloze 0 nešlo. Přední mlhovky zatím stále nejdou, ale to se diagnostikou upraví.
Mironto máš pravdu dle kódu výbavy DD8 tam opravdu má zrcátko citlivé na světlo. Zmátl mě katalog, kde se uvádí také dešťový senzor bez světelného čidla a také, že k tomu již nedali spínač AUTO. viz. položka č.3 https://opel.7zap.com/cs/car/a05/c/19/1-0/mironto píše:Ked mas dazdovy senzor, tak mas aj senzor vonkajsieho osvetlenia. Je to vsetko spolu.
Naposledy upravil(a) Stan. dne 18 úno 2018, 10:35, celkem upraveno 1 x.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
- vasekpetr1
Dnes za světla vyjedu ven z garáže a uvidím hned, jestli reaguje nebo ne .
Zrkadlo ma vlastny senzor zpredu/zozadu, ktory pouziva na detekciu oslnenia autom zozadu a nasledneho stmavenia. Dazdovy senzor je kombinovany so senzorom vonkajsieho osvetlenia, ktory sa pouziva na zapinanie svetiel po zotmeni/v tuneli. Je to ta biela cocka vpravo od kruzku dazdoveho senzora:Stan. píše:Mironto máš pravdu dle kódu výbavy DD8 tam opravdu má zrcátko citlivé na světlo. Zmátl mě katalog, kde se uvádí také dešťový senzor bez světelného čidla a také, že k tomu již nedali spínač AUTO. viz. položka č.3 https://opel.7zap.com/cs/car/a05/c/19/1-0/
http://img.mironto.sk/image.php?di=WRCN
Jedna z moznosti, preco ma Petr dazdovy senzor a nema prepinac s polohou AUTO je, ze bolo auto objednavane s aktivovanym dennym svietenim (T61) a v tom pripade aj pri volbe TSQ (sada viditelnosti = dazdovy senzor+stmievacie spatne zrkadlo+svetla s detekciou tunela) Opel z nepochopitelneho dovodu (resp. moj nazor z vychcanosti) neinstaluje prepinac s polohou AUTO, ale obycajny. Pritom vsetka kabelaz je v aute, staci len vymenit prepinac za taky s polohou AUTO a svetla (+osvetlenie palubovky, GID/CID) sa nasledne bude riadit podla snimaca (ak je to tak navolene vo variante denneho svietenia + displej v mode auto).
- vasekpetr1
Ahoj Miro, už jsme to se Standou přes PM probírali - vypadá to, že skutečně OPEL do výbavy neosadil přepínač s volbou AUTO, i když vlastně je vše ostatní ve voze nachystáno. Po přehození ovladače mi automatika rozsvícení normálně funguje, za šera můžu bez přepínání ovladače přepínat dálková světla, zadní mlhové jde rozsvítit i za světla. Osvětlení přístrojů svítí i v poloze AUTO (mimo ovladač světel - ten se rozsvítí až po nastartování). .
- vasekpetr1
Takže kluci nakonec se dílo s velkými porodními bolestmi povedlo - už mlžíme i zepředu
Nevíte, jestli se nedá na diagnostice navolit varianta, že při rozsvícených předních mlhovkách zhasnou potkávačky? Mám navolené denní svícení (Varianta 1) a přepínač v poloze Auto.
Jediné, co mě teď ještě trápí, že se mi nepodařilo zprovoznit komfortní zavírání oken před dálkáč - to mi pořád nechce fungovat... .
Schválně jsem si kvůli tomu pořídil diagnostiku z Číny, povolil všechno, co šlo (mlhovky v REC, kontrolka v přístrojovce) a ... nic. Mlhovky nesvítily! Zkusil jsem je přes diagnostiku zkušebně zapnout - relé spínalo. Kontakt na svorce 30 pro relé byl pod napětím, druhý kontakt relé neměl obvod se zemí, takže předpoklad, že jsou obě halogenky špatné. Vlezu pod auto, vytáhnu žárovku, a žárovka dobrá! Sepnu relé, měřím a na žárovce 12V, ale kostra nikde! Tak nárazník zase dolů, kontrola ukostření (obě kostry od žárovek jsem dal pod šroub s matkou, který drží nádržku ostřikovače na levé straně. Jenže ten šroub je usazený do plastu a toho jsem si poprvé nevšiml, takže jsem kostry přehodil pod šroub, co drží přední příčník a teď už je vše v pohodě . Ještě jednou díky jak Standovi, tak i mirontovi za pomoc a rady. Díky kluci.Nevíte, jestli se nedá na diagnostice navolit varianta, že při rozsvícených předních mlhovkách zhasnou potkávačky? Mám navolené denní svícení (Varianta 1) a přepínač v poloze Auto.
Jediné, co mě teď ještě trápí, že se mi nepodařilo zprovoznit komfortní zavírání oken před dálkáč - to mi pořád nechce fungovat... .
Som rad, ze sa to nakoniec podarilo a ako bonus si pri tom spojazdnil aj svetelne cidlo