dojezdová vzdálenost
- david64
- Kontaktovat uživatele:
dojezdová vzdálenost
Ahojte, chtěl bych se zeptat na radu: Bral jsem benzín za 200 Kč (asi 6 litrů) a čekal jsem že se mi po natankování zvětší dojezdová vzdálenost na pal.počítači, což se nestalo. Ručička palivoměru se trochu pohnula ale dojezdová vzdálenost zůstala stejná. Potom jsem jel dál a teď mi ručička ukazuje čtvrt nádrže a dojezd mám už nula (tři pomlčky). Nechápu, toto mi nikdy nedělalo, v té nádrži musí být teď podle tankování min. 10 litrů benzínu.....a dojezdu nula?? nechápu. Máte s tím někdo zkušenosti?? Díky.
Pro ty ostré tady - tlačítko HLEDAT jsem použil, ale nic rozumného jsem se z odpovědí nedozvěděl.
Pro ty ostré tady - tlačítko HLEDAT jsem použil, ale nic rozumného jsem se z odpovědí nedozvěděl.
Astra H Classic, r.v.2012, hatch. 5dv., 1.6 16V (85 kW) A16XER, audio CD30MP3 + USB Dension, najeto 44 000km, 6,6 l/100km
- Reklama
Re: dojezdová vzdálenost
Mozno ze plavak iba zblbnul?
ASTRA H estate Z17DTH 74kw,COSMO
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007
- david64
- Kontaktovat uživatele:
Tak už je po problému. Až teprve co jsem ujel asi 60km od natankování (dojel jsem domů), vypnul jsem motor, nechal auto asi 2 hodiny stát, potom jsem otočil klíčkem do polohy zapnutí elektriky. U dojezdové vzdálenosti se zase napřed objevily pomlčky (nula), ale po pár sekundách se konečně objevilo 93km, což je správná hodnota, podle toho kolik jsem tankoval a ujel a odpovídá to i poloze ručičky palivoměru.
Nechápu ale, proč to takto blbne, když přece tu změnu hladiny paliva po natankování např.30 litrů to hned přepočítá na dojezdovou vzdálenost dobře, proč to nepřepočítá hned i změnu o 6 litrů? Vždyť přece to detekuje a počítá stejným procesem, akorát jsou jiné hodnoty....Nechápu...je to teda hodně nepříjemné a matoucí. Jak tak tady čtu tak to nedělá jen mě - je teda hodně blbé že Astry toto dělají..Chtěl bych aspoň pochopit proč...
Silver díky - plavak určitě nezlbnul, protože ručička palivoměru ukazovala dobře.
Nechápu ale, proč to takto blbne, když přece tu změnu hladiny paliva po natankování např.30 litrů to hned přepočítá na dojezdovou vzdálenost dobře, proč to nepřepočítá hned i změnu o 6 litrů? Vždyť přece to detekuje a počítá stejným procesem, akorát jsou jiné hodnoty....Nechápu...je to teda hodně nepříjemné a matoucí. Jak tak tady čtu tak to nedělá jen mě - je teda hodně blbé že Astry toto dělají..Chtěl bych aspoň pochopit proč...
Silver díky - plavak určitě nezlbnul, protože ručička palivoměru ukazovala dobře.
Astra H Classic, r.v.2012, hatch. 5dv., 1.6 16V (85 kW) A16XER, audio CD30MP3 + USB Dension, najeto 44 000km, 6,6 l/100km
Toto není problém jen u Opelů, ale dělá to i velká spousta aut od jiných výrobců. On zřejmě ani nikdo z výrobců nepočítá s tím, že někdo bude jezdit tankovat nějakých 6 litrů. Takže buď v klidu, toto opravdu není závada a se stejným problémem by ses potýkal i u jiných aut (VW Group, PSA, Ford atd ... atd ...).
- david64
- Kontaktovat uživatele:
Kratales díky, ja bezne 6 litru netankuju, toto byla vyjimka ze jsem potreboval benzin na dojeti a nechtel jsem ho kupovat vic
protoze tam byl benzin dost drahy.
Určitě se s timto žít dá a jsem rad že to není jen problem Opelu.
Jen mi nejde do hlavy proč to dokaze vyhodnotit změnu 30 litru, a 6 litru ne, nevidím v tom logiku, ale řešit to už nebudu...
protoze tam byl benzin dost drahy.
Určitě se s timto žít dá a jsem rad že to není jen problem Opelu.
Jen mi nejde do hlavy proč to dokaze vyhodnotit změnu 30 litru, a 6 litru ne, nevidím v tom logiku, ale řešit to už nebudu...
Já jsem si to myslel, že šlo jen o nějaké dočasné tankování, než dojedeš na jinou čerpací stanici. Ale ono je dost lidí, kteří takto tankují normálně a než natankovat 1x za týden plnou, tak každý den tankují po 200Kč U některých aut se při takovém drobném tankování nepohne ani ručička a tak to vypadá, že si vůbec nenatankoval. Ale vždy stačí nabrat více paliva a dojde k rekalibraci a začne to ukazovat správně.
- david64
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, přesně, taky jsem s tim ve skrytu duše počítal ze bud později nebo az natankuju vic tak to snad začne počítat správně.
Ja normálně beru benzin jen u Benziny, vzdycky za 1000 Kc, a zrovna včera jsem ji neměl po cestě, byla tam jen drahá Shellka...
Ja normálně beru benzin jen u Benziny, vzdycky za 1000 Kc, a zrovna včera jsem ji neměl po cestě, byla tam jen drahá Shellka...
Je to z důvodu brzděného palivoměru, aby při jízdě v zatáčkách ručička nekmitala při přelívání paliva v nádrži.
Z tohoto důvodu palivoměr nezaznamená doplnění paliva přibližně do 10 litrů. Je to běžné u více značek aut.
Z tohoto důvodu palivoměr nezaznamená doplnění paliva přibližně do 10 litrů. Je to běžné u více značek aut.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
- david64
- Kontaktovat uživatele:
Aha, to zní logicky, ale netušil jsem že to vede k tomu že tu změnu vyhodnotí až třeba po ujetí 60km....no zase jsem chytřejší...Díky vám...
Takové věci by měly být psané v návodu...nebo někde....aby člověk když něco natankuje se nedivil že to auto o tom neví Já už jsem i po cestě přemýšlel jestli jsem si u té benzinky nenalil ten benzín pod nohy
Takové věci by měly být psané v návodu...nebo někde....aby člověk když něco natankuje se nedivil že to auto o tom neví Já už jsem i po cestě přemýšlel jestli jsem si u té benzinky nenalil ten benzín pod nohy
Mě to dělá taky,ale jednou jsem potřeboval na chvíli odpojit baterku a po zapojení okamžitě správná hodnota.
Zafira B r.v.2006,2,2 16v benzin