Střešní lišta
Střešní lišta
Demontoval jste někdy někdo střešní lištu? Mám na mysli ten venkovní černý pásek, ve kterém jsou otvory pro umístění střešních nosičů. Jde celý ten pás sundat a jak? Díky
Cosmo, Z16XER, 85 kW, 2009, sedan, polokůže, tempomat, vyhřívané sedačky
- Reklama
Re: Střešní lišta
Sundával jsem je teď v zimě asi dvakrát, jde to docela dobře. Jen nevím zda je to u sedanu úplně stejné jako u GTC, nicméně přichycený je to asi na 4 bodech, viz. foto. Stačí na konci tu lištu něčím podebrat (použil jsem dřevěný klín abych to pod tím nepoškrábal) a postupně vycvakávat nahoru. Dělal jsem to když bylo venku kolem nuly a ani jsem nic neulomil, čehož jsem se dopředu obával.
astra GTC / z16xe1 / 2007
Super, diky za odpoved i za fotku U sedanu to vypada stejne, jen jsem prave mel obavy, ze to urvu nebo je to nekde prisroubovany. Diky.
Cosmo, Z16XER, 85 kW, 2009, sedan, polokůže, tempomat, vyhřívané sedačky
Zeptám se do tohoto vlákna:
dá se místo této plastové lišty (který již je popraskaný) dodělat kovové hagusy? Jedná se mi o její uchycení atd.
dá se místo této plastové lišty (který již je popraskaný) dodělat kovové hagusy? Jedná se mi o její uchycení atd.
tiez sa opytam da sa ta lista demontovat aj na caravane ?
Astra H r.v2006 1,9cdti 88kw
Ahoj,
demontoval jsem po dovolené střešní nosič u sedanu a u jedné části se mi "podařilo" vyšroubovat i úchyt k imbusu nosiče. Pravděpodobně je k němu zespodu ve střešním sloupku nějaká matka, ale k ní se svrchu nedostanu. Má s tím někdo nějaké zkušenosti, jak se k tomu dostat (asi nějak demontovat vnitřní čalounění), abych mohl nosič dále používat?
Díky předem za návod.
demontoval jsem po dovolené střešní nosič u sedanu a u jedné části se mi "podařilo" vyšroubovat i úchyt k imbusu nosiče. Pravděpodobně je k němu zespodu ve střešním sloupku nějaká matka, ale k ní se svrchu nedostanu. Má s tím někdo nějaké zkušenosti, jak se k tomu dostat (asi nějak demontovat vnitřní čalounění), abych mohl nosič dále používat?
Díky předem za návod.
Jelikož mi zatím nikdo neodpověděl, prosím místní rozebírače aby odpověděli na můj dotaz.
Jedná se mi o výměnu plastových lišt za kovové. Zda-li se jen demontuje stropní tapec a šroubuje?
Díky za odpověď.
Jedná se mi o výměnu plastových lišt za kovové. Zda-li se jen demontuje stropní tapec a šroubuje?
Díky za odpověď.
Možná Ti alespoň informativně pomůže rozdíl montáže podle náhradních dílů, pokud ještě nikdo nedělal výměnu.Halis píše:Jelikož mi zatím nikdo neodpověděl, prosím místní rozebírače aby odpověděli na můj dotaz.
Díky za odpověď.
Nosníky střechy,
https://opel.7zap.com/cs/car/a05/b/10/1-1/
https://opel.7zap.com/cs/car/a05/b/10/1-2/
a plastvé kryty s krytkama,
https://opel.7zap.com/cs/car/a05/b/9/4-0/
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Děkuju ti. Vypadá to na výměnu kus za kus, tak snad potom nebudu muset nic dodatečně vrtat.
Koukal jsem, že použité kovové lišty se dají sehnat okolo 3tisíc. Pokud někdo nenapíše, že to nelze zaměnit, tak do toho pudu.
Koukal jsem, že použité kovové lišty se dají sehnat okolo 3tisíc. Pokud někdo nenapíše, že to nelze zaměnit, tak do toho pudu.
Tak jsem dnes navštívil vrakoviště a zúčastnil jsem se demontáže těchto lišt z vraku. Demontáž tapecu a obložení je samozřejmostí, ale z čeho mám vítr je stropní airbag, který se musí povolit a vysunout z takových vidliček- držáků. Teprve pak je možné se dostat ke čtyřem maticím, které drží tu lištu. A jelikož mám lišty v garáži, tak mě čeká tohle vše obsolvovat. Tudíž odpověd na mé otázky= ano, výměna je možná kus za kus. Otvory ve střeše jsou již připravené.