mirontova červená Zafira

Ukažte ostatním svojí Zafiru
Odpovědět
mironto

Re: mirontova červená Zafira

Příspěvek od mironto » 25 lis 2016, 15:59

Cuvacia kamera a kabelaz

Kedze bezne predavane kamery n AstruH/ZafiruB umiestnene do osvetlenia SPZ nezohladnuju sikme uchytenie tela osvetlenia v chromovej liste (a kamery), kupil som kameru, ktoru viem natocit do lubovolneho uhla a upravil som original osvetlenie tak, aby som do neho vedel kameru umiestnit (mohol som zvolit montaz cez chromovu listu, avsak cez osvetlenie SPZ mi to prislo lacnejsie na pripadne chyby a kamera je takto viac v strede).

Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek

Kabel od kamery som viedol cez priechodku a vyvrtanu dieru zaizoloval tavnym lepidlom. Vyhoda tejto kamery je, ze pre instalaciu je potrebne vrtat len 6mm dieru, cez ktoru sa prepcha specialny konektor, do ktoreho sa dalej pripaja kabel obsahujuci CINCH vystup na video a dve zily na napajanie 12V.

Obrázek Obrázek Obrázek

Instalacia kabelaze bola asi najvacsia babracka, nakolko bolo potrebne zhodit prednu a zadnu prahovu listu, odkladaciu priehradku sedadla, calunenie C a D stlpika, prave kolajnice Flex organizera, prave oblozenie v kufri a komplet calunenie piatych dveri.
Koaxialny kabel spolu s krutenou dvojzilou pre napajanie som nasledne viedol od priechodky chromovej listy v piatych dverach, cez lavu stranu dveri do gumovej priechodky nad dverami, po strope doprava cez D stlpik dole, ponad pravy zadny blatnik, cez pravu zadnu a prednu prahovu listu az za schranku spolujazdca (napajanie +12V a GND) a za CID (coax pre video).

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) mironto dne 19 čer 2017, 14:48, celkem upraveno 9 x.

Reklama

mironto

Příspěvek od mironto » 25 lis 2016, 16:00

LCD monitory a kabelaz

LCD monitory su napajane 12V cez rele na EEC a zapinaju sa spolu s RaspPi. Vstupna norma je autodetekcia PAL/NTSC a nativne rozlisenie okolo 800x600px, takze nemaju problem zobrazit CVBS NTSC signal z RaspPi (cez CVBS splitter). Vdaka zadnym kolajnickam ich je mozne upevnit do drziaka Brodit a zafixovat podla potreby. Dodany kabel som pouzil na kabelaz v ramci sedacky, konektory CINCH a napajanie konci priblizne rovnako, ako original sedadlovy konektor. Kabel je vedeny popod molitan operadla a vychadza cez dieru na hlavovu opierku.

Spod sedadiel (kvoli lepsiemu pristupu som vymontoval obidve sedacky) je kabelaz vedena vedla originalnych zvazkov do prahovych list a odtial za schranku spolujazdca (kabelaz z vodicovho sedadla ide popod stlpik riadenia a poza panel klimatizacie).

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) mironto dne 19 čer 2017, 14:55, celkem upraveno 6 x.

mironto

Příspěvek od mironto » 25 lis 2016, 16:00

Instalacia VCU-02 a kabelaz

Na prepojenie VCU-02 a CID som na rozpoleny RGB kabel naletoval D-SUB konektor podla instalacneho navodu.

Obrázek Obrázek Obrázek

Na pripojenie VCU-02 je potrebne priviest z Fakra konektora (z ktoreho sa pripaja EHU) signaly mid-speed CAN H(+) a L(-), ako aj stale napatie +12V a GND. Kedze som nechcel zasahovat do originalneho zvazku auta, kupil som 30cm 1:1 quadlock extension a z neho napichol potrebne vodice pomocou konektorov 3M Scotchlok 558.
MSCAN-H (+) - pin 9
MSCAN-L (-) - pin 10
GND - pin 12
+12V - pin 15

Obrázek Obrázek Obrázek

V scheme som mal povodne naznacene, ze +12V a GND pre EEC budem viest z Fakra na VCU-02 a odtial ich rozbocim. AMPMODU MTE konektory su vsak take miniaturne, ze nie je mozne do nich nakrimpovat 2x 0.5 vodic a nechcel som tam robit nejake letovane spoje alebo nieco podobne. Preto som +12V a GND vyviedol dvakrat rovno zo Scotchlok, po jednom vodici na VCU-02 a EEC. Dalsie dva vodice, ktore idu z VCU-02 na EEC (EXT_PSM_EN a CAM_PSM_EN) som viedol z AMPMODU konektora VCU-02 spat povedla vodicov na +12V a GND ku Scotchlok konektorom a odtial spolu s +12V a GND (urcenych pre EEC) na AMPMODU konektor pre EEC.

Ako som pri instalacii zistil, priestor za radiom je dost obmedzeny a je problematicke natlacit tam este 30m predlzovaci zvazok o hrubke 40 vodicov + 2x Fakra konektor. Nastastie, Touch&Connect je 1 DIN radio (2 DIN je len predny panel), takze sa mi quadlock zmestil pod radio do prazdneho 1 DIN. Aj tak som este pre lepsiu manipulovatelnost a usetrenie miesta vycvakal z konektorov na predlzovacke vsetky piny, ktore nie su osadene v original Fakra konektore pre Touch&Connect - na obrazku vyznacene modrym krizikom (pozor, pre CD70/DVD90 je osadenie pinov na Fakra konektore ine a je si potrebne pozriet, ktore vodice je mozne z predlzovacky odstranit).

Obrázek

VCU-02 som umiestnil za CID displejom, kde je pomerne dostatocne velky priestor. Aby tam nehrkal, podlepil som ho zospodu a zozadu 2cm hrubou molitanovou penou.

Obrázek Obrázek

Nasledne uz len stacilo vsetko pozapajat a otestovat funkcnost. A napodiv to aj vsetko fungovalo hned na prvy raz. :lol:

Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) mironto dne 19 čer 2017, 15:01, celkem upraveno 9 x.

maxnuke

Příspěvek od maxnuke » 25 lis 2016, 18:30

Pojízdný domácí kino 8-)
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007

PetrDubi

Příspěvek od PetrDubi » 29 lis 2016, 07:28

Pěkný ;)
Jenom bych doporučoval buď přepojit napájení IR přijímače (dálkové ovládání) z 5V na 3,3 nebo zařadit na výstup napěťový dělič. GPIO vstupy na Raspberry jsou totiž jenom na 3,3V a pokud tam budeš pouštět 5V trvale, tak ti může odejít.
Přikládám odkaz s parametry GPIO:
https://www.raspberrypi.org/documentati ... nd-raspi2/

Ps: připojení klasického IR přijímače na 3,3V mám vyzkoušené na Raspberry Pi3 a funguje to bez problémů.

Petr

filipek013

Příspěvek od filipek013 » 29 lis 2016, 07:39

trosku to pripomina pracovisko letovej kontroly, ale teda paradna praca 8-)
Zafira 1,9 cdti, 88kW (chip 110kW), OPC line
Astra Caravan Cosmo Sport 1,9 CDTI, 110 kW, 2007 [/b] - ex

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 29 lis 2016, 09:05

Radost pohledět, kam až se dá využití VCU modulu dotáhnout. Mám z toho velkou radost. 8-) ;) 8-)

@PetrDubi: správný postřeh. 8-)
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

Stan.

Příspěvek od Stan. » 29 lis 2016, 09:25

Mironto pěkná práce a radost pohledět :P 8-)
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993

mironto

Příspěvek od mironto » 29 lis 2016, 09:59

PetrDubi píše:Jenom bych doporučoval buď přepojit napájení IR přijímače (dálkové ovládání) z 5V na 3,3 nebo zařadit na výstup napěťový dělič. GPIO vstupy na Raspberry jsou totiž jenom na 3,3V a pokud tam budeš pouštět 5V trvale, tak ti může odejít.
Petr
Ahoj Petr, vdaka za upozornenie. Ja tam vsak nemam pripojeny len samotny IR prijimac, ale je PCB spolu s dalsimi suciastkami - kupovane ako IR na RaspPi z eBay, tak predpokladam, ze cinsky sudruh to nadizajnoval uz aj s napatovym delicom (vidim tam tusim nejaky odpor/diodu, kondiky a tranzistor)?
http://www.ebay.co.uk/itm/391403149516

Obrázek
Naposledy upravil(a) mironto dne 19 čer 2017, 15:02, celkem upraveno 2 x.

BikerMarius

Příspěvek od BikerMarius » 29 lis 2016, 10:17

To je zafira s business class. U tebe bych chtěl cestovat v zadu 8-)
Opel Astra H Caravan Z19DT
Moje Astra
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... =41&t=4563

Odpovědět