To by bylo super...Nyní visí ve vzduchu možnost, že bych ECM monitor implementoval i pro motory Z16xxx
Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")
Re: Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")
- Reklama
- vojtavojta
Ano,ano.
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
Zdravím,
MKJ už vlastním asi tak rok a půl a celou dobu bez problému. Tak týden zpátky ráno nastartuji a MKJ byl v základním nastavení. Tak jsem si vše nastavil znova,ale odpoledne po práci vše opět v základním nastavení. Zkoušel jsem i MKJ vyndat a znova podle návodu nainstalovat,ale stejně si modul nastavené hodnoty neudrží. Nesetkal jste se s tím už někdo? Nevíte co by to mohlo způsobovat?
MKJ už vlastním asi tak rok a půl a celou dobu bez problému. Tak týden zpátky ráno nastartuji a MKJ byl v základním nastavení. Tak jsem si vše nastavil znova,ale odpoledne po práci vše opět v základním nastavení. Zkoušel jsem i MKJ vyndat a znova podle návodu nainstalovat,ale stejně si modul nastavené hodnoty neudrží. Nesetkal jste se s tím už někdo? Nevíte co by to mohlo způsobovat?
Opel Zafira B 1.7 CDTI,81KW,r.v.2008
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se modulu MKJ v nevhodnou chvíli vypne napájecí napětí (pokles napětí pod 7,0 V nebo vyjmutí modulu z diagnostické zásuvky za "živa"), může dojít k porušení integrity souborového systému používaného pro ukládání konfiguračních a statistických dat. Pro vyjímání MKJ ze zásuvky platí postup uvedený v uživatelské příručce – vše vypnout, vytáhnout klíč ze zapalování, počkat cca. 30 sekund a potom teprve modul vyndávat; stejné platí pro vkládání modulu zpět.
Co dělat? Bohužel je nutné modul poslat na přeprogramování... je to zdarma, platí se jen pošta.
Co dělat? Bohužel je nutné modul poslat na přeprogramování... je to zdarma, platí se jen pošta.
Já MKJ za celou dobu co ho mám nevyndával,takže to spíše vypadá na ten pokles napětí pod 7,0V. Baterku v autě mám novou a ani tu jsem poslední 2 měsíce určitě neodpojoval. Tak snad po přeprogramování,bude vše zase ok. Pro odeslání MKJ mám použít adresu uvedenou na stránkách Pepas.cz? A ještě jedna otázka,co by mohlo způsobit pokles napětí pod 7,0V že mi to částečně odrovnalo MKJ?
-
- Kontaktovat uživatele:
Bude... již jsem se s tímto setkal u jednoho uživatele. Byl s vozem v Německu na STK a na MKJ zapomněl. Technik chtěl číst readiness kódy a jaksi se neměl s diagnostikou kam připojit... vytrhnul tedy MKJ za živa a stalo se to, co popisuješ.Total píše:Tak snad po přeprogramování,bude vše zase ok.
anoTotal píše:Pro odeslání MKJ mám použít adresu uvedenou na stránkách Pepas.cz?
Pokud si MKJ nevyndával a akumulátor máš v pořádku, tak to mohl být i „vakl“ v diagnostickém konektoru.Total píše:A ještě jedna otázka,co by mohlo způsobit pokles napětí pod 7,0V že mi to částečně odrovnalo MKJ?
Díky za vysvětlení. Příští týden teda MKJ posílám na přeprogramování.
Tak MKJ konečně odesláno na přeprogramování Díky.
Pre tych, ktorych by to zaujimalo, tu je moja instalacia VCU-02 v spojeni s Raspberry Pi2 a cuvacou kamerou.
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... 30#p138366
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... 30#p138366
Naposledy upravil(a) mironto dne 12 čer 2017, 15:14, celkem upraveno 1 x.
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!